ΟΤΕ Α.Ε. - Δελτίο Τύπου - 700 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές για τον ΟΤΕ
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ Ή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ Ή ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
Δελτίο Τύπου
700 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές για τον ΟΤΕ
- Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στον ΟΤΕ - υψηλή η ζήτηση για τη νέα έκδοση ομολόγου
- Κουπόνι 3,50% - Σημαντική υπερκάλυψη
Αθήνα, 7 Ιουλίου 2014
Με επιτυχία ολοκλήρωσε ο ΟΤΕ τη διαδικασία βιβλίου προσφορών (bookbuilding) για την έκδοση ομολόγου εξαετούς διάρκειας με σταθερό επιτόκιο, συνολικού ύψους 700 εκατ. Ευρώ.
Το κουπόνι διαμορφώθηκε σε 3,50% ετησίως, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και αντανακλά την εμπιστοσύνη των αγορών στη στρατηγική της εταιρείας και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε σημαντικά, έχοντας συγκεντρώσει συνολική ζήτηση άνω των 2,5 δισ. Ευρώ.
Από το συνολικό ύψος του ομολόγου 700 εκατ. Ευρώ, ποσό περίπου 500 εκατ. Ευρώ προέρχεται από ομολογιούχους οι οποίοι δήλωσαν πρόθεση να παραδώσουν ομόλογα λήξεως Φεβρουαρίου 2015 και Μαΐου 2016 προκειμένου να συμμετάσχουν στη νέα έκδοση.
Η έκδοση αυτή εντάσσεται στο πολυεπίπεδο στρατηγικό πλάνο αναχρηματοδότησης του δανεισμού του ΟΤΕ που υλοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης και επαναγοράς ομολόγων, ο ΟΤΕ θα επιτύχει την περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού του, καθώς και την επιμήκυνση της λήξης των δανειακών του υποχρεώσεων και τη βέλτιστη κατανομή τους σε βάθος χρόνου. Η σημαντική αυτή επιτυχία συμβάλλει στην υλοποίηση της στρατηγικής του OTE, που περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις προς όφελος των πελατών του και της χώρας.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά με την έκδοση του ομολόγου: «Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην Ελλάδα και στον ΟΤΕ. Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για τα ομόλογα του ΟΤΕ αποτελεί αναγνώριση για τη στρατηγική μας, αλλά και τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας η οποία ανακάμπτει».
Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων. Το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση αναμένεται στις 10 Ιουλίου 2014.
Την έκδοση του ομολόγου ανέλαβαν από κοινού ως joint bookrunners οι τράπεζες Deutsche Bank και Morgan Stanley και ως Co-Managers οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias και Τράπεζα Πειραιώς.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δ/ΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΤΕ Τηλ.: 210-6111574 Fax. 210-6111030 Ε-mail: dtzelepis@ote.gr |
Γραφείο Τύπου-Δ/νση Εταιρικής Επικοινωνίας ΟΤΕ Τηλ. 210-6117434 Fax. 210-6115825 E-mail: media-office@ote.gr
|
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 [άρθρο 3, παρ. 1 (ιστ), (ββ), και άρθρο 21)], την Απόφαση 1/434/03.07.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το άρθρο 13 του Ν. 3340/2005 και την Απόφαση 3/347/12.07.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η νέα έκδοση δεν απευθύνεται, άμεσα ή έμμεσα, στο κοινό εντός της Ελληνικής Δημοκρατίας (Ελλάδα). Ούτε η παρούσα ανακοίνωση ούτε οποιαδήποτε άλλα έγγραφα ή έτερο υλικό που αφορούν στη νέα έκδοση συνιστούν «δημόσια προσφορά κινητών αξιών», κατά την έννοια του ελληνικού νόμου 3401/2005, για την αγορά, πώληση ή ανταλλαγή ή άλλως για την επένδυση σε κινητές αξίες στην ελληνική επικράτεια. Αντίστοιχα, ούτε η παρούσα ανακοίνωση ούτε οποιαδήποτε άλλα έγγραφα ή έτερο υλικό που αφορούν στη νέα έκδοση έχουν υποβληθεί ούτε πρόκειται να υποβληθούν στην Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς έγκριση δυνάμει αυτών των νόμων. Οποιαδήποτε έγγραφα ή έτερο υλικό που αφορούν στη νέα έκδοση δύνανται να διανεμηθούν , παραδοθούν ή άλλως διατεθούν στην ελληνική επικράτεια μόνο σε «ειδικούς επενδυτές», κατά την έννοια του άρθρου 2 του ελληνικού νόμου 3401/2005, ενεργούντων για λογαριασμό τους ή για λογαριασμό πελατών τους που και αυτοί είναι ειδικοί επενδυτές.
Η παρούσα ανακοίνωση δεν αποτελεί προσφορά για πώληση κινητών αξιών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ή σε οποιαδήποτε άλλη δικαιοδοσία όπου αυτό θα ήταν παράνομο. Το νέο ομόλογο καθώς και η εγγύηση επ'αυτού δεν έχουν εισαχθεί προς καταχώριση και δε θα εισαχθεί σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία και ούτε ο ΟΤΕ ούτε η OTE PLC σκοπεύουν να προχωρήσουν σε δημόσια προσφορά κινητών αξιών σε οποιαδήποτε από αυτές τις δικαιοδοσίες. Συγκεκριμένα, οι κινητές αξίες του ΟΤΕ ή της ΟΤΕ PLC δεν έχουν εισαχθεί προς καταχώρηση ούτε θα εισαχθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου των Η.Π.Α. περί κινητών αξιών του 1933 (U.S. Securities Act of 1933) όπως ισχύει (ο Νόμος περί Κινητών Αξιών), και το νέο ομόλογο καθώς και η εγγύηση επ' αυτού, δεν θα αποτελέσει αντικείμενο προσφοράς, πώλησης ή παράδοσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ή αντικείμενο προσφοράς, πώλησης ή παράδοσης προς, για λογαριασμό, ή σε όφελος προσώπων στις Η.Π.Α (όπως αυτά ορίζονται στον Κανονισμό S του Νόμου περί Κινητών Αξιών), εκτός εάν εμπίπτουν σε κάποια εξαίρεση ή σε κάποια συναλλαγή, η οποία δεν υπόκειται στις απαιτήσεις καταχώρησης του Νόμου περί Κινητών Αξιών και τελούν σε συμμόρφωση με οποιονδήποτε εφαρμοστέο πολιτειακό νόμο περί κινητών αξιών.