Αποτελέσματα για το Α' εξάμηνο 2005
H Logismos α.ε., Εταιρεία Συστημάτων Πληροφορικής με έδρα την Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το Α' εξάμηνο 2005, σύμφωνα με τα οποία ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1.357 χιλ. ευρώ σε σχέση με το Α' εξάμηνο 2004 που ήταν 1.703 χιλ. ευρώ. Τα κέρδη προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) ανήλθαν σε 653 χιλ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004 που ήταν 794 χιλ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 53 χιλ. ευρώ έναντι 252 χιλ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου 2004. Η Logismos α.ε. αναμένει βελτίωση του κύκλου εργασιών στο Β' εξάμηνο 2005, εντός του οποίου αναμένονται τα αποτελέσματα διαγωνισμών ανάθεσης έργων ολοκλήρωσης συστημάτων πληροφορικής συνολικού ύψους 3.400.000 ευρώ, για την ανάληψη των οποίων η εταιρεία έχει υποβάλλει σχετικές προσφορές.
Η Logismos α.ε. δραστηριοποιείται σε δύο κυρίως τομείς της Πληροφορικής. O πρώτος τομέας είναι η παραγωγή εφαρμογών λογισμικού και ο δεύτερος τομέας είναι η ολοκλήρωση έργων πληροφορικής.
Κύριο προϊόν της Εταιρείας είναι το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων με την εμπορική επωνυμία momentum. Το momentum erp έχει ήδη εγκατασταθεί και λειτουργεί με επιτυχία σε περισσότερες από 200 επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων με συνολικό αριθμό χρηστών άνω των 2.300.
Πέρα από το momentum erp, η Logismos α.ε., έχει αναπτύξει και νέα προϊόντα λογισμικού, όπως, momentum budget (Σύστημα Ολοκληρωμένου και Δυναμικού Προϋπολογισμού), momentum ergon (Σύστημα Διαχείρισης Έργων) και momentum e-order (Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Παραγγελιών).