Σύστημα ALOCLAIR της SUNSTAR BUTLER. Ανακουφίζει από τον πόνο της στοματικής κοιλότητας
Ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα για την ανακούφιση από τον πόνο που προκαλούν οι άφθες, τα στοματικά έλκη και οι μικρές στοματικές κακώσεις κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά φαρμακείου από το Τμήμα OTC της Lavipharm Hellas.
Σύμφωνα με έρευνα* μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού (υπολογίζεται περίπου το 20% των ενηλίκων και το 37% των παιδιών και των εφήβων) υποφέρει από άφθες και αφθώδεις στοματίτιδες που εντοπίζονται κυρίως στο εσωτερικό των χειλέων, των παρειών, στην άνω και κάτω επιφάνεια της γλώσσας και στον μαλακό ουρανίσκο.
Συχνά οι άφθες προκαλούνται από πιθανή διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος που μπορεί να οφείλεται σε καταστάσεις stress, έντονης κόπωσης, ασθένειας, και από χρήση ορθοδοντικών μηχανισμών και οδοντοστοιχιών καθώς και από επεμβάσεις εντός της στοματικής κοιλότητας. Πρόκειται για μικρά αλλά πολύ επώδυνα έλκη που δυσκολεύουν την ομιλία και μάσηση.
Το σύστημα ALOCLAIR (γέλη και στοματικό διάλυμα):
- Προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πόνο από την πρώτη εφαρμογή
- Δεν προκαλεί ερεθισμούς
- Δρα άμεσα με μακρόχρονη διάρκεια
- Ευκολία κατά τη χρήση
Το ALOCLAIR gel, χάρη στην ειδικά μελετημένη σύνθεσή του σχηματίζει ένα λεπτό προστατευτικό φιλμ επί του βλεννογόνου του στόματος όπου έχουν παρουσιασθεί άφθες. Έτσι λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας των νευρικών απολήξεων από τα εξωτερικά ερεθίσματα ανακουφίζοντας από τον πόνο, καθώς απομονώνει το έλκος και αποτρέπει την επώδυνη επαφή με το σάλιο, τη γλώσσα, τα υγρά και τις τροφές. Επιπλέον διατηρεί και ιδανικές φυσιολογικές συνθήκες pH και υγρασίας. Το ALOCLAIR διάλυμα συντελεί στη διατήρηση της αντισηψίας της στοματικής κοιλότητας και επισπεύδει την αποδρομή των ελκών (άφθες).
Το σύστημα ALOCLAIR περιέχει πολυβινυλοπυρολιδόνη (πολυμερές PVP), εκχύλισμα αλόης (Aloe Vera), και υαλουρονικό νάτριο.
Το σύστημα ALOCLAIR κυκλοφορεί σε :
- Μορφή γέλης, σε σωληνάριο με ρύγχος για την άμεση εφαρμογή του προϊόντος πάνω στην περιοχή του προβλήματος και
- Σε στοματικό διάλυμα, για να αντιμετωπίζει περισσότερα από ένα έλκη κάθε φορά.
Το ALOCLAIR είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ηλικιωμένους που ενδέχεται να εμφανίσουν έλκη από οδοντοστοιχίες, καθώς και για τα παιδιά λόγω ελκών από ορθοντικούς μηχανισμούς ή την πρώτη οδοντοφυΐα. Δεν προκαλείται κίνδυνος κατά την κατάποση.
*Aloclair Market Research, Taylor Nelson Sofres plc. 9-13 February 2001, UK.