Φιλοξενία του 1ου Συνεδρίου για το Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό


 
20 Απριλίου 2017
 

 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη 19 Απριλίου φιλοξένησε το 1ο Συνέδριο για το Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό. Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά και από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών στο πλαίσιο των δράσεων που ήδη υλοποιούνται και αφορούν στην ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών και φοιτητών σχετικά με την οικονομική παιδεία και το θεσμό του Χρηματιστηρίου, εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο επιμορφωτικών εκδηλώσεων με σκοπό να τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η χρηματοοικονομική εκπαίδευση των πολιτών και παράλληλα να αποτελέσει την αρχή για την περαιτέρω ανάδειξη του ζητήματος.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον κ. Παντελή Λάμπρου, Διευθυντή Στρατηγικής Επικοινωνίας και Ανάλυσης Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λάμπρου συνεχάρη τους διοργανωτές, το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά και το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού για τη διοργάνωση του συνεδρίου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νεοσύστατο Ινστιτούτο και καλή αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του συνεδρίου από όλους τους συμμετέχοντες.

Το συνέδριο ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥ κ. Πάνου Παπάζογλου με θέμα: «Ατομική ευθύνη και νέα γενιά. Αναστρέφεται ο χρηματοοικονομικός αναλφαβητισμός;»

Στη συνέχεια στην ομιλία του ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Νικόλαος Φίλιππας ανέπτυξε το θέμα: «Η αυξανόμενη σπουδαιότητα του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού».

Ακολούθως ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης κ. Γιώργος Πάνος ανέλυσε το θέμα: «Χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός, δημόσιος διάλογος και συμπεριφορική χρηματοοικονομική».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Παναγιώτης Τουρναβίτης, Γενικός Διευθυντής, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος PROFIT (Promoting Financial Awareness and Stability) όπου αναφέρθηκε στην: «Χρηματοοικονομική επιμόρφωση, ανοιχτή δημοκρατία και χρηματοοικονομική σταθερότητα: H κοινωνική πλατφόρμα PROFIT».

Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Παναγιώτης Ανδρέου, παρουσίασε την «Έρευνα για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό σε Κύπριους προπτυχιακούς φοιτητές».

Το συνέδριο έκλεισε η υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Βάσια Τζώρα, παρουσιάζοντας την έρευνά της «Για τον χρηματοοικονομικό αναλφαβητισμό σε Έλληνες προπτυχιακούς φοιτητές».

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος της Καθημερινής κ. Γιάννης Παπαδογιάννης.

 

Φωτογραφίες, στιγμιότυπα και βίντεο των παρουσιάσεων
     
 
Το πάνελ συντόνισε ο δημοσιογράφος της Καθημερινής
κ. Γιάννης Παπαδογιάννης
  Στιγμιότυπα της εκδήλωσης
     
Οι συμμετέχοντες ομιλητές του συνεδρίου
     
 
Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής Στρατηγικής Επικοινωνίας και Ανάλυσης Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών
     
 
Πάνος Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥ
     
 
Νικόλαος Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά
     
 
Γιώργος Πάνος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης
     
 
Παναγιώτης Τουρναβίτης, Γενικός Διευθυντής, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και
μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος PROFIT (Promoting Financial Awareness and Stability)
     
 
Παναγιώτης Ανδρέου, Επίκουρος Καθηγητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
     
 
Βάσια Τζώρα, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά
     
     
 
     
     
     

 

 


 

 

 


Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.

Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.

Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.

Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).

Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.

Λεωφ. Αθηνών 110, 104 42 Αθήνα, τηλ. 210-3366 800, fax 210-3366 101

 


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων