ΛΑΝ-ΝΕΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.

Αύξηση τζίρου και σημαντικά κέρδη για την Lannet AEBET στο εννεάμηνο του 2003

Αύξηση τζίρου και σημαντικά κέρδη για την Lannet AEBET στο εννεάμηνο του 2003 Σε 35,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο τζίρος του τηλεπικοινωνιακού κλάδου Λειτουργικά κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ από τις τηλεπικοινωνίες

Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζουν και στο Α Εννεάμηνο του έτους 2003 τα οικονομικά μεγέθη της ΛΑΝ-ΝΕΤ ΑΕΒΕΤ, αντικατοπτρίζοντας την συνεχιζόμενη εξαιρετική πορεία της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο συνολικός κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2003 σε 42,1 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 135% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών για την αντίστοιχη περίοδο του 2002, που ήταν 17,9 εκατ. ευρώ.

Το EBITDA εμφανίζεται θετικό στα 13,2 εκατ. Ευρώ έναντι ζημιών της αντίστοιχης περυσινής περιόδου ενώ η εταιρεία εμφανίζει σημαντική κερδοφορία αφού τα Κέρδη προ Φόρων ανέρχονται σε 10,7 εκατ. Ευρώ έναντι ζημιών 2,8 εκατ. Ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Σημειωτέον οτι, ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών παρουσίασε λειτουργική κερδοφορία για πρώτη φορά το α' εξάμηνο του 2003 γεγονός που συνεχίστηκε και στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Στα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και το αποτέλεσμα από τη διάθεση των περιουσιακών στοιχείων του Βαφείου-Φινιριστηρίου που ολοκληρώθηκε στις 04/09/2003.

Η εταιρεία διατήρησε σταθερά τα λειτουργικά της έξοδα και η αύξηση των τόκων και της δανειακής μόχλευσης δικαιολογείται απόλυτα από την αύξηση του κύκλου εργασιών στη φάση αυτή της ανάπτυξης που βρίσκεται ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος. Σημαντική είναι και η αύξηση της ρευστότητας της εταιρείας ως αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων.

Κλάδος Τηλεπικοινωνιών (Lannet Communications)

Σημαντικότερη ήταν η αύξηση του κύκλου εργασιών του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, καθώς η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του συγκεκριμένου κλάδου αυξήθηκε κατά 260% και διαμορφώθηκε σε 35,6 εκατ. ευρώ έναντι 9,8 εκατ. ευρώ που ήταν ο κύκλος εργασιών κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Εντυπωσιακή είναι δε και η αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους που για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο ανήλθε στο 52% έναντι 45% στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι γεγονός που οφείλεται στη καλύτερη εκμετάλλευση του δικτύου και στη μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις της διοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες ο κύκλος εργασιών από τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες θα ξεπεράσει τα 45 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία συνεχίζει να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, το EBITDA κρίνεται ως ιδιαίτερα θετικό αφού στο πρώτο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης ξεπέρασε τα 1,7 εκατ. Σημειώνεται επίσης ότι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών της Εταιρίας παρουσίασε κερδοφορία στο πρώτο εννεάμηνο του 2003.

Η Lannet Communications βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται εναλλακτικά του ΟΤΕ στον κλάδο της σταθερής τηλεφωνίας. Για το σύνολο των υπηρεσιών φωνής και συμπεριλαμβανομένου του ΟΤΕ η εταιρεία κατείχε στο τέλος Σεπτεμβρίου μερίδιο αγοράς 4,00% σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όταν το μερίδιο της Lannet Communications είχε διαμορφωθεί σε 3,65%, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης της πελατειακής βάσης. Οι συνδέσεις της Lannet Communications στις 30 Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 361.745 ενώ οι εγγεγραμμένοι στο δίκτυο της εταιρείας πελάτες, διαμορφώθηκαν σε 139.237 εκ ευρώ των οποίων οι 11.356 είναι εταιρείες.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους η πελατειακή βάση αναμένεται να παρουσιάσει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, και σύμφωνα με τις προβλέψεις που έχει ανακοινώσει η εταιρεία, οι συνδέσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 420.000. Η εταιρεία κατά το τελευταίο τρίμηνο ξεκίνησε την παροχή της υπηρεσίας προεπιλογής φορέα και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ειδικότερα, τον πρώτο μήνα παροχής της υπηρεσίας περισσότεροι από 5.000 πελάτες επέλεξαν την προεπιλογή φορέα.

Το μέσο έσοδο ανα γραμμή διαμορφώθηκε σε 14,9 ευρώ αυξημένο σε σχέση με το β?τρίμηνο ώς αποτέλεσμα της αύξησης της χρήσης λόγο της ένταξης στο δίκτυο μεγάλων πελατών. Η μέση χρήση ανα γραμμή διαμορφώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου σε 268 λεπτά επίσης αυξημένη κατά 8 λεπτά σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Κλάδος Βιομηχανίας (Λαννετ Βαφεία Τυποβαφεία Φινιριστήρια)

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του κλάδου (Βαφείου) διαμορφώθηκε σε 7,23 εκατ. Ευρώ έναντι 5,72 εκατ. Ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρήση ως αποτέλεσμα αφενός μεν της συνεχιζόμενης ύφεσης στον κλωστοϋφανουργικό κλάδο διεθνώς αφετέρου δε στην αύξηση του ανταγωνισμού και τη συρρίκνωση της ζήτησης αλλά και του γεγονότος ότι λόγω της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων του βαφείου στις 04/09/203 περιλαμβάνει ουσιαστικά 8 μήνες λειτουργικής δραστηριότητας έναντι 9 της αντίστοιχης περυσινής.

Επισημαίνεται οτι η εταιρία με τη σημερινή της ονομασία και μορφή προέκυψε από τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΛΑΝ-ΝΕΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ από τη Γ. ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ ΑΒΕΕ, θυγατρική εταιρία του Ομίλου ΚΛΩΝΑΤΕΞ, και μεταβολή της επωνυμίας σε ΛΑΝ-ΝΕΤ ΑΕΒΕΤ σύμφωνα με την απόφαση Κ2-8928/16-07-02 του Υπουργού Ανάπτυξης. Ύστερα από την από 20/6/2003 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, στις 04/09/2003 μεταβιβάστηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του βιομηχανικού κλάδου και κατά συνέπεια η εταιρεία από την ημε ρομηνία αυτή λειτουργεί αμιγώς ως εταιρεία Τηλεπικοινωνιών και οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται στην Κύρια αγορά του ΧΑ και στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών.

Επίσης η εταιρεία με την από 28/07/2003 απόφαση του ΔΣ ανακοίνωσε την απόφασή του για συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2166/93 σε συνδυασμό με τις ανττίστοιχες διατάξεις του ΚΝ.2190/20. Έτσι στις 04/09/2003 τα ΔΣ των εταιρειών ανακοίνωσαν την Προτεινόμενη Σχέση Ανταλλαγής για την Επικείμενη Συγχώνευσή των εν λόγω Εταιριών και τη σύνταξη του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης. Η ανωτέρω συγχώνευση τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των δύο εται ρειών, οι οποίες ήδη έχουν προσκληθεί για τις 17/11/2003, και εν συνεχεία την έγκριση των εν λόγω αποφάσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τις χρηματιστηριακές αρχές.