ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε.

Μείωση 33% στις προμήθειες συναλλαγών του Χρηματιστηρίου

Στο πλαίσιο της σταθερής πολιτικής της εταιρείας για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΧΑΕ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε σειρά μεταβολών στην εφαρμοζόμενη τιμολογιακή πολιτική που, συμπερασματικά, καταλήγουν σε μείωση για τους επενδυτές κατά 33% στις προμήθειες επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών.
Ειδικότερα, οι μειώσεις, που συνεπάγονται όφελος για τους επενδυτές Euro 14,4 εκ., σε ετήσια βάση, θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2007 και συνοψίζονται ως εξής:
* Η προμήθεια επί των συναλλαγών μειώνεται από 0,020% που ισχύει μέχρι σήμερα, σε 0,015%.
* Καταργείται η επιπλέον προμήθεια του 0,005% επί των συναλλαγών ODL που ισχύει.
* Η προμήθεια συναλλαγών σε όλα τα πακέτα θα μειωθεί κατά 50% (από 0,020% σε 0,010%).
* Καταργείται η χρέωση για τις πρώτες 300 εντολές που εισάγονται καθημερινώς στο σύστημα συναλλαγών (Ο.Α.Σ.Η.Σ) από κάθε μέλος.
Για τη χρήση συστημάτων και υποδομών του Ομίλου επιβάλλονται χρεώσεις:
* Για το άνοιγμα νέου λογαριασμού θα υπάρχει εφάπαξ χρέωση Euro 10.
* Εισάγεται ετήσια προμήθεια διατήρησης ανά λογαριασμό, ύψους Euro 3 προσαυξανόμενη βάσει της συνολικής αξίας του χαρτοφυλακίου.
Επισημαίνεται ότι δεν θα υπάρχει καμία χρέωση για χαρτοφυλάκια αξίας μικρότερης των Euro 3.000. Ο αριθμός των επενδυτών που δεν θα επιβαρυνθεί ανέρχεται περίπου σε 685.000.