Πρόθεση της εταιρείας FEEDUS A.E.B.E. για συγχώνευση, με απορρόφηση της FEEDUS Α.Ε.Β.Ε. από την μητρική αυτής , εισηγμένη, εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΧΙΟΥ Α.Ε.
Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών της απορροφώσας και της απορροφώμενης εταιρείας θα προσδιορισθεί μετά από γνωμοδότηση ανεξάρτητου διεθνώς αναγνωρισμένου ελεγκτικού οίκου. Η συγχώνευση τελεί υπό την αίρεση των κατά το Νόμο οριζομένων αδειών και εγκρίσεων των Γενικών Συνελεύσεων των δύο εταιριών και των αρμοδίων Αρχών και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα περίπου 6 μηνών. Η ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. συμμετέχει σήμερα στη FEEDUS Α.Ε.B.E. με ποσοστό 56,528%. Η συγχώνευση των NHΡΕΥΣ Α.Ε. και FE EDUS Α.Ε.B.E. θα έχει ως αποτέλεσμα περαιτέρω καθετοποίηση των δραστηριοτήτων, δεδομένου ότι οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται σε αντικείμενα απολύτως συμπληρωματικά ενώ θα υπάρξει και πλήθος συνεργιών και οικονομιών κλίμακος.
Συνέπεια της συγχώνευσης της FEEDUS A.E.B.E. με την ΝHΡΕΥΣ Α.Ε. θα είναι η ενδυνάμωση της εταιρείας στο χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας, με βασικό στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για τους μετόχους, το προσωπικό αλλά και τους συνεργάτες της εταιρείας. Σύμβουλος της συγχώνευσης είναι η EFG TELESIS FINANCE A.E.Π.Ε.Υ