Ημερομηνία  Τίτλος εκδήλωσης Πρόσκληση
03/09/2019 Το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης διοργάνωσε σε συνεργασία με την ΣΟΛ Crowe εκδήλωση με θέμα: "Εταιρική Διακυβέρνηση στην πράξη: Ο ρόλος του Διοικητικού Συμβουλίου" και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, workshop με θέμα: "Εταιρική Διακυβέρνηση & Συμμόρφωση Μελών Διοικητικού Συμβουλίου". Και οι δύο εκδηλώσεις απευθύνονταν σε ανώτατα στελέχη εισηγμένων εταιρειών και συγκεκριμένα σε Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων (και κυρίως σε ανεξάρτητα Μέλη) και επιτροπών ΔΣ (κυρίως επιτροπών ελέγχου), CFOs και διευθυντές οικονομικών, IRs και Chief Compliance Officers. Δείτε περισσότερα (Πρόγραμμα, Δελτίο Τύπου, Παρουσιάσεις).      
12/03/2019 Το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης διοργάνωσαν την Τρίτη 12 Μαρτίου, εκδήλωση με θέμα "Εταιρικός Νόμος, Εταιρικοί Μετασχηματισμοί, Εταιρική Διακυβέρνηση. Οι εξελίξεις για τις Εισηγμένες Εταιρείες". Δείτε περισσότερα (Πρόγραμμα, Παρουσιάσεις, Videos).  
10/07/2017 To CSR HELLAS σε συνεργασία με το ΕΣΕΔ διοργάνωσαν τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου ειδικό εκπαιδευτικό και ενημερωτικό σεμινάριο, διάρκειας 4 ωρών, με θέμα "Let's combine sustainability with compliance" στο κτήριο του ΕΒΕΑ. Πρόγραμμα Ιστοσελίδα
21/03/2017 To ΕΙΕΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών) σε συνεργασία με το ΕΣΕΔ διοργάνωσε την Τρίτη  21 Μαρτίου 2017στην αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών εκδήλωση με θέμα: "The Role of Internal Audit in Promoting Foresight and Innovation" με εισηγητή τον κ. Terry Hunt, Senior Advisor, Public Sector Integrity of Public Governance and Territorial Development, OECD. Πρόγραμμα
18/01/2017 Tο ΕΙΕΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών) σε συνεργασία με το ΕΣΕΔ διοργάνωσε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου  2017 στην αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών εκδήλωση με θέμα: "Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα - Ο Μαγνητικός Βορράς των Επιχειρήσεων" Πρόγραμμα
13/12/2016 Το CSR Hellas και το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης διοργάνωσαν workshop για τον νέο Νόμο 4403/2016 περί δημοσιοποίησης μη χρηματο-οικονομικών πληροφοριών με θέμα: «Λογοδοσία ΕΚΕ & Χρηματο-Οικονομική Αποτύπωση» στην αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Πρόγραμμα  Δελτίο Τύπου
28/11/2016 Στο πλαίσιο των τακτικών του ενημερωτικών εκδηλώσεων, το ΕΙΕΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών) σε συνεργασία με το ΕΣΕΔ (Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης) διοργάνωσε τη  Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 5:45μμ - 8:00μμ στην αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών εκδήλωση με θέμα: «Δεν μπορείς να σταματήσεις τα κύματα αλλά μπορείς να μάθεις να σερφάρεις».  Πρόγραμμα
21/10/2016 Tο Eλληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΕΙΕΕ) διοργάνωσε το ετήσιο συνέδριό του με θέμα: «Στοχεύοντας στην κορυφή»υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής. Πρόγραμμα  Ιστοσελίδα
11/10/2016 Tο Non-Executive Directors' Club in Greece (non-execs.gr) διοργάνωσε workshop με θέμα Better Boards - "Evaluating Performance in the Boardroom, Purpose - Process - People", υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το Financial Times Non-Executive Directors Club (UK) την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016. Πρόγραμμα  
07/10/2016 Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Global Sustain διοργάνωσε το Sustainability Forum 2016, a training, networking and professional development event, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, στις 7 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του OTEAcademy, στην Αθήνα. Δελτίο Τύπου   Ιστοσελίδα
13/09/2016

Η Better Future σε συνεργασία με την Mercer παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση τα "2016 European Executive Remuneration Trends", υπό την αιγίδα του ΕΣΕΔ, στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 στο Χρηματιστήριο Αθηνών. (Παρουσίαση)

23/03/2016

Το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την 1η παρουσίαση των "Ειδικών Πρακτικών Καλής Εταιρικής Διακυβέρνησης για τις Μη Εισηγμένες Εταιρείες" την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

(Δελτίο Τύπου) (Πρόγραμμα) (Παρουσίαση Σ.Ποταμίτη) (Ομιλία Σ. Κουνενάκη - Εφραίμογλου) (Ομιλία Β. Γκόβαρη) (Άρθρο ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)

29/01/2016 H Boussias Communication και η Fidel&Fortis συνδιοργάνωσαν το 2ο Συνέδριο Enterprise Governance Risk & Compliance στις 29 Ιανουαρίου 2016 στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza. Το εν λόγω συνέδριο τέθηκε και υπό την αιγίδα του ΕΣΕΔ. Στο Συνέδριο συμμετείχε με παρουσίαση η κυρία Λήδα Κοντογιάννη (Παρουσίαση - ΛΚ) (Ιστοσελίδα συνεδρίου)
18/05/2015 O Σύνδεσμος Ελλήνων Εμπορικολόγων διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Ζητήματα από την εφαρμογή του άρθρου 23α του ΚΝ 2190/20» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Στην εκδήλωση συμμετείχε με εισήγηση η κυρία Λήδα Κοντογιάννη. (Εισήγηση - ΛΚ)  
24/04/2015 Η Ελληνική Εταιρεία Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛ.Ε.ΓΥ.Π.) διοργάνωσε συνέδριο με θέμα "Θετικές Δράσεις για την Εξέλιξη των Γυναικών σε Θέσεις Ευθύνης" υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Στο 2ο πάνελ του Συνεδρίου με θέμα "Θετικές Δράσεις στον Χώρο των Επιχειρήσεων" συμμετείχε με παρουσίαση η κυρία Κοντογιάννη. (Πρόγραμμα) (Παρουσίαση - ΛΚ)  
21/01/2015 Στις 21/01/2015 διεξήχθη η ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ (Μετασυνεδριακή Ημερίδα) του 12ου Επενδυτικού & Χρηματιστηριακού Συνεδρίου στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών με Θέμα: «Χρηματιστήριο & Επιχειρήσεις». (Πρόγραμμα) (Δελτίο Τύπου) (Φωτογραφίες)
20/12/2014 Στις 20/12/2014 διεξήχθη η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ (Κυρίως Συνέδριο) του  12ου Επενδυτικού & Χρηματιστηριακού Συνεδρίου στο ATHENS HILTON με Θέμα: «Χρηματιστήριο & Επιχειρήσεις». (Πρόγραμμα) (Δελτίο Τύπου & Φωτογραφίες) (Πλήρες Βίντεο) (Χαιρετισμός - Σωκράτης Λαζαρίδης) (Πάνελ - Λήδα Κοντογιάννη)
26/11/2014
Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου (ΣΕΔ) διοργάνωσε το 12ο Επενδυτικό & Χρηματιστηριακό Συνέδριο σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Μηχανολόγων - Μηχανικών) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας) υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών με Θέμα «Χρηματιστήριο - Επιχειρηματικότητα - Ανταγωνιστικότητα». Το Συνέδριο διοργανώθηκε σε τρεις φάσεις με συμμετοχή εθελοντών και φοιτητών.
Στις 26/11/2014 διεξήχθη η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ (Προσυνεδριακή Ημερίδα) στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων, Βιβλιοθήκης ΕΜΠ, Πολυτεχνειούπολη-Ζωγράφου με Θέμα: «Δυνατότητες ανάπτυξης και πηγές χρηματοδότησης νέων - καινοτόμων επιχειρήσεων» (Πρόγραμμα)
20/11/2014 Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο , σε συνεργασία με την Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του , διοργάνωσε το 12ο ετήσιο συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο Athens Ledra Hotel. (Πρόγραμμα) (Website
12/11/2014 Η Boussias Communications σε συνεργασία με την Fidel & Fortis διοργάνωσαν για πρώτη φορά το Συνέδριο Enterprise Governance, Risk & Compliance με στόχο να αναδείξει το ρόλο και τη σημασία του τρίπτυχου αυτού στη λειτουργία της σημερινής επιχείρησης. Μεταξύ των υποστηρικτών του Συνεδρίου ήταν και το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης. (Παρουσίαση - Λήδα Κοντογιάννη) (Πρόγραμμα) (Ομιλητές) (Venue) (Website)
06/11/2014

Εκδήλωση με θέμα «Boardrooms in Greece: What are the practices», διοργανώθηκε από την εταιρεία BETTER FUTURE με την υποστήριξη του ΕΣΕΔ στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών. (Έρευνα) (Παρουσίαση - Λήδα Κοντογιάννη) (Παρουσίαση - Terry McNulty)

21/10/2014 Συνέδριο με θέμα "Ο Εσωτερικός Έλεγχος στο Επίκεντρο των Εξελίξεων", διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών την Τρίτη 21/10 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μεταξύ των υποστηρικτών του Συνεδρίου ήταν και το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης. (Πρόγραμμα)
28/04/2014 Εναρκτήριο Συνέδριο με θέμα "Γυναίκες στα Οικονομικά Κέντρα Αποφάσεων" στο πλαίσιο του πιλοτικού Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής PROGRESS "Θετικές Δράσεις για την Προώθηση των Γυναικών στα Οικονομικά Κέντρα Αποφάσεων, διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων , σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ). Συμμετοχή της κας Λήδας Κοντογιάννη (Δελτίο Τύπου(Πρόγραμμα)
10/04/2014 Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα "Risk management and Arbitration in Chinese and German Trade & Investments in Greece" διοργανώθηκε από την ADVOHELLAS Law Firm με τη συνεργασία των Chinese European Arbitration Center (Hamburg), Brunel University Center for the Study of Arbitration and Cross-Border Investment (London) και του Hellenic Institute of Certified Mediators and Arbitators (Athens). Συμμετοχή της κας Λήδας Κοντογιάννη

