LAVIPHARM Α.Ε.

Κοινοπρακτικό Δάνειο του Ομίλου Lavipharm

Παιανία, 3 Ιουνίου 2002 - Με γνώμονα την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και με στρατηγικές κινήσεις που έχουν ως στόχο την αναδιάρθρωση του υφισταμένου δανεισμού του, προχωρά ο Ομιλος Lavipharm στο β' τρίμηνο του 2002.

Συγκεκριμένα οι εταιρίες Lavipharm A.E. και Lavipharm Hellas προχώρησαν στη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου συνολικού ύψους ? 31,000,000. Το ποσό που αναλογεί στη Lavipharm Α.Ε. ανέρχεται στα ? 26,700,000 ενώ στη Lavipharm Hellas στα ? 4,300,000, μειώνοντας έτσι αισθητά τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό τους. Το δάνειο έχει τετραετή διάρκεια και θα αποπληρωθεί σε επτά ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση.

Συνδιοργανωτές του δανείου είναι η Alpha Bank και η Bayerische Hypo-Und Vereinsbank, ενώ το ρόλο του διαχειριστή έχει αναλάβει η Alpha Bank. Οι υπόλοιπες τράπεζες που συμμετέχουν στο σχήμα είναι οι Γενική Τράπεζα, BNP Paribas, EFG Eurobank Εργασίας και Τράπεζα Αττικής.

Η Lavipharm είναι ο μεγαλύτερος ολοκληρωμένος Ομιλος ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, προώθησης και διανομής φαρμάκων και καλλυντικών στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα. Το 2001 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Lavipharm έφθασε τα 290,6 εκ. ?.