21% αύξηση του όγκου πωλήσεων εσωτερικού για το πρώτο τρίμηνο

Ο Όμιλος Εταιριών της Α.Γ.Ε.Τ. Ηρακλής ανακοίνωσε σήμερα πωλήσεις 141,2 εκατομμυρίων Ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2006, αυξημένες κατά 17,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005. Οι πωλήσεις της Εταιρίας αντίστοιχα για το πρώτο τρίμηνο του 2006 ανήλθαν στα 127,1 εκατομμύρια Ευρώ, αυξημένες επίσης κατά 17,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005. Η αύξηση του κύκλου εργασιών προέρχεται κυρίως από την αύξηση του όγκου πωλήσεων εσωτερικού κατά 21% το πρώτο τρίμηνο 2006 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2005, καθώς και στην ανάκαμψη των τιμών πωλήσεων στις αγορές του εξωτερικού. Η δυναμική που επέδειξε η εσωτερική αγορά τσιμέντου κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2006 αποδίδεται, αφενός στη μεγάλη αύξηση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, κυρίως λόγω της υλοποίησης μεγάλου αριθμού οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν το 2005 και αφετέρου στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για τον Όμιλο ανήλθαν σε 14,2 εκατομμύρια Ευρώ έναντι 8,2 εκατομμυρίων Ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2005. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους για τον Όμιλο την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 2,6 εκατομμύρια Ευρώ έναντι ζημίας 3,2 εκατομμυρίων Ευρώ της ίδιας περιόδου του 2005. Οι επενδύσεις σε πάγια στοιχεία του Ομίλου ανήλθαν σε 5,1 εκατομμύρια Ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2006 έναντι 4,5 εκατομμυρίων Ευρώ του αντίστοιχου τριμήνου 2005, αυξημένες κατά 13,3%.

Ο Όμιλος Εταιριών της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου Lafarge, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, με συνολική παραγωγική δυνατότητα 9,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως, και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας τσιμέντου της Ευρώπης. Προσανατολισμένος στην Αειφόρο Ανάπτυξη δημιουργεί αξία για όλους τους συμμετόχους του συμβάλλοντας στην οικονομία και συνεισφέροντας ενεργά στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται. Με τρία εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου: το Εργοστάσιο Βόλου (το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στην Ευρώπη), το Εργοστάσιο Χαλκίδας, το Εργοστάσιο Μυλακίου και επτά Κέντρα Διανομής τσιμέντου, έχει παραγωγική παρουσία σε 29 νομούς σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στον κλάδο αδρανών υλικών και παραγωγής και εμπορίας ετοίμου σκυροδέματος. O Όμιλος Lafarge, είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα δομικά υλικά, κατέχοντας ηγετικές θέσεις και στους 4 Τομείς Δραστηριότητάς του: Τσιμέντο, Αδρανή Υλικά & Έτοιμο Σκυρόδεμα, Υλικά Στεγών και Γύψο.

Απασχολεί 80.000 υπαλλήλους σε 76 χώρες και για το 2005 ανακοίνωσε πωλήσεις 16 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Η Lafarge προσφέρει στη βιομηχανία των κατασκευών και στο ευρύ κοινό καινοτόμες λύσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια, άνεση και ποιότητα στο καθημερινό περιβάλλον.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων