Ανακοίνωση

H ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει ότι της κοινοποιήθηκε σήμερα η από 16/8/2006 υπ. αριθμ 399/1 απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η εξαγορά των εταιρειών ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε. και MOBILΒEEEP ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Ε.Π.Ε από την COSMOTE Α.Ε. με τους ακόλουθους όρους:
"1. Οι εξαγοραζόμενες εταιρείες, για όσο χρονικό διάστημα θα διαθέτουν μέσω των καταστημάτων των δικτύων τους προϊόντα ανταγωνιστριών εταιρειών του ομίλου ΟΤΕ είναι υποχρεωμένες να διατηρούν απόλυτη εμπιστευτικότητα ως προς τα στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τις πωλήσεις των προϊόντων αυτών προς τους τελικούς καταναλωτές και γενικά οφείλουν να μην μεταβιβάζουν άμεσα ή έμμεσα, έντυπα ή ηλεκτρονικά εμπορικά στοιχεία, που αφορούν στους ανταγωνιστές της εξαγοράζουσας, στην τελευταία, τα οποία έχουν στην κατοχή τους ή περιερχονται σε γνώση τους.
2. Οι εξαγοραζόμενες εταιρείες, για όσο χρονικό διάστημα θα διαθέτουν μέσω των καταστημάτων των δικτύων τους προϊόντα ανταγωνιστριών εταιρειών του ομίλου ΟΤΕ είναι υποχρεωμένες να μην προβαίνουν σε διακριτική μεταχείριση των προϊόντων του ομίλου εταιρειών του ΟΤΕ σε βάρος των ανταγωνιστών. Ειδικότερα, είναι υποχρεωμένες κατά την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών του Ομίλου ΟΤΕ να δίδουν την ίδια πρόσβαση και να προβάλουν κατ' ίση μεταχείριση τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των ανταγωνιστών της εξαγοράζουσας.
3. Οι εξαγοραζόμενες εταιρείες οφείλουν να μην υποχρεώνουν τους καταναλωτές στην προμήθεια συνδεδεμένων προϊόντων - προσφορών της εξαγοράζουσας.
4. Οι εξαγοραζόμενες εταιρείες θα διαθέτουν για τους καταναλωτές ιδιαίτερους τιμοκαταλόγους με ιδιαίτερη τιμολόγηση για κάθε προϊόν και υπηρεσία της εξαγοράζουσας που διαθέτουν.
5. Η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ υποχρεούται να διατηρήσει το σήμα "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" στα καταστήματα του δικτύου της για όσο χρονικό διάστημα θα εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ συμβάσεις συνεργασίας της με επιχειρήσεις ανταγωνίστριες των εταιρειών του ομίλου ΟΤΕ.
6. Τα μέρη που συμμετέχουν στην παρούσα συγκέντρωση είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), όποτε τους ζητηθεί και μέχρι την λήξη των σχετικών υποχρεώσεων όλα τα πρόσφορα στοιχεία που επιτρέπουν στην τελευταία να διαπιστώνει την τήρηση από αυτά των όρων του παρόντος Παραρτήματος.
7. Η ΕΕΤΤ επιφυλάσσεται να επανεξετάσει τις συνέπειες της σκοπούμενης συγκέντρωσης και να επιβάλλει στα μέρη πρόσθετες υποχρεώσεις, ανάλογα με την εξέλιξη των συνθηκών του ανταγωνισμού στις αγορές που εξετάσθηκαν ανά την Ελληνική Επικράτεια και τα αποτελέσματα ενίσχυσης της θέσης των εμπλεκόμενων εταιρειών (εξαγοραζόμενων και εταιρειών του Ομίλου ΟΤΕ).
8. Η ΕΕΤΤ μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξετάσει αυτεπάγγελτα ή κατόπιν σχετικής καταγγελίας την τήρηση των όρων που προβλέπονται παραπάνω.
Μετά την λήψη της ως άνω έγκρισης, καθώς και των εγκρίσεων των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού της Βουλγαρίας, της Ουκρανίας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM), για την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την COSMOTE Α.Ε. του 42% των μετοχών της ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε. εκκρεμεί η λήψη της απαιτούμενης εγκρίσεως από την αρμόδια αρχή της Ρουμανίας.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων