ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Ανοδος Πωλήσεων 11.53% στον 9μηνο 2004 - Αναπτυξιακή πορεία για 11η συνεχόμενη χρήση

Με άνοδο των πωλήσεων και των κερδών έκλεισε το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2004 για την εταιρεία ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, που δραστηριοποιείται στην εμπορία πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής , αρτοποιίας και παγωτού. Η εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία των εργασιών, που συνεχίζεται απρόσκοπτα για 11η στη σειρά οικονομική χρήση (από το 1993) και 3η από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Ιούλιος 2002). Στη διάρκεια της παραπάνω περιόδου ολοκληρώθηκε ο τακτικός φορολογικός έλεγχος για τις διαχειριστικές χρήσεις 1999-2002 , με βάση τον οποίο βεβαιώθηκαν και καταβλήθηκαν φόροι 136 χιλιάδων ευρώ και τέθηκαν οι βάσεις για μία νέα περίοδο ανάπτυξης στην βάση της υλοποίησης του νέου εκπονηθέντος επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας που στοχεύει ιδίως στην διεύρυνση της γεωγραφικής και προϊοντικής παρουσίας της εταιρείας.

Με βάση τα αποτελέσματα του εννεαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, η διοίκηση είναι σε θέση να εκφράσει την πρόβλεψη πως τα οικονομικά μεγέθη για το σύνολο του 2004 θα είναι αυξημένα έναντι του 2003, όταν ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη ήταν 12,637 εκατ. ευρώ και 1,441 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως το δ' τρίμηνο κάθε χρήσης (περίοδος Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου) είναι ιδιαίτερα ισχυρό για την εταιρεία , γεγονός που ισχυροποιεί την ως άνω εκτίμηση της διοίκησης της εταιρείας. Σύμφωνα με τη συνοπτική λογιστική κατάσταση της 30ης Σεπτεμβρίου 2004, η εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών και στοιχείων έχει ως εξής: - Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 9,643 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 11,53% έναντι 8,646 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2003.

- Το μεικτό αποτέλεσμα εκμετάλλευσης ενισχύθηκε κατά 9,7% στα 2,841 εκατ. ευρώ έναντι 2,590 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο 9μηνο του 2003. Το περιθώριο μεικτού κέρδους διαμορφώθηκε σε 29,5% στα ίδια επίπεδα του 9μηνου 2003 (29,9%) γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς ο συγκεκριμένος δείκτης αποτελεί την σταθερή και ουσιαστική βάση στην οποία στηρίζεται η δραστηριότητα και η ανάπτυξη της επιχείρησης.

- Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν σημαντικά κατά 9,27% στα 1,223 εκατ. ευρώ από 1,119 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2003.

- Τα κέρδη προ φόρων (EBT) διαμορφώθηκαν στα 931 χιλιάδες ευρώ σημειώνοντας αύξηση 5,6% έναντι 881 χιλιάδων ευρώ στο 9μηνο του 2003.

- Η ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ διαθέτει άριστη χρηματοοικονομική διάρθρωση με τη σχέση ξένων προς ιδίων κεφαλαίων (Ξένα/Ιδια Κεφάλαια) να διαμορφώνεται σε 0,28. Τα ίδια κεφάλαια τον Σεπτέμβριο του 2004 ανήλθαν σε 8,92 εκατ. ευρώ και τα ξένα σε μόλις 2,5 εκατ. ευρώ.