Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης - Ορθή Επανάληψη
Θέμα 1: Κατά πλειοψηφία, 99,98%, εγκρίθηκε η Έκθεση διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2004 (1.1.2004 μέχρι 31.12.2004).
Θέμα 2: Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και η Έκθεση των Ελεγκτών για την εταιρική χρήση 2004 (1.1.2004 μέχρι 31.12.2004) καθώς και η μη διανομή μερίσματος για τη χρήση αυτή.
Θέμα 3:Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις των εταιριών του Ομίλου της ΑΤΕ που ανήκουν στο χρηματοπιστωτικό τομέα και η Έκθεση των Ελεγκτών για την εταιρική χρήση 2004 (1.1.2004 μέχρι 31.12.2004).
Θέμα 4:Κατά πλειοψηφία, 99,99%, αποφασίσθηκε η απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη για τη χρήση 2004.
Θέμα 5: Ομόφωνα εξελέγησαν οι ΜΑΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΝΙΣΕΑΣ ως τακτικοί και οι ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ και ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ ΣΠΥΡΙΟΥΝΗ ως αναπληρωματικοί Ορκωτοί Ελεγκτές, της εταιρίας Κ.Ρ.Μ.G. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ Α.Ε., για τις Οικονομικές Καταστάσεις της Τράπεζας και τις Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις του Ομίλου των εταιριών της για τη χρήση 2005.
Θέμα 6: Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι αμοιβές και τα πάγια έξοδα του Προέδρου, των Αντιπροέδρων, των μελών, καθώς και του Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2004 και ο καθορισμός αυτών για τη χρήση 2005.
Θέμα 7: Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι αποζημιώσεις των μελών της Επιτροπής Ελέγχου για την εταιρική χρήση 2004 και ο καθορισμός αυτών για τη χρήση 2005.
Θέμα 8: Κατά πλειοψηφία, 99,99%, εγκρίθηκε η σύναψη ασφαλιστηρίου με την Αγροτική Ασφαλιστική για τα μέλη Διοίκησης και Διοικητικού Συμβουλίου για ευθύνη έναντι τρίτων.
Θέμα 9: Η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε για την αγορά συνολικά 13.018.310 ιδίων μετοχών που αγοράστηκαν στο πλαίσιο των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των Μετόχων της 20/4/01, 20/5/02,16/4/03 και 28/4/04 και για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 30/12/04, με την οποίαν πωλήθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο 6.000.000 από τις παραπάνω ίδιες μετοχές.
Θέμα10: Ομόφωνα αποφασίσθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 1.112.760.000 ευρώ με σκοπό την απόσβεση ζημίας από αποτίμηση χρεογράφων με ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 5,87 ευρώ σε 1,91 ευρώ και η σχετική τροποποίηση του άρθρου 6 του Καταστατικού ως εξής:
'Η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 27-5-2005 αποφάσισε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό την απόσβεση ζημιάς από αποτίμηση χρεογράφων κατά το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου εκατόν δώδεκα εκατομμυρίων επτακοσίων εξήντα χιλιάδων (1.112.760.000) ευρώ με ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 5,87 ευρώ ανά μετοχή σε 1,91 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την παραπάνω μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας διαμορφώνεται στο ποσό των πεντακοσίων τριάντα έξι εκατομμυρίων επτακοσίων δέκα χιλιάδων (536.710.000) ευρώ διαιρούμενο σε 281.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας ενός ευρώ και ενενήντα ενός λεπτών (1,91) η καθεμία '
Θέμα 11: Ομόφωνα αποφασίσθηκε η τροποποίηση του άρθρου 7 παρ. 2 του Καταστατικού, περί αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ως εξής:
' Μετά το τέλος της προθεσμίας που όρισε η Γενική Συνέλευση, η οποία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μικρότερη των δέκα πέντε (15) ημερολογιακών ημερών οι μετοχές που δεν έχουν αναληφθεί, σύμφωνα με τα παραπάνω διατίθενται ελεύθερα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας'.
Θέμα 12: Ομόφωνα αποφασίσθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 1.192.688.888,04 ευρώ με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με έκδοση 624.444.444 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,91 Ευρώ και τιμή διάθεσης 2 ευρώ ανά μετοχή και αναλογία νέων προς παλαιές μετοχές, 20 νέες μετοχές προς 9 παλαιές, καθώς και η τροποποίηση του άρθρου 6 του Καταστατικού. Η τιμή έκδοσης της μετοχής μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος πρ οτίμησης. Το συνολικό ποσό των 1.248.888.888 ευρώ που θα εισρεύσει στην εταιρία από την αύξηση, αφαιρουμένων των εξόδων, θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων με σκοπό τη βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας.
Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης θα πραγματοποιηθεί κατά τα προβλεπόμενα στο νόμο, υπό την αίρεση της σχετικής έγκρισης τροποποίησης του καταστατικού μέσα σε προθεσμία 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που θα ορίσει το Δ.Σ. με ανακοίνωση στον τύπο. Τα δικαιώματα προτίμησης είναι μεταβιβάσιμα και θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. Οι παλαιοί μέτοχοι, συγχρόνως με την πλήρη άσκηση του δικαιώματος προτίμησης, μπορούν να προεγγράφονται για επιπλέον αριθμό νέων μετοχών στην τιμή διάθεσης δεσμεύοντας ποσό αντίστοιχο με την αξία των μετοχών αυτών. Οι προεγγραφές αυτές θα ικανοποιηθούν εάν προκύψουν αδιάθετες νέες μετοχές. Σε περίπτωση που μετά από τα παραπάνω προκύψουν αδιάθετες νέες μετοχές, τότε αυτές θα διατεθούν στην τιμή διάθεσής τους στους εργαζόμενους στην Τράπεζα μη μετόχους οι οποίοι θα έχουν υποβάλει ειδική προς τούτο αίτηση στα Καταστήματα της Τράπεζας και θα έχουν δεσμεύσει ποσό αντίστοιχο της αξίας του αριθμού των νέων μετοχών για τις οποίες θα έχουν εγγραφεί. Αν παρά ταύτα παραμείνει αδιάθετος αριθμός μετοχών παρασχέθηκε εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. να διαθέσει τις μετοχές αυτές κατά την κρίση του.
Συνεπεία της ανωτέρω αύξησης το άρθρο 6 του καταστατικού τροποποιείται ως εξής
'Το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας αυξήθηκε σύμφωνα με την από 27-5-2005 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων με καταβολή μετρητών κατά ποσό του ενός δισεκατομμυρίου εκατόν ενενήντα δύο εκατομμυρίων εξακοσίων ογδόντα οκτώ χιλιάδων οκτακοσίων ογδόντα οκτώ ευρώ και τεσσάρων λεπτών (1.192.688.888,04) με την έκδοση εξακοσίων είκοσι τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων σαράντα τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα τεσσάρων (624.444.444) κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας ενός ευρώ και εν ενήντα ενός λεπτών (1,91) η καθεμία.
Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται συνολικά στο ποσό του ενός δισεκατομμυρίου επτακοσίων είκοσι εννέα εκατομμυρίων τριακοσίων ενενήντα οκτώ χιλιάδων οκτακοσίων ογδόντα οκτώ ευρώ και τεσσάρων λεπτών (1.729.398.888,04) και κατανέμεται αντίστοιχα σε εννιακόσια πέντε εκατομμύρια τετρακόσιες σαράντα τέσσερις χιλιάδες τετρακόσιες σαράντα τέσσερις (905.444.444) κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας ενός ευρώ και ενενήντα ενός λεπτών (1,91) η καθεμία." Επίσης εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της εταιρίας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης. Σύμβουλος έκδοσης της αύξησης είναι η εταιρία ALPHA FINANCE. Οι παραπάνω αποφάσεις θα υλοποιηθούν εντός των προβλεπομένων από τη σχετική νομοθεσία χρονικών ορίων. Συνολική προθεσμία για την καταβολή του ποσού της αύξησης ορίστηκε 4 μήνες, που μπορεί να παραταθεί για 1 μήνα ακόμη με απόφαση Δ.Σ.
Επίσης στη Γενική Συνέλευση το Ελληνικό Δημόσιο ως βασικός μέτοχος ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να εγγραφεί για το σύνολο των δικαιωμάτων που αντιστοιχούν στο ποσοστό 84,5% που κατέχει ( και μέσω Δ.Ε.Κ.Α.)στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας καθώς και ότι διερευνά την αγορά με σκοπό να εντοπίσει τις κατάλληλες συνθήκες εντός του διαστήματος που εκτείνεται από την έναρξη της περιόδου άσκησης μέχρι και 6 μήνες από την εισαγωγή των μετοχών στο Χ.Α. ώστε να διαθέσει μέσω δευτερογενούς προσφοράς ποσοστό έως 10% των μετοχών που θα κατέχει μετά την άσκηση του δικαιώματος για να αυξήσει τη διασπορά και να ενισχύσει τη ρευστότητα των μετοχών της Τράπεζας. Μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.