Δημήτριος Δόσης

Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

 DIMITRIOS DOSIS

Ο κ. Δόσης είναι Πρόεδρος, Επικεφαλής Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Mastercard, υπεύθυνος για την καθοδήγηση της παγκόσμιας στρατηγικής της εταιρείας σε περισσότερες από 80 αγορές. Είναι επίσης μέλος της Παγκόσμιας Διαχειριστικής Επιτροπής της MasterCard από το 2019.

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην τεχνολογία, τις τραπεζικές συναλλαγές και τη συμβουλευτική, ήταν προηγουμένως Πρόεδρος της Mastercard Advisors, του τμήματος υπηρεσιών της εταιρείας.

Εντάχθηκε στο δυναμικό της Mastercard International το 2005 από την Roland Berger Strategy Consultants, όπου ήταν συν-επικεφαλής της ευρωπαϊκής τραπεζικής. Προηγουμένως, εργάστηκε στον χρηματοπιστωτικό οργανισμό Α.Τ. Kearney Group.

Υπό την ηγεσία του, η Mastercard προωθεί τις φιλοδοξίες της ως η μόνη ακριβής εταιρεία τεχνολογίας multi-rail, εισάγοντας νέες λύσεις και υπηρεσίες πληρωμών, ενισχύοντας το ψηφιακό οικοσύστημα της περιοχής και επιτρέποντας την κοινωνική πρόοδο και ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.

Ο κ. Δόσης είναι κάτοχος διδακτορικού στα Οικονομικά από το European Business School, μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Berkeley Haas Business School, Ecole Superieure de Commerce, Clermont Ferrand και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το FernUniversitat Hagen.

Υπηκοότητα: Ελληνική, Γερμανική

 

Δείτε το αναλυτικό CV

 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


 
 
 
Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων