Στρατηγική Συμμαχία Β. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ-MARFIN, Κοινός Στόχος η Συγκέντρωση Δυνάμεων στον Μεσαίο Τραπεζικό Χώρο
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ από τον Πρόεδρο και κύριο μέτοχό της κ. Βασ. Θεοχαράκη ανακοινώνονται τα εξής:
Ο κ. Β. Θεοχαράκης και οι λοιποί βασικοί μέτοχοι της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ μετά την εξέταση διαφόρων ιδιαίτερα τιμητικών προτάσεων που δέχθηκαν αποφάσισαν να αποδεχθούν την πρόταση της MARFIN FINANCIAL GROUP για στρατηγική συμμαχία με κοινό στόχο την συγκέντρωση δυνάμεων στον μεσαίο τραπεζικό χώρο. Κατόπιν αυτού οι βασικοί μέτοχοι της ΕΓΝΑΤΙΑΣ θα διευκολύνουν την μεγαλύτερη είσοδο της MARFIN στην μετοχική σύνθεση της Τράπεζας με την πώληση προς αυτήν ενός αριθμού κοινών μετοχών ώστε το τελικό ποσοστό της MARFIN να διαμορφωθεί συνολικά κατ' ελάχιστον στο 34% και κατά μέγιστο στο 49% του συνόλου των κοινών μετοχών.
Στα πλαίσια της απόλυτα ισότιμης συνεργασίας του κ. Β. Θεοχαράκη και της ΜARFIN θα ανακοινωθούν εν καιρώ οι αποφάσεις επί των εξής θεμάτων που σήμερα εξετάζονται και συζητούνται λεπτομερώς.
1. Η αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ πάντα υπό την προεδρία του κ. Βασ. Θεοχαράκη.
2. Το ύψος και οι όροι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.
3. Η αναθεώρηση ή μη του επιχειρηματικού σχεδίου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, και
4. Οι όροι και οι προϋποθέσεις επέκτασης στης ΕΓΝΑΤΙΑΣ μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις ώστε σε συνεργασία με την ΜARFIN να επιτευχθεί μία μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων στον μεσαίο τραπεζικό χώρο.
Η μεταβίβαση των μετοχών προς την MARFIN αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 5 εργασίμων ημερών και το τίμημα θα είναι 6,30 Ευρώ ανά μετοχή. Η ανωτέρω συμφωνία θα ισχύσει υπό τη προυπόθεση ότι θα εγκριθεί από τις αρμόδιες ελληνικές εποπτικές αρχές.