Βελτίωση στα Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2004 του Ομίλου ΛΥΚΟΣ - Ορθή Επανάληψη
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Εννεαμήνου του Ομίλου ΛΥΚΟΣ τα οποία δημοσιεύονται στις 26 Νοεμβρίου 2004, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανέρχεται σε 55,9 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 60,2 εκατομμυρίων ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2003, σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 7,0%. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανέρχονται σε 11,2 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 13,3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου το 2003, μειωμένα κατά 16,0%. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανέρχονται στα 6,7 εκατομμύρια ευρώ, υστερώντας κατά 6,4% έναντι των 7,2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου του 2003. Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη, μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, ανέρχονται σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 5,4 εκατομμυρίων ευρώ περίπου την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, εμφανίζοντας οριακή αύξηση της τάξεως του 1,1%.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα αποτελέσματα του 2004 δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα με το 2003, καθώς από το 2ο τρίμηνο δεν περιλαμβάνεται στην ενοποίηση η εταιρεία Σ. Κοσκινίδης Α.Β.Ε.Ε., η οποία μεταβιβάστηκε στις αρχές Απριλίου. Στην ενοποιημένη λογιστική κατάσταση του εννεαμήνου 2004 ενοποιήθηκε μόνο το 1ο τρίμηνο της Κοσκινίδης, σε αντίθεση με την περσινή στην οποία είχε ενοποιηθεί το σύνολο του Εννεαμήνου του 2003 της συγκεκριμένης εταιρίας. Συγκεκριμένα, το 2004 η Κοσκινίδης συμμετέχει στην ενοποίηση με κύκλο εργασιών 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και κέρδη προ φόρων 211.000 ευρώ, έναντι 8,5 εκατομμυρίων ευρώ και 870.000 ευρώ αντίστοιχα το 2003.
Η μητρική εταιρία, "Inform Π. Λύκος Α.Ε", στο εννεάμηνο του 2004 παρουσιάζει κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 30,5 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένο κατά 7,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) φτάνουν τα 5,2 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένα κατά 22,1% σε σύγκριση με τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ περίπου το 2003. Τα κέρδη προ φόρων εμφανίζουν μείωση κατά 23,2% ανερχόμενα σε 3,7 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
"Η πορεία των αποτελεσμάτων μας στο 3ο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης" δήλωσε ο Παύλος Τρυποσκιάδης, Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, "παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη σε σύγκριση με το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο. Στο εξάμηνο για παράδειγμα η υστέρηση των κερδών προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας έφτανε το 38,8% ενώ στο εννεάμηνο περιορίστηκε στο 6,4% έναντι του 2003. Η σημαντική βελτίωση επιτεύχθηκε παρά τη δεδομένη απώλεια εσόδων και κερδών από την μη ενοποίηση της ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ στο 2ο και 3ο τρίμηνο. Όπως αναμέναμε και είχαμε ενημερώσει με παλαιότερες ανακοινώσεις μας, η βελτίωση οφείλεται στην ολοκλήρωση έργων που εκκρεμούσαν και στην έναρξη συμβάσεων που είχαν καθυστερήσει. Σημαντική είναι και η ανάπτυξη των εργασιών στην Ρουμανία, με άνοδο κύκλου εργασιών που αγγίζει το 25%, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή προσωποποιημένων τιμολογίων για πρώτη φορά στη Ρουμανική αγορά".