ΑΕΓΕΚ Α.Ε.

Υπογραφή συμβάσεων για την εκτέλεση 2 αποχετευτικών έργων στο Καλαφάτ το Υπουργείο Ευρωπαϊκής Ένταξης της Ρουμανίας

Υπογράφηκαν από την ΑΕΓΕΚ και το Υπουργείο Ευρωπαϊκής Ένταξης της Ρουμανίας (Ministry of European Integration) οι συμβάσεις για την εκτέλεση 2 αποχετευτικών έργων με σκοπό τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στο Καλαφάτ (Improvement of Environmental Conditions in Calafat) της γείτονος χώρας. Τα έργα αυτά είναι:

1. Lot 1 - Waste Water Treatment Plant (Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.769.622,96 Ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.). Το έργο αφορά την παροχή και εγκατάσταση μιας νέας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων. Η μονάδα αυτή θα περιέχει μηχανικά και βιολογικά στάδια επεξεργασίας που θα συνοδεύονται από μια εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων δυναμικότητας 9.203 κυβικών μέτρων/ημέρα. Η προβλεπόμενη διάρκεια κατασκευής είναι 16 μήνες.

2.Lot 2 - Sewerage Network (Αποχετευτικό Δίκτυο).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.370.754,45 (χωρίς Φ.Π.Α.). Το έργο αφορά την κατασκευή νέου αποχετευτικού δικτύου 12.070 μέτρων, το οποίο θα διευκολύνει όλους τους κύριους οδικούς άξονες γύρω από το Καλαφάτ, καθώς και την κατασκευή νέου αποστραγγιστικού δικτύου μήκους περίπου 3.530 μέτρων, το οποίο θα αποτελείται από αποστραγγιστικά φρεάτια καθώς και έναν κύριο αποστραγγιστικό αγωγό που θα οδηγεί στον ποταμό Δούναβη. Τέλος αφορά την κατασκευή νέο υ οδικού άξονα, μήκους 1,6 χιλιομέτρων, ο οποίος θα συνδέει την βιομηχανική αυτή περιοχή με τη νέα υπό κατασκευή γέφυρα. Η προβλεπόμενη διάρκεια κατασκευής είναι 18 μήνες.

Η ΑΕΓΕΚ προωθεί με επιμονή και συνέπεια τους δεδηλωμένους της στόχους για ανάπτυξη, αναπόσπαστο συστατικό της οποίας κατά την πάγια αντίληψη της Εταιρίας αποτελεί η επέκταση των δραστηριοτήτων της πέρα από τα στενά όρια της εγχώριας αγοράς.

Η απόκτηση μεριδίου με τη διάνοιξη ασφαλών προσβάσεων στην παγκόσμια αγορά είναι ένα γεγονός που αποτυπώνεται εμφανώς την τελευταία τετραετία στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας. Από τη χρήση 2000 μέχρι σήμερα, έχει αυξηθεί σε βάθος όσο και σε έκταση η διείσδυσή της σε ξένες αγορές (Ρουμανία, FYROM, Κύπρος, Ιορδανία), παρέχοντας σημαντική διέξοδο στον κλιμακούμενο ανταγωνισμό και τον κίνδυνο της μόνης αγοράς. Η συνεισφορά των έργων εξωτερικού στο μέσο επίπεδο του Κύκλου Εργασιών τετραετίας κυμαίνεται μεταξύ 15% - 20%, με ανοδική τάση.