Αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2005
Εξαιρετική η πορεία του Ομίλου Notos Com κατά το α' τρίμηνο, αφού εμφανίζει αύξηση πωλήσεων κατά 11,5%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν αύξηση κατά 29,3%! Πιό συγκεκριμένα,
ΚΕΡΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ: 5 εκ. ευρώ Τα μετά φόρων και δικαιωμάτων κέρδη έφτασαν τα 5 εκ. ευρώ, μία σημαντική αύξηση κατά 29,3% σε σχέση με το 2004.
ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΚΕΡΔΗ: 7 εκ. ευρώ. Τα προ φόρων κέρδη έφτασαν στο ύψος των 7 εκ. ευρώ έναντι 5,5 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 27% από το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.
EBITDA: 10,4 εκ. ευρώ Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 10,4 εκ. ευρώ (16,6% επί του κύκλου εργασιών) έναντι 8,8 εκ. ευρώ (15,6% επί του κύκλου εργασιών) του 2004, παρουσιάζοντας αύξηση 18,1% σε απόλυτο μέγεθος.
ΜΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ: 27,4 εκ. ευρώ Το μικτό κέρδος σημείωσε άνοδο, φτάνοντας στο ύψος των 27,4 εκ. ευρώ (43,9% περιθώριο κέρδους), έναντι 24,3 εκ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004 (43,3% περιθώριο κέρδους), μία αύξηση της τάξεως του 12,9%.
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 62,5 εκ. ευρώ Ο κύκλος εργασιών είναι κατά 11,5% αυξημένος σε σχέση με το 2004, φτάνοντας τα 62,5 εκ. ευρώ, από 56,1 εκ ευρώ τη προηγούμενη χρήση.
Η αύξηση στον κύκλο εργασιών προέρχεται κατά κύριο λόγο από:
- την συνεισφορά της ΑΙΑΚΟΣ ΑΕ, δηλ του νέου πολυκαταστήματος ειδών οικιακού εξοπλισμού Notos Galleries Home τα μεγέθη του οποίου ήταν σημαντικά αυξημένα
- τις νέες μάρκες πού αποκτήθηκαν μετά το α' τρίμηνο του 2004, δηλαδή στην ένδυση τα Max Mara, Marina Rinaldi & Murphy & Nye και στα καλλυντικά τα προϊόντα του οίκου Clarins, Thierry Mugler.
- της ανάπτυξης των θυγατρικών του εξωτερικού
Το περιθώριο μικτού κέρδους βελτιώθηκε ως ποσοστό επί των πωλήσεων σαν αποτέλεσμα καλύτερου μείγματος αφού σημαντική ήταν η αύξηση πωλήσεων στη λιανική ένδυσης τόσο στην Ελλάδα όσο και το Εξωτερικό.
Σαν αποτέλεσμα, και το EBITDA παρουσίασε βελτίωση κατά 1% επί των πωλήσεων. Ετσι, με ίδιου περίπου ύψους αποσβέσεις και χρηματοοικονομικά έξοδα, τα προ φόρων κέρδη ήταν αυξημένα κατά 27%. Τέλος, η μείωση του φορολογικού συντελεστή σε συνδυασμό με την εν γένει βελτίωση των μεγεθών, συνέβαλαν στην κατά 29,3% αύξηση των κερδών μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας.
Η ανάπτυξη της Notos Com συνεχίζετε αμείωτη, με σημαντική μεγένθυση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Ταυτόχρονα με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, η εταιρία ανακοινώνει και την εξαγορά του 51% της εταιρίας αποκλειστικής διανομής των προϊόντων Gant στη Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι συνεργασία με την Gant υπάρχει ήδη με αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα, την Αυστρία, την Πολωνία, την Κύπρο και τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Δείτε τα αποτελέσματα.