ΑΦΟΙ Ι.& Β. ΛΑΔΕΝΗΣ Α.Ε. - ΜΙΝΕΡΒΑ

Αύξηση πωλήσεων κατά 7,6% εμφάνισε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας Αφοί Ι. & Β. Λαδένης Α.Ε. ΜINERVA κατά το πρώτο τρίμηνο του 2005, με βάση τα ΔΛΠ, ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 19,3%.

Αύξηση πωλήσεων κατά 7,6% εμφάνισε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας Αφοί Ι. & Β. Λαδένης Α.Ε. ΜINERVA κατά το πρώτο τρίμηνο του 2005, με βάση τα ΔΛΠ, ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 19,3%.

Ειδικότερα, ο μεν κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στο πρώτο τρίμηνο του 2005 στα 5,57 εκατ. ευρώ έναντι 5,18 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Στον κύκλο εργασιών περιλαμβάνονται και οι πωλήσεις της θυγατρικής εταιρίας της MINERVA, ΕΛΕΤΕΝ, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές Μαΐου 2004. Οι πωλήσεις της ΕΛΕΤΕΝ στο πρώτο τρίμηνο του 2005 ανήλθαν σε 451 χιλ. ευρώ. Τα δε κέρδη προ φόρων του Ομίλου Αφοί Ι. & Β. Λαδένης Α.Ε. ΜINERVA σύμφωνα με τα ΔΛΠ, διαμορφώθηκαν σε 242 χιλ. ευρώ έναντι 300 χιλ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2004, μείωση που αποδίδεται στην αύξηση των χρεωστικών τόκων από τη χρήση κεφαλαίων για την κάλυψη των επενδυτικών αναγκών της εισηγμένης όπως και το κόστος των αποσβέσεων των νέων επενδύσεων της. Σημειώνεται ότι οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρίας σε επίπεδο ομίλου εμφάνισαν στο τρίμηνο μείωση κατά 9,4% , λόγω της αναδιαχείρισης του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της.

Σύμφωνα με τα ΔΛΠ τα καθαρά μετά φόρων κέρδη , του Ομίλου Αφοί Ι. & Β. Λαδένης Α.Ε. ΜINERVA αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο κατά 36,5% και ανήλθαν σε 288 χιλ. ευρώ έναντι 211 χιλ. ευρώ πέρυσι.

Εξ άλλου σε ικανοποιητικά επίπεδα παραμένει το μικτό περιθώριο κέρδους του Ομίλου που διαμορφώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2005 σε 35,2% έναντι 36% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. H διοίκηση της εταιρίας προβλέπει ότι κατά το έτος του 2005, ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας θα ανέλθει στα 20,8 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη της εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν το 1 εκατ. ευρώ.