 

28/03/2014

14th European Corporate Governance Conference and Experts Roundtable: "How can Corporate Governance Contribute to Long-Term Investment" Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την υποστήριξη του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" στις 27 και 28 Μαρτίου 2014. (Δελτίο Τύπου) (Πρόγραμμα)

12/02/2014 Εκδήλωση με θέμα "Εταιρική Διακυβέρνηση και Απάτη" με την ευκαιρία της έναρξης συνεργασίας του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ) και του Ελληνικού Ινστιτούτου κατά της Απάτης( Hellenic ACFE).(δελτίο τύπου) (χαιρετισμός κα Κουνεκάκη-Εφραίμογλου) (παρουσίαση κ Γεωργίου)  
06/02/2014 Εκδήλωση του Linkage Network με θέμα "Η σημαντικότητα της Γυναίκας ως Ηγέτης και η επιρροή της στην οικονομία", συμμετοχή σε πάνελ της κας Λήδας Κοντογιάννη (πρόγραμμα)  
28/01/2014

Συνέδριο CSR Forum 2014 της Grant Thornton κατά την διάρκεια του οποίου έγινε η επίσημη παρουσίαση του International Integrated Reporting Framework (IIRF) στην Ελλάδα. (παρουσίαση και λεπτομέρειες)

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης, το Συμβούλιο του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

21/12/2013

Εκδήλωση Συνδέσμου Επενδυτών & Διαδικτύου:
11ο Χρηματιστηριακό & Επενδυτικό Συνέδριο  «Χρηματιστήριο Αθηνών-Επενδυτές συμμέτοχοι & όχι αμέτοχοι» (ομιλία.doc), (παρουσίαση), (πρόγραμμα), (video ομιλίας κα. Κοντογιάννη),(ηλεκτρονικό περιοδικό του ΣΕΔ, τεύχος 5, ''Μετοχικός Ακτιβισμός")                   Ολόκληρο το video του Συνεδρίου, σε 9 ενότητες, με το περιεχόμενο της κάθε ενότητας

 
21/11/2013 Εκδήλωση: "Εταιρική Διακυβέρνηση και Εσωτερικός Έλεγχος  στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα",  (Πρόγραμμα), της ΕΥ Ελλάδας, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Εσωτερικού Ελέγχου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.(παρουσίαση)  
18/11/2013 Εκδήλωση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου:
11ο Συνέδριο  «Η ΕΚΕ στο Προσκήνιο: Επανασχεδιάζοντας το Μέλλον» (Πρόγραμμα)
 
12/11/2013 Εκδήλωση: "The Future of Insurance in Greece"  (Πρόγραμμα)
Σχετικό άρθρο: ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ζήτημα αιχμής στις ασφαλιστικές, κας Λήδας Κοντογιάννη
 
5/11/2013

Εκδήλωση υπό την αιγίδα του ΕΣΕΔ:  Fraud Prevention Forum 2013
Παρουσίαση: Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης κας Λήδας Κοντογιάννη
Χαιρετισμός: κας. Σοφίας Κουνενάκη - Εφραίμογλου  (Δελτίο Τύπου)

14/03/2013 ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Δελτίο Τύπου, Πρόγραμμα ημερίδας  
05/12/2012 Πρώτη Συνεδρίαση ΕΣΕΔ (Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012), Δελτίο Τύπου  
22/11/2012 Ενημέρωση για την αναθεώρηση του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, Δελτίο Τύπου  
2/10/2012 Εκδήλωση: 3rd Internal Audit Conference "A big audit plan for the crisis"  
25/07/2012 Εκδήλωση Έναρξης Λειτουργίας Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, Δελτίο Τύπου, Στατιστικά Στοιχεία  
9/02/2012 Εκδήλωση Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου:
3ο Συνέδριο «Εταιρική Διακυβέρνηση στην Πράξη»
 
16/01/2012 Εκδήλωση Χρηματιστηρίου Αθηνών, ΣΕΒ και Grant Thornton:
«Εταιρική Διακυβέρνηση και Αυτορρύθμιση», Έρευνα Εταιρικής Διακυβέρνησης - 2011
 
13/12/2011 Εκδήλωση του Χρηματιστήριου Αθηνών σε συνεργασία με την Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών και την εταιρεία Sodali:
Επικοινωνία Εταιρειών με μετόχους «Οφέλη & προκλήσεις από την αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου»
 

 

 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


 
 
 
Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων