HITECH SNT Α.Ε.

Σχολιασμός Δημοσιευμάτων

Η εταιρία ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΔΙΚΤΥΑ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Ε., με δ.τ. HITECH SNT A.E., ανακοινώνει ότι:
Την 29-03-2007, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, αποφάσισε τα ακόλουθα:
1. Στα πλαίσια του θορύβου για την υπόθεση των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, το όνομα της εταιρίας ατυχώς ενεπλάκη, δημιουργώντας άδικες και αλγεινές εντυπώσεις. Η μοναδική αλήθεια είναι ότι η εταιρία εξέδωσε κοινό ομολογιακό μη μετατρέψιμο δάνειο, του οποίου την πρώτη σειρά κάλυψε αγγλική επενδυτική εταιρία. Όλες οι διαδικασίες έγιναν κατά απόλυτα σύννομο τρόπο και διαφάνεια, μέσω του τραπεζικού συστήματος, χωρίς την διακίνηση οιουδήποτε ποσού με μετρητά. Το ποσό του ομολογιακού δανείου που καλύφθηκε είναι Euro 4.200.000. Κανένα άλλο ποσό δεν εισέρευσε στην εταιρία μας για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
2. Η HITECH SNT δεν είναι εταιρία με βασικούς μετόχους. Η εταιρία ανήκει στο επενδυτικό κοινό και ιδιαίτερα στους μικρομετόχους της. Στα πλαίσια αυτά, σεβόμενη την αγωνία των μικρομετόχων της που αποτελούν το 80% του μετοχικού της κεφαλαίου, κατέβαλλε και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια επιβίωσής της και προστασίας των κεφαλαίων και των προσδοκιών των 1.424 μικρομετόχων της.
3. Το τελευταίο διάστημα, στα πλαίσια της κοινωνικής αναταραχής με την πολύκροτη υπόθεση των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, έχουν διοχετευθεί ανυπόστατες και ψευδείς πληροφορίες στα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να πληγεί σημαντικά η αξιοπιστία και το κύρος της εταιρίας. Οι πληροφορίες αυτές, που ελέγχονται ως ανακριβείς και κακόβουλες θα αποτελέσουν αντικείμενο νομικής επεξεργασίας για την αναζήτηση των ευθυνών που θα μπορούσαν να προκύψουν.
4. Η εταιρία έχοντας εμπιστοσύνη στις ελεγκτικές αρχές και εν αναμονή του πορίσματος του ελέγχου, δεν θα προβεί στο εξής σε ανακοινώσεις μέσω των ΜΜΕ για την υπεράσπιση των θέσεών της, παρά μόνο με τα απαραίτητα δελτία τύπου.