Αποφάσεις Β Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 1/12/2006
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Β'' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας ΛΑΝ-ΝΕΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ A.E. στις 10:30'' π.μ., στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Eταιρείας, Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως 1 στο Περιστέρι, σύμφωνα με την από 19/11/2006 Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, με τα εξής θέματα:
1. Έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου.
2. Εκχώρηση εξουσίας προς το Διοικητικό Συμβούλιο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ.1 εδαφ. β και γ του Κ.Ν. 2190/20.
3. Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.
Η σημερινή Γενική Συνέλευση συγκέντρωσε ποσοστό 33,68% (ήτοι 26.881.269 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές με αριθμό παρισταμένων μετόχων τριάντα οχτώ -38-) επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου και έλαβε αποφάσεις επί όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Θέμα 1ον:
Εγκρίθηκε ομόφωνα και παμψηφεί η έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 1 παρ. 2 και 3 του Ν. 3156/2003, ύψους μέχρι 575.000.000,00 για την περαιτέρω ενίσχυση της εταιρείας για κεφάλαιο. Το Ομολογιακό θα χρησιμοποιηθεί για εξαγορές εταιρειών, διενέργεια επενδύσεων επιδοτούμενων ή μη, υποκατάσταση τραπεζικού ή άλλου δανεισμού, κεφάλαιο κίνησης, ή και την κάλυψη μέρους οφειλών της εταιρείας προς προμηθευτές πιστωτές ή και δανειστές της με την μετατροπή ισόποσης αξίας οφειλών σε ομολογιακό δάνειο. Εγκρίθηκε επίσης η διάρκεια του Ομολογιακού να είναι μέχρι 10 έτη από την έκδοση εκάστης σειράς, η δε έκδοση των επιμέρους σειρών να μπορεί να γίνει εντός 4 ετών από την ημερομηνία έγκρισης. Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο όπως καθορίσει τους ειδικότερους όρους της έκδοσης του ομολογιακού δανείου, καθώς και τον αριθμό των σειρών που θα το αποτελούν.
Θέμα 2ον:
Εγκρίθηκε ομόφωνα και παμψηφεί η εκχώρηση εξουσίας προς το Διοικητικό Συμβούλιο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ.1 εδαφ. β και γ του Κ.Ν. 2190/20, μερικά ή ολικά, για τα επόμενα πέντε χρόνια για συνολικό ποσό μέχρι το σήμερα υφιστάμενο μετοχικό κεφάλαιο, ήτοι για ποσό μέχρι και ευρώ 82.998.034. Η δυνατότητα αυτή αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την εκμετάλλευση πιθανών ευκαιριών της αγοράς και τη μεγιστοποίηση της αξίας της Εταιρείας για τους μετόχους της, αφού έτσι μπορεί να πετύχει άμεσα την προσέλκυση νέων κεφαλαίων για την ανάπτυξη της Εταιρείας.
Θέμα 3ον:
Τέλος, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τη Γενική Συνέλευση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη συγχώνευση με απορρόφηση της Telepassport και η οποία βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης από τις Γενικές συνελεύσεις των εταιρειών. Επίσης ενημερώθηκε η Γενική Συνέλευση για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Columbia Telecom, από την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Craig Wireless, για την ανάπτυξη και προώθηση ευρυζωνικών υπηρεσιών και για την επιτυχή έκβαση της πιλοτικής εφαρμογής των υπηρεσιών Triple-Play. Τέλος, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τη Συνέλευση για την νέα διοικητική ομάδα της εταιρείας που θα υλοποιήσει το επιχειρησιακό της σχέδιο.