Ανακοίνωση σχετική με την εξαγορά του συνόλου του μηχανολογικού εξοπλισμού και της εμπορικής δραστηριότητας της Σ.& Δ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Ο.Ε.

Σε απάντηση της από 22 Φεβρουαρίου 2005 Αρ.Πρωτ. 857 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με την εξαγορά του συνόλου του μηχανολογικού εξοπλισμού και της εμπορικής δραστηριότητας της Σ.& Δ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Ο.Ε. η οποία ανακοινώθηκε στο ημερήσιο δελτίο τιμών την 18η Φεβρουαρίου 2005 σας διευκρινίζουμε τα εξής:

Το τίμημα της εξαγοράς του συνόλου της του μηχανολογικού εξοπλισμού και της εμπορικής δραστηριότητας της Σ.& Δ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Ο.Ε. ανέρχεται στο ποσό των 600.000 ευρώ.
Η εν λόγω εξαγορά έγινε για να μεταφερθεί το κέντρο βάρους των πωλήσεων της εταιρείας από τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας ο οποίος βρίσκεται σε ύφεση σε άλλους βιομηχανικούς κλάδους (απορρυπαντικά, ιχθυοκαλλιέργειες), αλλά και να πραγματοποιηθεί η καθετοποίηση της παραγωγής βάσει του επενδυτικού σχεδίου με τη δημιουργία μονάδων συσκευασίας για μικρά καταναλωτικά προϊόντα.
Όσον αφορά την επίδραση στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας από την εν λόγω εξαγορά, η εταιρεία αναμένει με βάση την πιό συντηρητική της πρόβλεψη να διατηρήσει ένα μέρος της τάξεως του 60% του κύκλου εργασιών της Σ.& Δ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Ο.Ε. δηλαδή 600 χιλιάδες Ευρώ με μικτό περιθώριο κέρδους 25%. Τα αναμενόμενα κέρδη από την παραπάνω δραστηριότητα αναμένονται να είναι 150 χιλιάδες Ευρώ, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα κόστη που δεν περιλαμβάνονται στο μικτό περιθώριο κέρδους, θα καλυφθούν από την υφιστάμενη παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας. Σημειωτέον επειδή η ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ δεν προέβη σε συνολική εξαγορά της Σ.& Δ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Ο.Ε. δεν τίθεται θέμα μεταφοράς επισφαλειών ή υποχρεώσεων.
Τέλος να σημειωθεί ότι η παραπάνω πρόβλεψη δεν θα λειτουργήσει προσθετικά στις προβλέψεις οι οποίες έγιναν κατά την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επειδή υπάρχει μείωση του κύκλου εργασιών της εταιρείας μας στις πωλήσεις στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, υπολογίζουμε να πετύχουμε τους στόχους όπως αυτοί αναφέρονται στο ενημερωτικό δελτίο από την εν λόγω εξαγορά.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων