ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

Γνωστοποιείται ότι στην Β' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στις 15.5.2006 και ώρα 9:30, παρευρέθησαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 72.131.951 μετοχές σε σύνολο 214.870.434 μετοχών, ήτοι ποσοστό 33,57%.

Για το πρώτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:
- την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό Ευρώ 256.232.994,93 με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και με έκδοση 53.717.609 νέων μετοχών (μία νέα για κάθε τέσσερεις παλαιές), που θα διανεμηθούν στους μετόχους δωρεάν,
- την αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Τράπεζας, καθώς και
- την αντίστοιχη προσαρμογή του Προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης για αγορά μετοχών, που είχε αποφασισθεί από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της 16.05.2005, προκειμένου η συνολική τιμή διάθεσης να παραμείνει σταθερή.
Για το δεύτερο θέμα της Ημερήσια Διάταξης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 9 του Κ.Ν. 2190/1920 τη θέσπιση πενταετούς Προγράμματος διάθεσης μετοχών με τη μορφή δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock option) στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα στελέχη της Τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρών μέχρι, κατ' ανώτατο όριο, 4.028.820 νέων μετοχών, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,5% του αριθμού μετοχών της Τράπεζας, όπως διαμορφώνεται κατόπιν της αποφασισθείσας σήμερα αύξησης κεφαλαίου, δηλαδή ποσοστό 0,3% για κάθε έτος εφαρμογής του Προγράμματος και με τιμή διάθεσης 17,25 ευρώ. H παραπάνω τιμή προκύπτει από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή του εξαμήνου που προηγήθηκε της Γ.Σ., δηλαδή 21,56 ευρώ, προσαρμοσμένη στη σημερινή απόφαση για διανομή των δωρεάν μετοχών.