ΓΕΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ A.E.

Σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία του Ομίλου ΓΕΚ στο πρώτο εξάμηνο του 2003

Σημαντική άνοδο παρουσιάζει ο ρυθμός αύξησης των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου ΓΕΚ για το πρώτο εξάμηνο του 2003, σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις της 30/06/2003.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΓΕΚ Α.Ε ανήλθε σε ευρώ 187,6 εκατ. έναντι ? 103,2 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2002, σημειώνοντας αύξηση κατά 82%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (αποτελέσματα εκμετάλλευσης) ανήλθαν σε ευρώ 26,3 εκατ. από ευρώ 13,9 εκατ. αυξημένα κατά 89%.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ευρώ 26,9 εκατ. από ευρώ 18,9 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2002, σημειώνοντας αύξηση 42%.

Οι αποσβέσεις διαμορφώθηκαν σε ευρώ 6,3 εκατ. έναντι ευρώ 5,1 εκατ., οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις αυξήθηκαν από ευρώ 13,5 εκατ. σε ευρώ 22,6 εκατ. καθώς συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα και στο Real Estate, ενώ τα διαθέσιμα του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε ευρώ 18,9 εκατ. έναντι ευρώ 8,4 εκατ. το περυσινό διάστημα.

Ιδιαιτέρως αυξημένη ήταν η συνεισφορά του κλάδου της ενέργειας, καθώς τα έσοδα από τον ενεργειακό τομέα ανήλθαν σε ευρώ 4,3 εκατ. έναντι ευρώ 3,6 εκατ. ενώ η κερδοφορία από την συγκεκριμένη δραστηριότητα ανήλθε σε ευρώ 1,55 εκατ. σημειώνοντας άνοδο 215%.

Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε, όντας πλέον ο κατασκευαστικός βραχίονας του ομίλου, παρουσίασε εντυπωσιακή άνοδο μεγεθών στο πρώτο εξάμηνο, καθώς ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ανήλθε σε ευρώ 188,7 εκατ. έναντι ευρώ 48,6 εκατ. του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, σημειώνοντας αύξηση 288%. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 303% και ανήλθαν σε ευρώ 24,9 εκατ. έναντι ευρώ 6,1 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2002.

Σε επίπεδο μητρικής εταιρίας, η ΤΕΡΝΑ σημείωσε επίσης μεγάλη άνοδο μεγεθών, καθώς ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε ευρώ 177,9 εκατ. από ευρώ 35,2 εκατ. ενώ τα κέρδη διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των ευρώ 22,1 εκατ. έναντι ευρώ 5,5 εκατ. αυξημένα κατά 301%.

Pro forma εταιρικά αποτελέσματα της ΤΕΡΝΑ

Σημειώνεται πως τα εταιρικά αποτελέσματα της ΤΕΡΝΑ με βάση συγκρίσιμα στοιχεία (περιλαμβάνοντας στα αποτελέσματα του περυσινού εξαμήνου τον κατασκευαστικό κλάδο της ΓΕΚ και τις μικρότερες εταιρίες που απορροφήθηκαν) παρουσιάζουν εξίσου σημαντική αύξηση, καθώς ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε ευρώ 177,9 εκατ. έναντι ευρώ 101,5 εκατ. pro-forma πωλήσεις στο α? εξάμηνο του 2002 (αύξηση 75%), ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε ευρώ 22,1 εκατ. έναντι 9,45 εκατ. pro-forma κέρδη στο α εξάμηνο του 2002 (αύξηση 134%).

Σύμφωνα με την Διοίκηση 'τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2003 συμβαδίζουν με τις προσδοκίες μας για την επίτευξη σημαντικής ανάπτυξης των εργασιών και της κερδοφορίας, σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του Ομίλου. Επιπλέον, στον κατασκευαστικό τομέα, η ανάληψη καινούργιων έργων διατηρεί το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων στα υψηλά επίπεδα των ? 800 εκ. ενώ, ταυτόχρονα, ο ενεργειακός τομέας του Ομίλου επιδεικνύει άριστη δυναμική. Στο real estate, η δραστηριότητα μας παραμένει έντονη και οι προβλέψεις μας για την συνεισφορά του κλάδου αυτού στα μεγέθη μας είναι πολύ θετικές'.