Αύξηηση πωλήσεων 10% κατά το 9-μήνο 2003
Παρά τις αυξημένες ανάγκες για πρόσθετες επενδύσεις σε πολλούς τομείς ταυτόχρονα (επικοινωνία, διανομή και νέα προϊόντα), με στόχο την αύξηση του μεριδίου, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 24,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 3%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2002.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν στα 8,7 εκατ. ευρώ (μείωση 5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002), και τα κέρδη προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας παρουσίασαν μείωση κατά 20,6% στα 3,4 εκατ. ευρώ Για λόγους συγκρισιμότητας θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μείωση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι το αποτέλεσμα του εννεαμήνου 2002 περιλαμβάνει έκτακτα χρηματοικονομικά κέρδη από την πώληση του κλάδου αλεύρων της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ ?ρα, κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές η αύξηση των άμεσα συγκρινόμενων μεγεθών είναι της τάξεως του 49%.
Η ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ Α.Ε. είχε κατά το εννεάμηνο του 2003 σημαντική συμμετοχή στα αποτελέσματα του Ομίλου. Αναλυτικά:
- Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) αυξήθηκαν κατά 18,1% ανερχόμενα σε 6,4 εκατ. ευρώ
- Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒITDA) βελτιώθηκαν κατά 10,9% και ανήλθαν σε 14,4 εκατ. ευρώ
- Οι πωλήσεις στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση κατά 11,5% ανερχόμενες σε 78,1 εκατ. ευρώ
- Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 3,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002, ενώ λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω προσαρμογές για τα έκτακτα κέρδη του 2002, η αύξηση είναι της τάξεως του 160%.