ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Εξαγορά 98.958 μετοχών της Α.Ε. ΔΩΔΩΝΗ από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρτας - Φιλιππιάδας.

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ γνωστοποιεί ότι στις 30.11.2004 εξαγόρασε 98.958 μετοχές της Α.Ε. ΔΩΔΩΝΗ, από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών 'Αρτας - Φιλιππιάδας. Με τις μετοχές αυτές καθώς κι εκείνες που εξαγόρασε από τις Ενώσεις Συνεταιρισμών Κόνιτσας και Πωγωνίου, το ποσοστό της ΑΤΕ στην Α.Ε. ΔΩΔΩΝΗ, ανέρχεται σήμερα σε 67,77%.

Η εξαγορά των μετοχών από την ΑΤΕ έγινε ύστερα από συνεχή και πιεστικά αιτήματα των πωλητριών Ενώσεων Συνεταιρισμών, προκειμένου οι τελευταίες να αντιμετωπίσουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Τέλος επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά ότι πρόθεση της Τράπεζας, όπως επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και από τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα, είναι η Εταιρία να παραμείνει στον έλεγχο της ΑΤΕ και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο προς όφελος των κτηνοτρόφων και της Ηπείρου γενικότερα.