ΕΔΡΑΣΗ - Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.

55,5% Αύξηση στον Κύκλο Εργασιών της ΕΔΡΑΣΗΣ το πρώτο τρίμηνο του 2004 - Σημαντικά αυξημένα, κατά 49,7%, και τα κέρδη της εταιρείας

Με σημαντικές αυξήσεις στα βασικά οικονομικά της μεγέθη επικύρωσε, και τυπικά, η ΕΔΡΑΣΗ ? Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. την καλή της πορεία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2004, αλλά και γενικότερα στην τρέχουσα χρήση, μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις της 31/3/2004, η ΕΔΡΑΣΗ, το πρώτο τρίμηνο, σημείωσε αύξηση κατά 55,5% στον κύκλο εργασιών της, ο οποίος έφτασε τα 24.148.000 ευρώ, από 15.523.000 ευρώ που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Σημαντικά αυξήθηκαν, στην ίδια περίοδο, και τα καθαρά κέρδη, προ φόρων, της εταιρείας, που διαμορφώθηκαν σε 1.345.500 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 49,7%, σε σχέση με τις 898.700 ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ικανοποιητική πορεία κατά το πρώτο τρίμηνο ακολούθησε ο κύκλος εργασιών και σε επίπεδο Ομίλου, ο οποίος αυξήθηκε κατά 50%, φθάνοντας τα 32.406.000 ευρώ, από τα 21.568.000 ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2003. Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη, προ φόρων, του Ομίλου της ΕΔΡΑΣΗΣ διαμορφώθηκαν στο 1.218.000 ευρώ, μειωμένα κατά 5%, σε σύγκριση με το 1.285.000 ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ας σημειωθεί ότι η μικρή μείωση στο επίπεδο των καθαρών κερδών του Ομίλου οφείλεται σε συγκυριακούς λόγους, όπως η καθυστέρηση της εκκαθάρισης των λογαριασμών λόγω γενικότερων εξωγενών καταστάσεων, που τελικά δεν επέτρεψαν να αποτυπωθεί στα αποτελέσματα της ΕΔΡΑΣΗΣ η πραγματική πορεία των δραστηριοτήτων των θυγατρικών της εταιρειών.

Επίσης, επισημαίνεται ότι, κατά την εξεταζόμενη περίοδο, η ΕΔΡΑΣΗ εξαγόρασε το μεγαλύτερο μέρος του παλαιού ομολογιακού της δανείου και, συγκεκριμένα ποσό 13.330.000 ευρώ, ενόψει της έκδοσης νέου. Έτσι, μειώθηκε το ποσό των ομολογιακών δανείων και αυξήθηκαν προσωρινά οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της.

Η καλή πορεία των οικονομικών μεγεθών της ΕΔΡΑΣΗΣ αναμένεται να διευρυνθεί στη συνέχιση της χρήσης, με δεδομένο ότι, κατά το πρώτο πεντάμηνο, έχουν αναληφθεί έργα η αξία των οποίων ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ. Έτσι, αυτή τη στιγμή, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων του Ομίλου ξεπερνά τα 140 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να ενισχυθεί περαιτέρω, με νέες συμβάσεις.