ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Δ.Ε.Λ.

Εναρξη διαπραγμάτευσης μετοχών που προέκυψαν από επανεπένδυση μερίσματος χρήσεως 2004

Με βάση το Σχέδιο Επανεπένδυσης Μερισμάτων (το Σχέδιο) της Τράπεζας που αρχικά θεσπίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας κατά τη συνεδρία του ημερομηνίας 26 φεβρουαρίου 2002, εκδόθηκαν 2.642.800 μετοχές, ονομαστικής αξίας 50 σεντ εκάστη που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω επανεπένδυσης μερίσματος χρήσεως 2004. Οι μετοχές που εκδόθηκαν σύμφωνα με τα ανωτέρω παραχωρούνται στους δικαιούχους μετόχους οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα με έκπτωση 10% από τον μεσοσταθμικό όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής όπως αυτή διαμορφώθηκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) τις πρώτες πέντε εργάσιμες μέρες που η μετοχή διαπραγματεύθηκε χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στο μέρισμα.

Στα πλαίσια της ως άνω επανεπένδυσης μερίσματος χρήσεως 2004, 9.209 μέτοχοι άσκησαν το δικαίωμα και ζήτησαν να συμμετέχουν στο εν λόγω Σχέδιο από το οποίο συνολικά προέκυψαν 2.642.800 νέες ονομαστικές μετοχές και συνεπεία αυτού το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας αυξάνεται κατά £4.228.480 (ευρώ 7.320.556) και ανέρχεται πλέον σε σε £233.706.697,50 αποτελούμενο από 467.413.395 μετοχές ονομαστικής αξίας 50 σεντ εκάστη.

Οι συμμετέχοντες στο Σχέδιο ενημερώθηκαν σχετικά με τον αριθμό μετοχών που τους αναλογεί με προσωπική ειδοποίηση κατανομής μερίσματος που τους στάληκε στην οποία αναφέρονταν όλες οι λεπτομέρειες υπολογισμού του μερίσματος καθώς και το επανεπενδυθέν σε μετοχές ποσό του μερίσματος.

Το ΧΑΚ και το ΧΑ (στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ημερομηνίας 15 Ιουλίου 2005) ενέκριναν την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 2.642.800 μετοχών που προέκυψαν από την επανεπένδυση μερίσματος χρήσεως 2004. Κατόπιν των ανωτέρω, από την Τρίτη, 26 Ιουλίου 2005 αρχίζει η διαπραγμάτευση ταυτόχρονα στο ΧΑ και στο ΧΑΚ των ανωτέρω μετοχών της Τράπεζας. Από την ίδια ημερομηνία, οι νέες μετοχές θα έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς Αποθετηρίου των επενδυτών οι οποίοι έχουν τις μετοχές τους καταχωρημένες στο Κεντρικό Μητρώο/Αποθετήριο του ΧΑΚ όσο και στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των επενδυτών οι οποίοι έχουν τις μετοχές τους καταχωρημένες στο ΣΑΤ. Επισημαίνεται ότι, η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετ οχών της Τράπεζας στο ΧΑ θα διαμορφωθεί βάσει του Κανονισμού του ΧΑ.

Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου ιδρύθηκε το 1899 και είναι σήμερα ο ηγετικός χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Κύπρο. Το 1991 ίδρυσε το πρώτο του τραπεζικό κατάστημα στην Ελλάδα και από το 1999 ξεκίνησε τη δυναμική του επέκταση στην Ελληνική επικράτεια. Το Συγκρότημα έχει εδραιώσει την παρουσία του στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 2001 λειτούργησε πλήρως εξαρτημένη τράπεζα στην Αυστραλία. Η εξάπλωση της Τράπεζας σε χώρες όπου ζει και δημιουργεί το ελληνικό στοιχείο την καθιερώνει ως τη διεθνή τράπεζα του ελλη νισμού. Το Συγκρότημα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει τραπεζικές υπηρεσίες, χρηματοδοτήσεις, φάκτοριγκ, χρηματοεπενδυτικές υπηρεσίες, διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, υπηρεσίες θεματοφυλακής, ασφάλειες γενικού κλάδου και ζωής. Η Τράπεζα Κύπρου λειτουργεί μέσω 288 σημείων εξυπηρέτησης, από τα οποία 172 λειτουργούν στην Κύπρο, 100 στην Ελλάδα, έξι στο Ηνωμένο Βασίλειο, εννέα στην Αυστραλία και ένα στα Channel Islands. Επιπλέον, η Τράπεζα λειτουργεί καταστήματα αντιπροσωπείας στις Η.Π.Α., Καναδά, Νότια Αφρική, Ρωσία και Ρουμανία. Στις 31 Μαρτίου 2005, το Σύνολο Ενεργητικού του Συγκροτήματος ανερχόταν σε £10,60 δισ. (ευρώ 18,13 δισ.) και τα Ίδια Κεφάλαιά του σε £577 εκατ. (?988 εκατ.). Το Συγκρότημα εργοδοτεί 5.925 άτομα διεθνώς. Οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com.