ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Παρουσίαση Ελληνικών Εταιριών σε Ελβετούς Θεσμικούς Επενδυτές.

Εντυπωσιακό ενδιαφέρον έδειξαν οι Ελβετοί θεσμικοί επενδυτές κατά την 1η παρουσίαση Ελληνικών εταιρειών εισηγμένων στο ΧΑ η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Μαϊου στη Ζυρίχη και την Τετάρτη 5 Μαϊου στην Γενεύη της Ελβετίας.

Στην ημερίδα την οποία προλόγισε ο πρόεδρος του ΧΑ καθηγητής Παναγιώτης Αλεξάκης, παρευρέθησαν συνολικά περισσότεροι από 40 εκπρόσωποι Ελβετικών Τραπεζών, Θεσμικών Χαρτοφυλακίων και Ταμείων καθώς και τέσσερις οικονομικοί συντάκτες μεγάλων Ελβετικών εφημερίδων.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΧΑ, Δρ. Παναγιώτης Αλεξάκης επεσήμανε την αποδοτικότητα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς η οποία διέπεται από ένα αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης, αναπτύσσοντας παράλληλα τις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στην Ελληνική Χρηματιστηριακή αγορά για τις εισηγμένες εταιρείες.

Οι διοικήσεις των εισηγμένων εταιρειών ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ, FG EUROPE, και ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ παρουσίασαν την στρατηγική, τα αποτελέσματα καθώς και τα επενδυτικά τους σχέδια.

Επιπρόσθετα, στην ημερίδα παραβρέθηκαν και μίλησαν ο διευθύνων σύμβουλος της Merit ΑΧΕΠΕΥ κ. Μανώλης Βάρσος καθώς και στελέχη της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο η διοργανώτρια εταιρεία 'European Investor Relations' όσο και οι Ελβετοί επενδυτές διαπίστωσαν την ανάγκη και το ενδιαφέρον τους για τις δυναμικές Ελληνικές εισηγμένες εταιρείες, μικρές ή μεγάλες, οι οποίες πρέπει να προβάλλονται στο εξωτερικό.

Κατά την παρουσίαση του Ομίλου εταιρειών ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Λ. Λαυρεντιάδης αναφέρθηκε στην ηγετική θέση που διατηρεί ο Όμιλος στην παραγωγή απορρυπαντικών για πολυεθνικές και για ίδια σήματα καθώς και στην εμπορία και διανομή χημικών προϊόντων.

Στη συνέχεια ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης αναφέρθηκε στην διεύρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης με την ίδρυση των θυγατρικών NEOCHIMIKI ROMANIA (2003) και NEOCHIMIKI BEOGRAD ADE (2004) αλλά και στην επικείμενη ίδρυση νέων θυγατρικών στην Βουλγαρία και στην Κύπρο.

Τα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου για την εφετινή χρονιά παρουσίασε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου κ. Γ. Παπαβασιλείου σύμφωνα με τα οποία εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα παρουσιάσουν αύξηση 43% περίπου και θα διαμορφωθούν στα 80 εκατ. Ευρώ, δίνοντας ωστόσο ένα ποσοστό απόκλισης 10% αναλόγως των τιμών που θα διαμορφωθούν στην αγορά ενώ τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να αυξηθούν κατά 22% φθάνοντας τα 8 εκατ. Ευρώ περίπου. Ήδη κατά το πρώτο τρίμηνο έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση της αποδοτικότητας και της κερδοφορίας του Ομίλου με την διεύρυνση των μεγεθών στην εγχώρια αγορά και με την δυναμική επέκταση των δραστηριοτήτων στην αγορά των Βαλκανίων.

Τέλος για την χρηματιστηριακή πορεία της μετοχής και την μετοχική της σύνθεση μίλησε η κ. Ράνια Μήτσιου υπεύθυνη των Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου.