ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε.

Αποτελέσματα 12μήνου 2003.

Θετικά έκλεισαν τα αποτελέσματα του 12μήνου του 2003 για την μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε. παρόλο τον έντονο εσωτερικό και εξωτερικό ανταγωνισμό. Τα κέρδη προ φόρων σε επίπεδο μητρικής εταιρίας, χαμηλά σε απόλυτα μεγέθη, σημείωσαν αύξηση κατά 20% ενώ σε ενοποιημένο επίπεδο υπερδιπλασιάστηκαν.

Οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,15% με την εσωτερική αγορά να παρουσιάζει αύξηση 5,46% αντισταθμίζοντας έτσι την μείωση κατά 16,55% την οποία εμφάνισαν οι εξαγωγές και η οποία π ροήλθε από την συνεχιζόμενη διεθνή πίεση των τιμών λόγω του ενισχυμένου ευρώ. Θετικές εξελίξεις είναι επίσης η ενίσχυση του μικτού περιθωρίου κέρδους καθώς και η μείωση των αποθεμάτων.

Όπως προκύπτει από τις λογιστικές καταστάσεις του 12μήνου:

-Οι πωλήσεις της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών μητρικής εταιρίας, ανήλθαν στα 149.310 χιλ. ευρώ έναντι των 147.611 χιλ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος και ήταν αυξημένες όπως προαναφέρθηκε κατά 1,15%, ενώ τα μικτά αποτελέσματα ανήλθαν στα 18.082 χιλ. ευρώ από 17.146 χιλ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 5,46% και με το περιθώριο μικτού κέρδους να διαμορφώνεται στο 12,11% από το 11,61%. -Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 429 χιλ. ευρώ έναντι των 355 χιλ. ευρώ του περυσινού 12μήνου.

-Σε ενοποιημένη βάση, με την συμμετοχή και των θυγατρικών ΧΑΤΖΗΛΟΥΚΑΣ ΑΒΕΤΕ και, για πρώτη φορά, της εταιρίας ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε., οι πωλήσεις ανήλθαν στα 156.051 χιλ. ευρώ από 152.539 χιλ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων, και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε 702 χιλ. ευρώ έναντι 321 ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι επενδύσεις του έτους 2003 ανήλθαν στο ύψος των 20.500.000 ευρώ και, στο μεγαλύτερο μέρος τους, έχουν αρχίσει την παραγωγική τους λειτουργία. Οι κυριότερες από αυτές είναι η μονάδα εμποτισμού χαρτιού -film- μελαμίνης και η μονάδα επένδυσης τεχνητής ξυλείας με καπλαμάδες.

Οι επενδύσεις αυτές χρηματοδοτούνται με την έκδοση, εντός των προσεχών ημερών, 10ετούς ομολογιακού δανείου, ύψους 18.000.000 ευρώ, με την Τράπεζα Πειραιώς.