Τροποποίηση των άρθρων 1,3 και 5 του καταστατικού της εταιρείας
Η εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΧΙΟΥ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι η Α' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας της 30ης Ιουλίου 2005 αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση των άρθρων 1,3 και 5 του καταστατικού της εταιρείας ως εξής :
Α) Τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού της εταιρείας ως προς την επωνυμία της εταιρείας απο ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΧΙΟΥ Α.Ε. σε ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε., διατηρώντας τον ίδιο διακριτικό τίτλο ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. Συνεπακόλουθα, τροποποιήθηκε αντίστοιχα και το άρθρο 1 του καταστατικού της εταιρείας , το οποίο εφεξής θα έχει το ακόλουθο περιεχόμενο :
Α ρ θ ρ ο 1
1. Συστήνεται μ' αυτό το καταστατικό ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και διακριτικό τίτλο «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε." .
2. Για τις διεθνείς συναλλαγές της εταιρείας, η επωνυμία και ο διακριτικός τίτλος θα χρησιμοποιούνται σε πιστή μετάφραση ή με λατινικά στοιχεία.
Β) Τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού της εταιρείας με συμπλήρωση και διεύρυνση του σκοπού αυτής λόγω της συγχώνευσης της εταιρείας "ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΧΙΟΥ Α.Ε." με απορρόφηση της εταιρείας "FEEDUS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" από την πρώτη
Συνεπακόλουθα, τροποποιήθηκε αντίστοιχα και το άρθρο 3 του καταστατικού της εταιρείας, το οποίο εφεξής θα έχει το ακόλουθο περιεχόμενο :
Α ρ θ ρ ο 3
A. Σκοπός της εταιρείας είναι :
α. Η δημιουργία μονάδων αναπαραγωγής, καλλιέργειας και εκτροφής ιχθύων, οστράκων, καρκινοειδών και γενικώτερα κάθε είδους υδρόβιων οργανισμών σε χερσαίες και πλωτές εγκαταστάσεις και η εμπορία των ειδών αυτών.
β.Η δημιουργία μονάδων παρασκευής πάσης φύσεως ιχθυοτροφών, ζωοτροφών, πτηνοτροφών, καθώς και κάθε είδους βιταμινούχων και φαρμακευτικών ή άλλων σκευασμάτων που προορίζονται για ζώα, ιχθείς και πτηνά, καθώς και η εμπορία, αντιπροσώπευση και διάθεση των ανωτέρω προϊόντων.
γ.Η κατασκευή και εμπορία ειδών εξοπλισμού ιχθυοκαλλιέργειας.
δ. Η επεξεργασία, μεταποίηση, συσκευασία, τυποποίηση, εμπορία και εισαγωγή πάσης φύσεως προϊόντων ζωϊκής και φυτικής παραγωγής.
ε. Η παρασκευή, εμπορία και διανομή ειδικών προς κατανάλωση τροφίμων (catering).
στ. Η εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας, οικονομοτεχνικών μελετών, μελετών εφαρμογής και γενικώτερα κάθε είδους μελετών ή και ερευνητικών προγραμμάτων που έχουν σχέση με τον τομέα της αλιείας, των υδατοκαλλιεργειών και της επεξεργασίας, μεταποίησης, συσκευασίας και τυποποίησης προϊόντων ζωϊκής και φυτικής παραγωγής.
η. H παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, η εμπορία, αντιπροσώπευση και διάθεση αυτών .
θ. Η εισαγωγή και εξαγωγή των πάσης φύσεως τροφίμων, ζαχαρωδών , ποτών, τροφών και διαφόρων σκευασμάτων διατροφής ζώων, ιχθύων και πτηνών, καθώς και του σχετικού μηχανολογικού εξοπλισμού για τις μονάδες παρασκευής αυτών, και η αντιπροσώπευση οίκων του Εσωτερικού ή του Εξωτερικού που παράγουν ή εμπορεύονται τα ως άνω είδη ή συναφή είδη αυτών.
ι.Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών καθώς και των υπηρεσιών βιομηχανικού σχεδιασμού, μεταγοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για την ίδρυση, εγκατάσταση, λειτουργία και υποστήριξη μονάδων παραγωγής πάσης φύσεως προϊόντων ζωϊκής και φυτικής προελεύσεως και κάθε άλλου είδους παρόμοιων υπηρεσιών σε οποινδήποτε ενδιαφερόμενο στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό.
B. Για να επιτύχει τους σκοπούς της και για να αξιοποιεί την εταιρική της περιουσία η εταιρεία μπορεί :
α.Να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επιχείρηση, και δη ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά σε αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ομόρρυθμη, ετερόρρυθμη, κοινοπραξία, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, ανώνυμη εταιρεία , με ίδιο, παρεμφερή ή και άλλο σκοπό καθώς και να συνιστά θυγατρικές εταιρίες , οιασδήποτε εταιρικής μορφής ως ανωτέρω , με τους ίδιους, παρεμφερείς ή άλλους σκοπούς .
β.Να συνεργάζεται με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με οποιαδήποτε εταιρική μορφή και σχέση.
Γ) Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας με την προσθήκη τελευταίας παραγράφου ως προς την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό του εισφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου της Απορροφώμενης Εταιρείας "FEEDUS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και για λόγους στρογγυλοποίησης με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από το λογαριασμό "Διαφορές από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο" και με ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής .
Συνεπακόλουθα, τροποποιήθηκε αντίστοιχα και το άρθρο 5 του καταστατικού της εταιρείας ως εξής :
AΡΘΡΟ 5 ( ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ )
Στη συνέχεια με απόφαση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας της 30ης Ιουλίου 2005, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε :
α) κατά το ποσό του εισφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου της Απορροφωμένης Εταιρίας FEEDUS A.E.B.E. ύψους ΕΥΡΩ 7.841.631 με ταυτόχρονη μείωση λόγω διαγραφής των μετοχών που κατέχει η απορροφώσα κατά 4.432.778,1 ΕΥΡΩ , ήτοι τελικά κατά ΕΥΡΩ 3.408.852,9
β) κατά το ποσό των ΕΥΡΩ 62.602,58 για λόγους στρογγυλοποίησης με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών απο τον λογαριασμό "Διαφορές απο την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο" με ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής απο 1,62 ΕΥΡΩ ανά μετοχή σε 1,25 ΕΥΡΩ ανά μετοχή, ήτοι κατά 0,37 ΕΥΡΩ ανά μετοχή.
Eτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των 50.460.642,50 ΕΥΡΩ διαιρούμενο σε 40.368.514 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,25 ΕΥΡΩ η κάθε μία.
Σημειώνεται τέλος ότι οι ανωτέρω τροποποιήσεις του καταστατικού της εταιρείας τελούν υπό την αίρεση της εγκρίσεώς τους από το Υπουργείο Ανάπτυξης καθώς και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών ως προς τις διαδικασίες για τις οποίες είναι αρμόδια.