Περιοδική Αναφορά Επιτήρησης

Η Εταιρία SATO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ & ΣΠΙΤΙΟΥ κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4. του κανονισμού του Χ.Α. και στα πλαίσια της δημοσίευσης των οικονομικών της καταστάσεων για την περίοδο 01/01/2011 έως και 31/03/2011, γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι το σύνολο των μετοχών της Εταιρείας παραμένει στην κατηγορία "Επιτήρησης" όπου μεταφέρθηκε στις 8/4/2011 με την από 7/4/2011 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α.
Ο λόγος για την ένταξη στην κατηγορία "Επιτήρησης" ήταν ότι σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της 31/12/2010 διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές κατά τη χρήση διαμορφώθηκαν σε επίπεδο μεγαλύτερο από 30% της καθαρής θέσης χωρίς να έχουν γίνει ενέργειες για την βελτίωση αυτής μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (άρθρο 3.1.2.5. του κανονισμού του Χ.Α.).
Οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Διοίκηση της Εταιρίας για την αντιμετώπισης των αιτιών που οδήγησαν στην υπαγωγή της στην ειδική κατηγορία, περιγράφονται συνοπτικά παρακάτω:
Α) Η Εταιρία έχει εκπονήσει και εφαρμόζει συγκεκριμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που προσβλέπει στη σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας της, στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων της και τη δραστηριοποίησή της σε προσοδοφόρες αγορές. Όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα του α' τριμήνου 2011, η Εταιρία συνεχίζει τη μείωση των λειτουργικών της εξόδων καθώς έχει μειώσει τα ενοίκια των καταστημάτων της, έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του προσωπικού, ενώ στοχεύει στην περαιτέρω περικοπή ελαστικών δαπανών. Τα λειτουργικά έξοδα αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω κατά τη διάρκεια του έτους 2011.
Β) Η Εταιρία εξετάζει την αποδοτικότητα των υπαρχόντων καταστημάτων της προκειμένου να εξεταστεί αν συντρέχουν λόγοι διακοπής της λειτουργίας ορισμένων εξ αυτών, τα οποία δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και η συνεισφορά τους ζημιώνουν συνολικά την Εταιρία.
Γ) Η Διοίκηση εξετάζει τρόπους αξιοποίησης των αποθηκών της.

Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων