ΑΒΑΞ Α.Ε.

Αποτελέσματα 9-μήνου 2002

Ο Όμιλος J&P · ΑΒΑΞ, ΕΤΕΘ παρουσιάζει εντυπωσιακά Οικονομικά Αποτελέσματα μέσα στα πλαίσια της προγραμματικής οικονομικής του πορείας.

Συγκεκριμένα:

Σε 32,1 εκ ? μετά και τη αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, ανήλθαν στο εννεάμηνο του 2002 τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου J&P · ΑΒΑΞ έναντι 26 εκ ? της αντίστοιχης περιόδου του 2001 σημειώνοντας αύξηση κατά 23,5%.

Παράλληλα ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 318 εκ ? έναντι 255 εκ ? κατά το εννεάμηνο του 2001, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 24.7%.

Τα αποτελέσματα του εννεαμήνου διασφαλίζουν την επίτευξη των στόχων του Ομίλου για το 2002 και διαμορφώνουν ουσιαστικά πλέον σε συνδυασμό και με τις στρατηγικές ενέργειες της Διοίκησης, την σταθερή αλλά και δυναμική ανοδική πορεία του και για το έτος 2003.

Σημαντική είναι και η πορεία της μητρικής εταιρείας J&P ·ΑΒΑΞ, της μόνης εταιρίας του Ομίλου που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.

Μετά την ολοκλήρωση βάσει του Ν. 2166/93 της απορρόφησης των θυγατρικών της, J&P (Ελλάς) ΑΤΕ και ΕΤΕΚ ΑΕ στις 28/6/2002, ο διευρυμένος πλέον κύκλος εργασιών της J&P · ABAΞ ανήλθε στα 253 εκ ? κατά το εννεάμηνο έναντι 81 εκ ? κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2001. Επίσης αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 24 εκ ? έναντι 12 εκ ? της αντίστοιχης περιόδου του 2001. Σημειώνεται ότι τα επιτευχθέντα μεγέθη J&P- ΑΒΑΞ δεν είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα της περυσινής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ανεκτέλεστο Υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ομίλου στις 30/09/2002 ήταν 810 εκ ?.

Από τις 30/09/2002 ως σήμερα ο Όμιλος έχει υπογράψει Νέες Συμβάσεις συνολικής αξίας 118 εκ ? και αξίας συμμετοχής του Ομίλου 103 εκ ? που ανεβάζουν το Ανεκτέλεστο Υπόλοιπο του Ομίλου στα 913 εκ ?.

Οι κυριότερες από τις Νέες αυτές συμβάσεις είναι οι εξής:

  • Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Baseball, Softball, Hockey προϋπολογισμού 82 εκ ?.
  • Μελέτη και Κατασκευή του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» προϋπολογισμού 26,8 εκ ?.
  • Εκσυγχρονισμός του Γ.Ν Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης προϋπολογισμού 1,4 εκ ?
  • Δίκτυα Φυσικού Αερίου συνολικού προϋπολογισμού 1,14 εκ ?
  • Καταστήματα Τραπεζών συνολικού προϋπολογισμού 1,12 εκ ?