Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης
Kατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε την 30/06/2004, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 στα γραφεία της εταιρίας Hλία Hλιού 75 (5ος όροφος) N. Kόσμος, συνήλθαν -ύστερα από την από 01.06.2004 πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της, με θέμα ημερήσιας διάταξης: "Eνημέρωση και έγκριση της πορείας του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας"- οι μέτοχοι της εταιρίας, οι οποίοι εκπροσωπούν το 79,9936% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.
Κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα:
1. H ομόφωνη έγκριση, με ψήφους 1.499.880, της πορείας διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων έως 30/06/2004, σύμφωνα με την οποία:
α) Από το σύνολο των 2.250,00 χιλ. ευρώ που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και την εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 18/12/2001, έχει διατεθεί στις επενδύσεις που αναφέρονται στο Eνημερωτικό Δελτίο της εταιρίας μέχρι και 30/06/2004 το ποσό των 1.922,26 χιλιάδων ευρώ (Εκσυγχρονισμός Πάγιου Μηχανολογικού Εξοπλισμού: 173,31 χιλ. ευρώ, Ανάπτυξη Εφαρμογών: 294,70 χιλ. ευρώ, Εξελληνισμός Λογισμικού: 282,68 χιλ. ευρώ, Ανάπτυξη Web Sites: 721,50 χιλ. ευρώ, Εκπαίδευση Προσωπικού: 15,48 χιλ. ευρώ, Προώθηση Πωλήσεων: 434,59 χιλ. ευρώ), και υπολείπονται αδιάθετα κεφάλαια ύψους 327,74 χιλιάδων ευρώ προσωρινά τοποθετημένα σε προθεσμιακή κατάθεση, για το ίδιο χρονικό διάστημα.
β) Μέχρι 30/06/2004 έχουν ολοκληρωθεί τα ακόλουθα έργα:
Eξελληνισμός της πρώτης εκπαιδευτικής εφαρμογής με ολοκλήρωση τον Δεκέμβριο 2001
Eξελληνισμός της πρώτης επαγγελματικής εφαρμογής με ολοκλήρωση τον Iούλιο 2002
Eξελληνισμός της δεύτερης εκπαιδευτικής εφαρμογής με ολοκλήρωση τον Iούλιο 2002
Ανάπτυξη της πρώτης επαγγελματικής εφαρμογής με ολοκλήρωση τον Iούλιο 2002
Ανάπτυξη του πρώτου web site με άξονα το ηλεκτρονικό εμπόριο με ολοκλήρωση τον Iούλιο 2002.
Ανάπτυξη της δεύτερης επαγγελματικής εφαρμογής με ολοκλήρωση τον Νοέμβριο 2003
Εξελληνισμός της δεύτερης επαγγελματικής εφαρμογής με ολοκλήρωση τον Φεβρουάριο 2004
Ο πυρήνας Εξελληνισμού του λειτουργικού συστήματος MAC OS X που αποτελούσε αντικείμενο έργου με χρηματοδότηση από τα αντληθέντα κεφάλαια ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο 2004
Το πρόγραμμα Εκπαίδευσης προσωπικού που αποτελούσε αντικείμενο έργου με χρηματοδότηση από τα αντληθέντα κεφάλαια ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2004
γ) Βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη με βάση το Ενημερωτικό Δελτίο της εταιρίας τα έργα:
Εκσυγχρονισμός Πάγιου Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Ανάπτυξη της πρώτης εκπαιδευτικής εφαρμογής, Ανάπτυξη του δεύτερου web site, Έργα προώθησης πωλήσεων
δ) Για την ολοκλήρωση του έργου του πυρήνα Εξελληνισμού του λειτουργικού συστήματος MAC OS X που αποτελούσε αντικείμενο έργου με χρηματοδότηση από τα αντληθέντα κεφάλαια απαιτήθηκαν περισσότερα κεφάλαια από αυτά που είχαν προβλεφθεί από την Γενική Συνέλευση της 29/12/2003. Για την ολοκλήρωση του προγράμματος Εκπαίδευσης Προσωπικού που αποτελούσε αντικείμενο έργου με χρηματοδότηση από τα αντληθέντα κεφάλαια απαιτήθηκαν λιγότερα κεφάλαια από αυτά που είχαν προβλεφθεί από την Γενική Συνέλευση της 29/12/2003.
Για την δράση της ανάπτυξης του δεύτερου web site έχουν μέχρι 30/06/2004 διατεθεί περισσότερα κεφάλαια από αυτά που είχαν προβλεφθεί από την Γενική Συνέλευση της 29/12/2003.
