Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης
Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου 2007 η Επαναληπτική Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, η οποία και συνεδρίασε νομίμως έχοντας την εκ του νόμου απαιτούμενη απαρτία. Συγκεκριμένα, δεσμεύθηκαν 6.055.330 κοινές μετά ψήφου μετοχές επί συνόλου 10.430.000 κοινών μετοχών, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 58,06% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και παρέστησαν τέσσερις (4) μέτοχοι. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα και παμψηφεί επί όλων των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, όπως αναλύονται παρακάτω:
1. Ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, της χρήσης 1.1.-31.12.2006 καθώς και τις εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή για τη συγκεκριμένη χρήση.
2. Απήλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή της εταιρίας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης επί των Ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων και της εν γένει διαχείρισης της εταιρίας για την χρήση 1.1.-31.12.2006.
3. Εξέλεξε από τα μέλη του Σ.Ο.Λ. την κα Μαρίνα Γιαννάκη του Αθανασίου (ΑΜ ΣΟΕΛ 13001) ως Τακτικό Ελεγκτή και τον κ. Νικόλαο Νάκο του Σωτηρίου (ΑΜ ΣΟΕΛ 14071) ως Αναπληρωματικό Ελεγκτή για την χρήση 2007, ήτοι από 1.1.-31.12.20067, ενώ, παράλληλα, καθόρισε ως αμοιβή τους αυτή που θα καθοριστεί από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τον καθένα από αυτούς που θα κάνει έλεγχο.
4. Ενέκρινε τις αμοιβές των μελών του Δ.Σ. που κατεβλήθησαν για τη χρήση 2006 και προέκρινε και καθόρισε τις αμοιβές αυτές για τη χρήση 2007 και μέχρι 30.6.2008.
5. Παρεσχέθη η άδεια στα μέλη του ΔΣ για την συμμετοχή τους στα Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών αυτής εταιριών προς ευόδωση των εργασιών αυτών.
6. Επικύρωσε την εκλογή, ως νέου Προέδρου και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., του κ Εμμανουήλ Τσαγκαρίδη του Δημητρίου στη θέση του παραιτηθέντος κ Κων/νου Μουστακαλή του Στέλιου.
7. Αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, συνολικού ύψους μέχρι Euro 5.215.000, σε αναλογία μίας (1) νέας για κάθε μία (1) παλιά μετοχή και τιμή διάθεσης Euro 0,50 ανά μετοχή. Θα εκδοθούν 10.430.000 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας Euro 0,30 έκαστη. Κλάσματα μετοχών δεν θα εκδοθούν. Η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των νέων μετοχών και της τιμής διάθεσης αυτών θα αχθεί, μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης, σε πίστωση του λογαριασμού του Παθητικού Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο. Το μετοχικό κεφάλαιο, μετά την αύξηση θα ανέρχεται στο ποσό των Euro 3.258.000, διαιρούμενο σε 20.860.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας Euro0,30 έκαστη. Ορίστηκε ότι η τιμή έκδοσης μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης. Οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα από τυχόν κέρδη της χρήσης που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2007, βάσει του νόμου και του καταστατικού της εταιρείας.
Αναφέρθηκε ότι βασικός σκοπός της παρούσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είναι η εξυγίανση της εταιρείας, μέσω της ενίσχυσης των ιδίων κεφαλαίων της, λαμβάνοντας υπόψη τα θέματα έμφασης της Έκθεσης Επισκόπησης του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή για την ενδιάμεση οικονομική περίοδο που έληξε την 31η Μαρτίου 2007, σύμφωνα με την οποία εφίσταται η προσοχή στο γεγονός ότι τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας είναι κάτω του 1/2 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, οπότε και συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 47 του Κ.Ν.2190/20.
Εγκρίθηκε η χρήση των προς άντληση κεφαλαίων (αφαιρουμένων των δαπανών έκδοσης, ποσού περίπου Euro 200,00 χιλ ήτοι καθαρού ποσού Euro 5.015,00 χιλ) ως εξής: α) αποπληρωμή τραπεζικών υποχρεώσεων (βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων), ποσού Euro 3.135,00 χιλ. (62,5% επί του καθαρού ποσού της αύξησης), β) κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης, ποσού Euro 1.880,00 χιλ. (37,5% επί του συνόλου του καθαρού ποσού της αύξησης). Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων, αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί εντός του 2ου εξαμήνου του έτους 2007.
Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι, κατά τη διάρκεια της προθεσμίας άσκησης του δικαιώματος προτίμησης, παρέχεται στα πρόσωπα που ασκούν τα ανωτέρω δικαιώματα προτίμησης το δικαίωμα να προεγγράφονται (Δικαίωμα Προεγγραφής) στην ίδια τιμή διάθεσης (Euro 0,50 ανά μετοχή) για την απόκτηση επιπλέον μετοχών, πέραν εκείνων που δικαιούνται να αποκτήσουν στο πλαίσιο άσκησης του βασικού δικαιώματος προτίμησης (μία (1) νέα για κάθε μία (1) παλαιά), από τις μετοχές που τυχόν θα μείνουν αδιάθετες. Η εταιρεία δεν έθεσε όριο ανώτατου αριθμού μετοχών αναφορικά με το Δικαίωμα Προεγγραφής.
Οι παριστάμενοι μέτοχοι α) EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ και β) Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος δήλωσαν στο σώμα της Γ.Σ. ότι: η μεν EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσοστό που της αναλογεί, δεν θα ασκήσει το δικαίωμα της για προεγγραφή μετοχών πέραν του ποσοστού της, δεσμεύεται, ωστόσο, να αποκτήσει τυχόν αδιάθετες μετοχές που θα απομείνουν μετά την ικανοποίηση των προεγγραφών, ο δε Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ότι προτίθεται να προεγγραφεί για την απόκτηση μετοχών πέραν του ποσοστού το οποίο θα κατέχει κατά την ενάσκηση του δικαιώματος προτίμησης καθώς και ότι προτίθεται να αποκτήσει -πέραν των αναλογουσών σε αυτόν- και τυχόν πρόσθετες μετοχές που θα μείνουν αδιάθετες μετά και την απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας για αναλογική κατανομή των αδιάθετων αξιών σύμφωνα με τις δηλώσεις όλων των παλαιών μετόχων. Η διαδικασία αυτή θα ισχύσει εφόσον οι προαναφερθέντες μέτοχοι θα έχουν δηλώσει εγγράφως, έως την ημερομηνία λήξης της διαπραγμάτευσης των Δικαιωμάτων Προτίμησης, τη βούλησή τους να αναλάβουν τις αδιάθετες μετοχές, καταβάλλοντας παράλληλα τα αναγκαία κεφάλαια που αναλογούν στον αριθμό των μετοχών τις οποίες θα δηλώσουν ότι θέλουν, χωρίς περιορισμό. Επιπλέον η εταιρεία EXPERT ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΕ δήλωσε ότι θα ανακοινώσει προς την ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ, εντός των προσεχών ημερών, το ακριβές ποσοστό επί των αδιάθετων μετοχών που θα αναλάβει κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού της Συμβουλίου. Ο κ Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, επίσης δήλωσε ότι θα ανακοινώσει προς την ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ το ακριβές ποσοστό επί των αδιάθετων μετοχών που θα αναλάβει. Η ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ δεσμεύθηκε ότι, με την λήψη των αποφάσεων των παραπάνω μετόχων, θα ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές και το επενδυτικό κοινό.
Όσον αφορά στις δεσμεύσεις των βασικών μετόχων (όπως ορίζει το άρθρο 289 του Κανονισμού του Χ.Α.) επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι στην εταιρεία, μέτοχοι δηλαδή που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα τουλάχιστον 5% του μετοχικού κεφαλαίου και ταυτόχρονα συμμετέχουν και στη διοίκηση της εταιρείας (μέλη Δ.Σ. και ανώτερα διευθυντικά στελέχη).
Τέλος, για το συγκεκριμένο θέμα ημερησίας διατάξεως, η Γ.Σ. ομόφωνα και παμψηφεί χορήγησε ανέκκλητη εντολή και εξουσιοδότησε το Δ.Σ. της εταιρείας προκειμένου να προβεί σε κάθε άλλη πράξη που θα κρίνει απαραίτητη για την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης και ενέκρινε την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού ("Μετοχικό Κεφάλαιο").
8. Τέλος, ο Δ/νων Σύμβουλος κος Τσουρμπάρκας αναφέρθηκε στην πορεία των εργασιών της εταιρείας με ιδιαίτερη έμφαση στα αποτελέσματα του α' τριμήνου του 2007. Τόνισε επίσης ότι τα δύο νέα καταστήματα στην Αθήνα και κυρίως το κατάστημα της Καλλιθέας υπερβαίνουν τις προσδοκίες της διοίκησης αν και είναι νωρίς για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, ωστόσο αναφέρθηκε ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το εξάμηνο του 2007 υπολογίζεται περίπου στα Euro 12 εκ (15% αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ ο κύκλος εργασιών το 2007 προβλέπεται να διαμορφωθεί περίπου στα Euro 26 εκ (15% αυξημένος σε σχέση με τη χρήση 2006). Τέλος, τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία της επικείμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και επισημάνθηκε ότι, εφόσον επέλθει η εξυγίανση, η διοίκηση θα ρίξει το βάρος των προσπαθειών της στον μακροπρόθεσμο στόχο που είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, με συγκεκριμένα βήματα, βάσει νέου επιχειρηματικού σχεδίου.