Αποφάσεις Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων κατόχων κοινών μετοχών
Η εταιρία ΑΕΓΕΚ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι την Παρασκευή 12 Ιaνουαρίου 2007 και ώρα 12.00, πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων κατόχων κοινών μετοχών της ΑΕΓΕΚ στα γραφεία της εταιρίας επί της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 18-20 στον Δήμο Αμαρουσίου. Επί συνόλου 104.828.128 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, παρίσταντο ή εκπροσωπούντο 31 μέτοχοι με 30.687.917 μετοχές, ήτοι 29,275% του συνολικού κοινού μετοχικού κεφαλαίου, εκ των οποίων, κατατέθηκαν εμπροθέσμως μετοχές που εκπροσωπούσαν 29,193% του κοινού μετοχικού κεφαλαίου και εκπροθέσμως, μετοχές που εκπροσωπούσαν 0,082% του κοινού μετοχικού κεφαλαίου.
Για το σχηματισμό της απαρτίας λήφθηκαν υπόψη 4.503.284 κοινές μετοχές της εταιρίας FOXFORD TRADING LIMITED οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 4,296% του συνολικού κοινού κεφαλαίου. Οι μετοχές αυτές αποκτήθηκαν από τη FOXFORD TRADING LIMITED και αποτελούν προϊόν ανταλλαγής μετοχών της εταιρίας ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ με μετοχές της ΑΕΓΕΚ στο πλαίσιο συγχώνευσης δι''απορροφήσεως από την ΑΕΓΕΚ της εταιρίας ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, η οποία εγκρίθηκε με την υπ''αριθμ. Κ2-4697/31.03.2006 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης (ΦΕΚ 2198/31.03.2006). Οι εν λόγω μετοχές, ως "οιονεί ίδιες κοινές μετοχές", σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 4 του ν. 2190/1920 δεν συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση με δικαίωμα ψήφου.
Σύμφωνα με το άρθρο 22α του καταστατικού της εταιρείας και το άρθρο 29 παρ. 1 του ν.2190/1920 για την λήψη απόφασης επί όλων των θεμάτων της ημερησίας διάταξης , απαιτείται η συνήθης απαρτία του 1/5 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, πλην του 1ου θέματος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με ταυτόχρονη μείωση αυτού, για το οποίο απαιτείται σύμφωνα με το άρθρο 22β του καταστατικού και το άρθρο 29 παρ. 3 του ν. 2190/1920 απαρτία των 2/3 (66,67%) του καταβεβλημένου κοινού μετοχικού κεφαλαίου.
Κατόπιν της μη επίτευξης της παραπάνω αυξημένης απαρτίας η Γενική Συνέλευση ματαιώθηκε ως προς την συζήτηση του 1ου θέματος και έκανε δεκτή την αναβολή της συζήτησης του 2ου και 4ου θέματος, τα οποία, ως συναφή με το 1ο θέμα, θα συζητηθούν κατά την μέλλουσα να συγκληθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας 1η επαναληπτική Γενική Συνέλευση.
Η Γενική Συνέλευση προχώρησε σε συζήτηση και ψήφιση επί του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, αναφορικά με την τροποποίηση των άρθρων 6 παρ. 4 και 9 παρ. 2 του καταστατικού της εταιρίας σχετικά με τον καθορισμό της προθεσμίας ενάσκησης του δικαιώματος προτίμησης, ώστε αυτά να εναρμονιστούν με το άρθρο 13 παρ. 5 του ν. 2190/1920, όπως αυτό ισχύει σήμερα.
Το εν λόγω θέμα εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση με τη θετική ψήφο 25.460.295 μετοχών (24,288% του συνολικού κοινού κεφαλαίου) επί συνόλου 26.184.633 μετοχών (28,98% του συνολικού κοινού κεφαλαίου) των παρισταμένων ή εκπροσωπούμενων στη Γενική Συνέλευση με δικαίωμα ψήφου μετόχων και η προαναφερόμενη ελάχιστη προθεσμία ενάσκησης του δικαιώματος προτίμησης τροποποιήθηκε και αντί μηνός ορίσθηκε 15 ημέρες.