2. Η ομόφωνη έγκριση, με ψήφους 1.499.880, της τροποποίησης του Πίνακα Διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων, τροποποίηση η οποία δεν διαφοροποιεί τον προορισμό των αντληθέντων κεφαλαίων όπως αυτός αναφέρεται στο Ενημερωτικό Δελτίο της εταιρίας, αλλά αφορά αναπροσαρμογή στα ποσά διάθεσης ανά κατηγορία, σύμφωνα με την οποία:
α) Με δεδομένο ότι το κόστος της ανάπτυξης του δεύτερου web site WWW.JELE.GR -ενός πρωτοποριακού web site με εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την εμπέδωση της διδακτέας ύλης του Δημοτικού σχολείου όπως ορίζεται από το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας- υπερέβει σημαντικά το προβλεπόμενο κόστος ανάπτυξής του, και με δεδομένο επίσης ότι προβλέπεται λόγω της καινοτομικότητας του χαρακτήρα του, να χρειαστεί ακόμη περισσότερα κεφάλαια για την ολοκλήρωσή του, δεν κρίνεται σκόπιμο να αναπτυχθεί το τρίτο web site
Επίσης, με δεδομένο ότι το κόστος της ανάπτυξης της πρώτης εκπαιδευτικής εφαρμογής υπερέβει σημαντικά το προβλεπόμενο κόστος ανάπτυξής της και θεωρείται βέβαιο ότι και οι επόμενες δύο εφαρμογές που είχαν αρχικά προγραμματιστεί, θα έχουν αντίστοιχα αυξημένο κόστος ανάπτυξης, και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα έσοδα από τα τελικά προϊόντα, δεν κρίνεται σκόπιμο να αναπτυχθούν η δεύτερη και η τρίτη εκπαιδευτική εφαρμογή, και προτείνεται τα κεφάλαια που υπολείπονται να διατεθούν για την ενίσχυση της δράσης ανάπτυξης του δεύτερου web site. Για την ολοκλήρωση της δράσης του Εκσυχρονισμού Πάγιου Μηχανολογικού Εξοπλισμού προβλέπεται να απαιτηθούν λίγοτερα κεφάλαια από αυτά που είχαν αρχικά προγραμματιστεί, ως εκ τούτου προτείνεται τα κεφάλαια που υπολείπονται να διατεθούν για την ενίσχυση της δράσης ανάπτυξης του δεύτερου web site. Για την ολοκλήρωση της δράσης της Προώθησης Πωλήσεων προβλέπεται να απαιτηθούν λίγοτερα κεφάλαια από αυτά που είχαν αρχικά προγραμματιστεί, ως εκ τούτου προτείνεται τα κεφάλαια που υπολείπονται να διατεθούν για την ενίσχυση της δράσης ανάπτυξης του δεύτερου web site. Για την ολοκλήρωση της δράσης της Εκπαίδευσης Προσωπικού απαιτήθηκαν λίγοτερα κεφάλαια από αυτά που είχαν αρχικά προγραμματιστεί, ως εκ τούτου προτείνεται τα κεφάλαια που υπολείπονται να διατεθούν για την ενίσχυση της δράσης ανάπτυξης του δεύτερου web site.
β) Το πρόγραμμα διάθεσης των αδιάθετων κεφαλαίων ύψους 327,74 χιλιάδων ευρώ που υπολείπονται από το σύνολο των 2.250,00 χιλ. ευρώ που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και την εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 18/12/2001 διαμορφώνεται ως ακολούθως: Εκσυγχρονισμός Πάγιου Μηχανολογικού Εξοπλισμου: γ' τρίμηνο 2004= 38,22 χιλ. ευρώ, δ' τρίμηνο 2004= 0,00 χιλ. ευρώ (Σύνολο Δράσης= 211,53 χιλ. ευρώ), Ανάπτυξη Εφαρμογών: γ' τρίμηνο 2004= 35,30 χιλ. ευρώ, δ' τρίμηνο 2004= 5,00 χιλ. ευρώ (Σύνολο Δράσης= 335,00 χιλ. ευρώ), Εξελληνισμός Λογισμικού: έχει ολοκληρωθεί (Σύνολο Δράσης: 282,68 χιλ. ευρώ), Ανάπτυξη Web Sites: γ' τρίμηνο 2004= 102,78 χιλ. ευρώ, δ' τρίμηνο 2004= 100,00 χιλ. ευρώ (Σύνολο Δράσης= 924,28 χιλ. ευρώ), Εκπαίδευση Προσωπικού: έχει ολοκληρωθεί (Σύνολο Δράσης= 15,48 χιλ. ευρώ), Προώθηση Πωλήσεων: γ' τρίμηνο 2004= 23,22 χιλ. ευρώ, δ' τρίμηνο 2004= 23,22 χιλ. ευρώ (Σύνολο Δράσης= 481,03 χιλ. ευρώ)