Εξαμηνιαία Αναθεώρηση Δεικτών FTSE/Χ.Α.


 
23 Μαΐου  2019
 
 
Εξαμηνιαία Αναθεώρηση Δεικτών FTSE/Χ.Α.

 

 

Η Συμβουλευτική Επιτροπή των Δεικτών FTSE/Χ.Α. κατά τη συνεδρίασή της ενέκρινε τις ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών ως αποτέλεσμα της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης της σύνθεσής τους για το διάστημα Νοέμβριος 2018 - Απρίλιος  2019.

Συνοπτικά οι αλλαγές:
  • Δείκτης FTSE/X.A. Large Cap
    Καμιά (0) προσθήκη, καμιά (0) διαγραφή και καμιά (0) μεταβολή ποσοστού στάθμισης.
  • Δείκτης FTSE/X.A. Large Cap Net Total Return
    Καμιά (0) προσθήκη, καμιά (0) διαγραφή και καμιά (0) μεταβολή ποσοστού στάθμισης.
  • Δείκτης FTSE/X.A. Mid Cap
    Τρείς (3) προσθήκες, τρείς (3) διαγραφές και καμία (0) μεταβολή ποσοστού στάθμισης.
  • Δείκτης FTSE/X.A. - X.A.K. Τραπεζών
    Καμιά (0) προσθήκη, καμιά (0) διαγραφή και καμία (0) μεταβολή ποσοστού στάθμισης.
  • Δείκτης FTSE/X.A. Δείκτης Αγοράς
    Πέντε (5) προσθήκες, έξι (6) διαγραφές και μία (1) μεταβολή ποσοστού στάθμισης.
  • Κλαδικοί Δείκτες FTSE/X.A.
    Όλες οι αλλαγές στο στη σύνθεση του δείκτη θα πραγματοποιηθούν και στη σύνθεση των αντίστοιχων κλαδικών δεικτών FTSE/Χ.Α. στους οποίους κατατάσσονται οι μετοχές της αναθεωρημένης σύνθεσης δείκτη. 
  • Δείκτης FTSE/X.A. Διεθνούς Δραστηριοποίησης
    Μία (1) προσθήκη, τέσσερις (4) διαγραφές και καμία (0) μεταβολή ποσοστού στάθμισης.
  • Δείκτης FTSE/X.A. Διεθνούς Δραστηριοποίησης Plus
    Καμία (0) προσθήκη, καμία (0) διαγραφή και καμία              (0) μεταβολή ποσοστού στάθμισης.
  • Δείκτης FTSE/X.A. Mid & Small Cap Θεμελιωδών Μεγεθών

    Πέντε (5) προσθήκες, πέντε (5) διαγραφές και μία (1) μεταβολή ποσοστού στάθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι οι συντελεστές στάθμισης (Capping Factors) των μετοχών που συμμετέχουν στη σύνθεση των Δεικτών

  • FTSE/X.A. Διεθνούς Δραστηριοποίησης
  • FTSE/X.A. Διεθνούς Δραστηριοποίησης Plus
  • FTSE/X.A. Mid & Small Cap Θεμελιωδών Μεγεθών
    θα υπολογιστούν με βάση το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 14 Ιουνίου 2019.

Όλες οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 24 Ιουνίου 2019.

Δείτε αναλυτικά όλες τις αλλαγές στο επισυναπτόμενο αρχείο.
 

ατεβάστε το Δελτίο Τύπου

 

 

Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.

Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.

Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Κατέχει δε το διεθνές πρότυπο επιχειρησιακής συνέχειας  ISO22301 για το σύνολο των εταιρειών του, καθώς επίσης και για όλες τις επιχειρησιακές λειτουργίες και παρεχόμενα προϊόντα & υπηρεσίες.

Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρίες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).

Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.

Λεωφ. Αθηνών 110, 10442 Αθήνα, τηλ. 210-3366 800, fax. 210-3366 101