Ανακοίνωση των Διοικητικών Συμβουλίων για έναρξη συζητήσεων με σκοπό την συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας TELEPASSPORT από τη LANNET

LANNET - ΤΕLEPASSPORT: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΠΟΛΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Tα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών Lannet Επικοινωνίες Α.Ε. και Telepassport A.E. ανακοινώνουν την πρόθεση τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους, συμμετέχοντας σε συζητήσεις με σκοπό τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας Telepassport A.E. από τη Lannet Communications σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/20 και σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες διατάξεις του Ν. 2166/93. Η εταιρεία Telepassport ιδρύθηκε το 1998, με σκοπό να προσφέρει στους συνδρομητές της προηγμένες, καινοτόμες και ποιοτικές υπηρεσίες. Προσφέρει πανελλαδική κάλυψη διαθέτοντας ήδη 34 τηλεπικοινωνιακούς κόμβους σε όλη την χώρα, ενώ ο ιδιόκτητος κόμβος που διαθέτει η εταιρεία στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, της προσφέρει άμεση διασύνδεση με τους μεγαλύτερους carriers στον κόσμο. Η Telepassport δραστηριοποιείται ήδη στην Κύπρο με την Telepassport Cyprus Ltd. Σήμερα η Telepassport κατέχει 4 θυγατρικές εταιρείες, την Primus Call A.E., την Telepass A.E., την TPH A.E. και την Passpoint A.E. Οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, στους τομείς της σταθερής τηλεφωνίας & internet. Ειδικότερα, η Telepassport απευθύνεται αποκλειστικά στην αγορά των οικιακών πελατών με έμφαση στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ η Lannet δραστηριοποιείται επιπλέον και στην αγορά των εταιρικών πελατών, στην οποία κατέχει ηγετική θέση. Η συγχώνευση των δύο εταιρειών επαναπροσδιορίζει τον χάρτη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς στην Ελλάδα και δημιουργεί έναν νέο ισχυρό πόλο τηλεπικοινωνιών. Η εταιρεία που θα προκύψει με βάση τα σημερινά δεδομένα των δύο εταιρειών, έχει κύκλο εργασιών της τάξης των 120 εκατ. Euro, με πελατολόγιο που ανέρχεται στους 390.000 ενεργούς πελάτες και 450.000 γραμμές (cli's).

H προκύπτουσα της συγχώνευσης εταιρεία:
- κατακτά την πρώτη θέση μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων στην ελληνική αγορά
- αποκτά πρόσβαση στη Κυπριακή αγορά
- δημιουργεί σημαντικές οικονομίες κλίμακος
- δημιουργείται μία εταιρεία με ισχυρή κεφαλαιακή βάση και αυξημένες δυνατότητες χρηματοδότησης και ανάπτυξης, δεδομένων των αυξημένων εταιρικών μεγεθών και της δεσπόζουσας θέσης της στην τηλεπικοινωνιακή αγορά - ολοκληρώνει την τοποθέτησή της στην αγορά του Triple Play, συνδυάζοντας αφενός την τεχνογνωσία που δημιουργείται από την Lannet & την Orbitech, αναφορικά με την πλατφόρμα-λογισμικό, αφετέρου με τις διεθνείς συμμαχίες (όπως η ΖΤΕ)
- ενισχύει σημαντικά την υποδομή της, αυξάνοντας στο δίκτυό της τον αριθμό των κόμβων σε 51 σε όλη τη χώρα, τους περισσότερους κόμβους μετά τον ΟΤΕ στην Ελλάδα, με πρόσβαση σε dsl σε πάνω από το 50% των Ελλήνων καταναλωτών
- ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστική θέση της εταιρείας, με την προσφορά ακόμα πιο καινοτόμων υπηρεσιών και ολοκληρωμένων λύσεων προς ιδιώτες και εταιρείες.

Αναφορικά με την υλοποίηση της συγχώνευσης των δύο εταιρειών, με την οποία συμφωνεί το 100% των μετόχων της Telepassport, αναμένεται να οριστεί ως ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού η 31η Αυγούστου 2006. Η τελική σχέση αξιών θα προκύψει μετά τη διενέργεια των σχετικών οικονομικών και νομικών ελέγχων, καθώς και της αποτίμησης των δύο εταιρειών που θα διενεργηθεί από εξειδικευμένο διεθνή οίκο. Η ως άνω συγχώνευση τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των δύο εταιρειών.

Τέλος, σύμφωνα με τη διαδικασία εγκρίσεων που προβλέπονται από την ΕΕΤΤ (τόσο για το δίκαιο Τηλεπικοινωνιών όσο και του Ανταγωνισμού) και την ισχύουσα χρηματιστηριακή και εταιρική νομοθεσία, η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.
Με την κίνηση αυτή, δρομολογείται ουσιαστικά πλέον, η πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη συγκέντρωση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών στην Ελληνική αγορά, αναγκαία συνθήκη για την εξυγίανση του Κλάδου και για τη δημιουργία εταιρειών με απαραίτητα μεγέθη που να εξασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανάπτυξη.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων