CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

Ανακοίνωση για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας "CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ Α.Ε." διανομή δωρεάν μετοχών και για την εισαγωγή δωρεάν μετοχών από SPLIT μετοχών της εταιρίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Centric Πολυμέσα Α.Ε.» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στις 27/07/2007, αποφάσισε, μεταξύ άλλων θεμάτων,
A) Tην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 676.696,68 Ευρώ και συγκεκριμένα την κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού υπέρ το άρτιο. Η εν λόγω αύξηση θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 1.253.142 κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,54 Ευρώ εκάστη, και τη δωρεάν διανομή τους στους μετόχους της εταιρίας, σε αναλογία μια (1) νέας κοινής ονομαστικής μετοχής για κάθε δέκα (10) παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές.
Μετά την ως άνω αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται πλέον σε 7.443.663,48 Ευρώ, διαιρούμενο σε 13.784.562 μετοχές, ονομαστικής αξίας μετοχής 0,54 Ευρώ.
Με απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας, ορίζεται ότι δικαιούχοι στην παραπάνω αύξηση θα είναι οι μέτοχοι - κάτοχοι μετοχών - της εταιρείας κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 28/08/2007. Από την επομένη εργάσιμη 29/08/2007, οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην ως άνω αύξηση. Επίσης, από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των 1.253.142 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίζεται στις 05/09/2007. Από την ίδια ημερομηνία οι ανωτέρω μετοχές θα είναι πιστωμένες στους λογαριασμούς ΣΑT των δικαιούχων μετόχων.
Β) Tην μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από ΕΥΡΩ 0,54 σε ΕΥΡΩ 0,36 και την ταυτόχρονη αύξηση του συνολικού αριθμού των μετοχών από 13.784.562 σε 20.676.843 κοινές ονομαστικές μετοχές (split). Οι ως άνω 6.892.281 νέες μετοχές πρόκειται να διανεμηθούν δωρεάν στους μετόχους της εταιρίας σε αναλογία μιας (1) νέας κοινής ονομαστικής μετοχής για κάθε δυο (2) παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές.
Μετά την ως άνω εταιρική μεταβολή, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας παραμένει στο ύψος των 7.443.663,48 Ευρώ, διαιρούμενο σε 20.676.843 μετοχές, ονομαστικής αξίας μετοχής 0,36 Ευρώ.
Με απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας ορίζεται ότι δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι μέτοχοι - κάτοχοι μετοχών - της εταιρείας κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 05/09/2007. Από την επομένη εργάσιμη, 06/09/2007, οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία 0,36 Ευρώ και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή των νέων δωρεάν μετοχών. Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των 6.892.281 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ορίζεται στις 13/09/2007. Από την ίδια ημερομηνία οι ανωτέρω μετοχές θα είναι πιστωμένες στους λογαριασμούς ΣΑT των δικαιούχων μετόχων.
Την 03/08/2007 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών η αριθμ. Κ2-11752δις απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης με την οποία εγκρίθηκαν οι σχετικές τροποποιήσεις των αντιστοίχων άρθρων του Καταστατικού της εταιρίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α. στη Συνεδρίασή του της 23/08/2007, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων δωρεάν μετοχών καθώς και τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής με την ταυτόχρονη αύξηση του συνολικού αριθμού των μετοχών (split).
Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να ενημερώνονται από το σχετικό έντυπο το οποίο είναι διαθέσιμο από 24/08/2007 σε έγχαρτη μορφή στα γραφεία της εταιρίας Μακρυγιάννη 20 στο Μοσχάτο και από 24/08/2007 σε ηλεκτρονική μορφή στο site της εταιρίας www.centric.gr καθώς επίσης μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της εταιρείας (τηλ. 210-9480000 κα Αλμπάνη Aννα).