Ανακοίνωση

Η εταιρεία Hitech SNT Α.Ε. γνωστοποιεί τους λόγους των αρνητικών αποτελεσμάτων και της υπαγωγής της στην κατηγορία επιτήρησης και ανακοινώνει τα μέτρα που θα λάβει. Πιο συγκεκριμένα η διοίκηση της εταιρείας ανακοινώνει ότι τα εμφανιζόμενα ζημιογόνα αποτελέσματα για την χρήση 2005 ύψους Euro 4,7 εκατ. οφείλονται στους εξής λόγους:
1. Στην χρήση του 2003 η εταιρεία είχε υπογράψει σύμβαση με το ΙΚΑ ύψους Euro 2,2 εκατ. Η νέα διοίκηση του ΙΚΑ πάγωσε την σύμβαση αυτή. Κατά την παρελθούσα χρήση 2005 η εταιρεία επαναδιαπραγματεύθηκε την σύμβαση αυτή με την διοίκηση του ΙΚΑ και μετά από μείωση του τιμήματος στα Euro 1,4 εκατ. ανέμενε την τιμολόγηση της σύμβασης αυτής μέσα στην χρήση 2005, με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει επωμισθεί το κόστος, χωρίς να τιμολογήσει το έργο, γεγονός το οποίο επιβάρυνε τα αποτελέσματά της κατά Euro 1,4 εκατ.
2. Ποσό Euro 0.93 εκατ. περίπου το οποίο είχε εγγραφεί ως παραγωγή σε εξέλιξη εμφανιζόμενο στα αποθέματα της εταιρείας καταλογίσθηκε βάσει των ΔΛΠ στο κόστος πωληθέντων, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν τα αποτελέσματα κατά το ποσό αυτό.
3. Τα έξοδα διοίκησης ποσό Euro 1.55 εκατ. ήταν αυξημένα κατά Euro 0,85 λόγω απορρόφησης των εξόδων διοίκησης της εταιρείας ΤΗΛΕΔΑΝΟΣ η οποία απορροφήθηκε την 23-08-2005. Το ποσό αυτό επιβάρυνε τα αποτελέσματα της εταιρείας, γεγονός το οποίο σήμερα έχει αποκατασταθεί.
4. Η απομείωση της αξίας των συμμετοχών της εταιρείας στις εταιρείες COMPRO A.E., ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ A.E., LOGITEL A.E., επιβάρυνε τα αποτελέσματα της χρήσης κατά ποσό Euro 0,74 εκατ., δεδομένου ότι τα επενδεδυμένα κεφάλαια στις εταιρείες αυτές απέβησαν ζημιογόνα λόγω των αποτελεσμάτων τους και των συσσωρευμένων ζημιών τους.
Των ανωτέρω λαμβανομένων υπ' όψιν, τα αποτελέσματα της εταιρείας κυμάνθηκαν στα προβλεφθέντα επίπεδα σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ότι δηλαδή τα αποτελέσματα της χρήσης θα κυμανθούν στα επίπεδα του εννεαμήνου. Εξάλλου, το μεγάλο ύψος των αποσβέσεων έρευνας και ανάπτυξης (Euro 1,8 εκατ.) συνέβαλλε σημαντικά στην εικόνα των αποτελεσμάτων της εταιρείας.
Για την τρέχουσα χρήση η εταιρεία ανακοινώνει ότι το λειτουργικό κόστος έχει μειωθεί κατά 40%. Ήδη δε το Α' τρίμηνο λειτούργησε κερδοφόρα, ενώ ως προς τα εκτιμώμενα αποτελέσματα για το 2006, σύμφωνα με τα ήδη τρέχοντα έργα και χωρίς την ανάληψη νέων, θα είναι κερδοφόρα.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων