ΕΙΚΟΝΑ - ΗΧΟΣ Α.Ε.Ε.

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 30 Ιουνίου 2004 η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, η οποία και συνεδρίασε νομίμως, έχοντας την εκ του νόμου απαιτούμενη απαρτία. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκαν 1.172.660 μετοχές ήτοι το 22,49% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα (με πλειοψηφία 100% των παρευρισκομένων μετόχων με δικαίωμα ψήφου) επί όλων των κατωτέρω θεμάτων της ημερησίας διατάξεως:

1. Ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης που έληξε, τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.

2. Απήλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις οικονομικές καταστάσεις και τη διαχείριση της εταιρείας κατά την εταιρική χρήση 1.1.2003-31.12.2003.

3. Εξέλεξε τον κ Τσαπατσάρη Βασίλειο ως τακτικό Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή και την κα Γιαννάκη Μαρίνα ως αναπληρωματικό Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή για τη χρήση 1.1.2004-31.12.2004.

4. Ενέκρινε τις αμοιβές των μελών ΔΣ που κατεβλήθησαν για τη χρήση 2003 και προέκρινε και καθόρισε τις αμοιβές αυτές για τη χρήση 2004 και μέχρι 30.6.2005.

5. Παρεσχέθη η άδεια στα μέλη του ΔΣ για την συμμετοχή τους σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη διεύθυνση άλλων εταιρειών που επιδιώκουν παρεμφερείς σκοπούς.

6. Επικύρωσε την εκλογή ως νέου, ανεξάρτητου και μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ του κ Κώνστα Αναστάσιου του Δημητρίου στη θέση του παραιτηθέντος κ Ανδρεάδη Πέτρου του Βασιλείου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Μουστακαλής αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρείας κατά την παρελθούσα χρήση καθώς και στους στόχους και τις προοπτικές της τρέχουσας χρήσης. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα εξής:

'Έτος σημαντικών ανακατατάξεων και εξελίξεων υπήρξε το 2003 για την ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ, που έθεσαν τις βάσεις για υγιή πορεία της εταιρίας. Η στρατηγική συνεργασία με την αλυσίδα Expert, η μεταβίβαση της θυγατρικής Εικόνα Ήχος Νοτίου Ελλάδος, η διακοπή της λειτουργίας τεσσάρων καταστημάτων στην περιφέρεια, η αναδιάρθρωση των τμημάτων της εταιρίας και η αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την προσπάθεια για την χρηματοοικονομική εξυγίανσή της, δημιουργούν βάσιμες προοπτικές για μια σταθερή, αναπτ υξιακή και κερδοφόρα πορεία. Πρωταρχικός στόχος της εταιρίας παραμένει η περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής θέσης της και των ταμιακών ροών, η εξασφάλιση λειτουργικής κερδοφορίας, με παράλληλη έμφαση στην αποτελεσματική διαχείριση των αποθεμάτων, καθώς και η σύζευξη της επιχειρησιακής κουλτούρας της ΕΙΚΟΝΑ ΉΧΟΣ και της Expert, στο πλαίσιο της κοινής πορείας των δύο εταιριών. Η στρατηγική της διοίκησης της ΕΙΚΟΝΑ ΉΧΟΣ εστιάζεται για τα αμέσως προσεχή έτη στην πλήρη εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που συνεπάγεται η σύμπραξη με τον παγκό σμιο οργανισμό της Expert και η περαιτέρω ενίσχυση του μεριδίου αγοράς στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχισθούν οι προσπάθειες για:

1. Την περαιτέρω βελτίωση του περιθωρίου μικτού κέρδους μέσω της συνεργασίας με την Expert Προμηθευτική.

2. Την μείωση των λειτουργικών δαπανών με την αναδιοργάνωση των εργασιών συγκεκριμένων τμημάτων ώστε να λειτουργούν περισσότερο αποδοτικά.

3. Την περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων.

4. Την βελτίωση των δεικτών ρευστότητας και κεφαλαιακής διάρθρωσης

5. Την βελτίωση των καθαρών αποτελεσμάτων χρήσεως.

6. Την δημιουργία νέων καναλιών πώλησης, όπως η ανάπτυξη πωλήσεων Business To Business.

7. Την αλλαγή της φυσιογνωμίας των καταστημάτων, ενσωματώνοντας και τη φιλοσοφία της Expert, και την δημιουργία μιας νέας εταιρικής κουλτούρας, διατηρώντας ως πρωταρχικό στόχο την εξυπηρέτηση του πελάτη και την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πώλησης.

Για το 2004 η διοίκηση της ΕΙΚΟΝΑ ΉΧΟΣ εκτιμά ότι ο συνολικός κύκλος εργασιών θα είναι μειωμένος έναντι του 2003, λόγω της διακοπής λειτουργίας τεσσάρων καταστημάτων. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, η τρέχουσα χρήση προβλέπεται να κλείσει με break even, με την προϋπόθεση να ισχύσουν οι προβλέψεις για την άνοδο της αγοράς, την προσδοκώμενη καλή πορεία των προϊόντων του κλιματισμού και την ωρίμανση της απόδοσης του εμπορικού σήματος Expert στα καταστήματα της εταιρίας, ώστε να εισέλθει από το 2005 σε τροχιά κ ερδοφορίας. Εκτίμηση που βασίζεται και στην αναμενόμενη βελτίωση φέτος του περιθωρίου κέρδους λόγω της αλλαγής του μίγματος προϊόντων της εταιρίας, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αποθεμάτων και τη σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών.