Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών
ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: 21/06/2004 - 05/07/2004
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ: 21/06/2004 - 29/06/2004
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
Το Δ.Σ. της VIVERE Α.Ε. γνωστοποιεί προς τους κ.κ. Μετόχους τα κατωτέρω:
1. Η Β' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας της 29.03.2004 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών κατά ευρώ 5.535.282 δια της εκδόσεως 18.450.940 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας ευρώ 0,30 η κάθε μία και τιμή διάθεσης ευρώ 0,45 ανά μετοχή, με αναλογία μία (1) νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε δύο (2) παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. Το Δ.Σ. του Χ.Α. στη συνεδρίασή του στις 27/05/2004 ενέκρινε το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο.
2. Δικαίωμα προτίμησης στην παρούσα αύξηση με καταβολή μετρητών έχουν οι μέτοχοι που είναι κάτοχοι μετοχών της Εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. τη 10/06/2004. Την 11/06/2004 έγινε αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 21/06/2004 έως και την 05/07/2004. Τα δικαιώματα προτίμησης για την απόκτηση νέων μετοχών είναι μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. Τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους Λογαριασμούς της Μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ., την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους. Επισημαίνεται, ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη άσκησής τους. Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 29/06/2004. Τα δικαιώματα που δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησης (δηλαδή έως και την 05/07/2004) παύουν να ισχύουν.3. Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias. Για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης οι κ.κ. Μέτοχοι θα πρέπει να προσκομίζουν την αστυνομική τους ταυτότητα, την εκτύπωση των στοιχείων Σ.Α.Τ., τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), καθώς και τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Δικαιωμάτων για άσκηση Δικαιώματος Προτίμησης, την οποία θα πρέπει να αναζητήσουν από τον χειριστή του λογαριασμού τους (ή από το Κ.Α.Α. εαν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό στο Σ.Α.Τ.). Επισημαίνεται ότι οι κ.κ. Μέτοχοι κατά την εξάσκηση των δικαιωμάτων τους θα πρέπει να δηλώσουν επίσης: α) τον αριθμό μερίδας επενδυτή Σ.Α.Τ., β) τον αριθμό λογαριασμού αξιών στο Σ.Α.Τ. και γ) τον εξουσιοδοτημένο χειριστή του λογαριασμού αξιών.
4. Με την εγγραφή τους οι κ.κ. Μέτοχοι κατά την εξάσκηση των δικαιωμάτων τους θα πρέπει να καταβάλουν την αξία των μετοχών (? 0,45 για κάθε νέα κοινή μετοχή) για τις οποίες εγγράφονται σε ειδικό λογαριασμό, που έχει ήδη ανοίξει η Εταιρεία στην ανωτέρω Τράπεζα για το σκοπό αυτό, απευθείας οι ίδιοι και χωρίς τη μεσολάβηση της Εταιρείας. Στους εγγραφόμενους θα δίδεται σχετική απόδειξη, η οποία δεν είναι αξιόγραφο, δεν αποτελεί προσωρινό τίτλο μετοχών και δεν είναι διαπραγματεύσιμη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
5. Σε περίπτωση μη κάλυψης της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου από τους παλαιούς μετόχους (εξάσκηση δικαιωμάτων προτίμησης), οι τυχόν αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν ελεύθερα κατά την κρίση του Δ.Σ. της Εταιρείας. Εφόσον, συνεχίζουν να υφίστανται αδιάθετες μετοχές, το Μετοχικό Κεφάλαιο θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της κάλυψης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13α του Κ.Ν. 2190/1920.
6. Οι νέες μετοχές που θα προέλθουν από την παρούσα αύξηση θα έχουν άϋλη μορφή και θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσεως 2004.
7. Επειδή η μονάδα διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. είναι ο τίτλος των 10 μετοχών, δύνανται οι μέτοχοι εφόσον το επιθυμούν να αποκτήσουν διαπραγματεύσιμους τίτλους των 10 μετοχών με την κατάλληλη αγοραπωλησία δικαιωμάτων προτίμησης. Η σύσταση αυτή έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και με κανέναν τρόπο δεν θίγει τα δικαιώματα προτίμησης του κατόχου μικρότερου αριθμού μετοχών να εγγραφεί ή να μεταβιβάσει τα σχετικά δικαιώματά του.
8. Κλάσματα μετοχών δεν πρόκειται να εκδοθούν.
9. Το Ενημερωτικό Δελτίο για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας, όπως εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Χ.Α., θα είναι διαθέσιμο στα γραφεία της Εταιρείας, Λ. Κηφισίας 304, 152 32 Χαλάνδρι, στα γραφεία του Συμβούλου Έκδοσης ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., Λ. Κηφισίας 24Β, 151 25 Μαρούσι, στα καταστήματα της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias, στο Χ.Α., Σοφοκλέους 10, Αθήνα, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του Χ.Α. στο διαδίκτυο (www.ase.gr).
10. Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα αποφασιστεί από το Δ.Σ. της Εταιρείας και θα ανακοινωθεί εγκαίρως μέσω του Τύπου.Για κάθε πληροφορία παρακαλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι να επικοινωνούν με την Εταιρεία, Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων, αρμόδια κα. Ελένη Κουρτέση, τηλ. 210 68 36 299.