H ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας σχετικά με την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της (96,53%) στη ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ Α.Ε. (ΔΕΛΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ) στην εταιρεία NESTL? ΕΛΛΑΣ Α.Ε. (NESTL?).
H ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ) ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας σχετικά με την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της (96,53%) στη ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ Α.Ε. (ΔΕΛΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ) στην εταιρεία NESTLÉ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. (NESTLÉ).
H ΔΕΛΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με δραστηριότητα στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη FYROM, τη Ρουμανία, τη Βοσνία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΔΕΛΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ κατά την 31 Δεκεμβρίου του 2004 ανήλθε στο ποσό των ευρώ 122 εκατ.
H συμφωνηθείσα αξία της ΔΕΛΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ είναι ευρώ 240 εκατ., η οποία περιλαμβάνει και το σύνολο του δανεισμού στις 30 Σεπτεμβρίου 2005. Η τελική τιμή ανά μετοχή θα καθοριστεί λαμβάνοντας υπ? όψιν το συνολικό δανεισμό της ΔΕΛΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ προ της ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Ενδεικτικά, και με βάση τα επίπεδα δανεισμού την 30η Σεπτεμβρίου 2005, η τιμή ανά μετοχή που θα καταβληθεί στη ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ υπολογίζεται σε ευρώ 6,22.
Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, της έγκρισής της από τις αρμόδιες αρχές που αναμένεται μέχρι την άνοιξη του 2006.
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η ΝΕSTLÉ θα απευθύνει υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για την αγορά όλων των υπολοίπων μετοχών της ΔΕΛΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ που ανήκουν στη διασπορά.