Ανάπτυξη των δραστηριοτήτων με νέες επενδύσεις, μηδενικό δανεισμό και σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα

Σε αναπτυξιακή τροχιά κινείται η Info-Quest επενδύοντας στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της σε ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής που προσφέρει στην Ελληνική αγορά και τα Βαλκάνια. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2006 οι πωλήσεις της εταιρίας ανήλθαν σε Euro 65 εκ. έναντι Euro 61 εκ. πωλήσεις στην πληροφορική κατά το 2005, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους, από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (πληροφορική) ανήλθαν σε Euro 359 χιλ. έναντι Euro 446 χιλ. κατά την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι. Η μικρή μείωση των κερδών οφείλεται στα αυξημένα έξοδα που σχετίζονται με την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α τριμήνου του 2006, στα οποία περιλαμβάνεται το τίμημα της πώλησης της Q-Telecom δεν είναι συγκρίσιμα με τα αποτελέσματα του Α' τριμήνου του 2005. Η πώληση της Q-Telecom έναντι Euro 330 εκ., που ολοκληρώθηκε την 31η Ιανουαρίου του 2006, επηρεάζει σημαντικά όλα τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας και του Ομίλου. Τα κέρδη μετά από φόρους που απεκόμισε η εταιρία από την πώληση της τηλεπικοινωνιακής δραστηριότητας (μη συνεχιζόμενη δραστηριότητα) και που εγγράφονται στις οικονομικές καταστάσεις του Α' τριμήνου για τον Όμιλο και την μητρική εταιρία, είναι Euro 237 εκ. και Euro 238 εκ. αντίστοιχα. Μετά τη μείωση και επιστροφή κεφαλαίου ύψους Euro 73 εκ. στους μετόχους, που ολοκληρώθηκε την 19η Απριλίου 2006, η Info-Quest έχει σήμερα ίδια κεφάλαια Euro 260 εκ., μηδενικό δανεισμό και ταμειακά διαθέσιμα περί τα Euro 70 εκ.

Στην κατάσταση αποτελεσμάτων του Ομίλου της περιόδου 1/1/2006-31/3/2006, (όπως εμφανίζονται στα δημοσιευμένα Συνοπτικά Οικονομικά Στοιχεία & Πληροφορίες), περιλαμβάνεται και η οικονομική δραστηριότητα της Q-Telecommunications ΑΕ για την περίοδο 1/1-31/1/2006. Επίσης στην κατάσταση αποτελεσμάτων του Ομίλου και της Εταιρίας της περιόδου 1/1/2005-31/3/2005 περιλαμβάνεται η δραστηριότητα της Q-Telecom, η οποία δεν περιλαμβάνεται στην κατάσταση του Α' τριμήνου της Εταιρίας για το 2006. Για το λόγο αυτό οι δύο περίοδοι δεν είναι συγκρίσιμες τόσο σε επίπεδο Ομίλου όσο και Εταιρίας.

Η Διοίκηση της Εταιρίας συνιστά στους αναγνώστες των Οικονομικών Καταστάσεων, να μελετήσουν τις Συνοπτικές Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις του Α' τριμήνου 2006, οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα (website) της Εταιρίας www.quest.gr. Στις Καταστάσεις αυτές τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες (Q-Telecom) έχουν αποσυσχετισθεί, ώστε οι περίοδοι να είναι συγκρίσιμες.

Λαμβανομένων υπ' όψη των ανωτέρω, τα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου Info-Quest για το Α' τρίμηνο 2006 σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης διαμορφώνονται ως εξής:
- Οι Πωλήσεις ανήλθαν σε Euro 108 εκ. έναντι Euro 118 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο
- Το EBITDA ανήλθε σε Euro 5 εκ. έναντι Euro 8 εκ. πέρυσι,
- Τα Κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε Euro 244,7 εκ. έναντι Euro 2 εκ.
- Τα Κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε Euro 238 εκ. έναντι Euro 1 εκ. πέρυσι.
- Οι Πωλήσεις από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (πληροφορική) ανήλθαν σε Euro 65 εκ έναντι Euro 61 εκ. κατά το Α' τρίμηνο του 2005.
- Τα Κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε Euro 326 χιλ. έναντι Euro 362 χιλ. πέρυσι.
Τα αντίστοιχα μεγέθη της εταιρίας είναι: οι πωλήσεις ανήλθαν σε Euro 65 εκ. έναντι Euro 95 εκ. το Α' Τρίμηνο του 2005 - το οποίο περιλάμβανε και τις δραστηριότητες των τηλεπικοινωνιών- το EBITDA σε Euro 1,2 εκ. έναντι Euro 7 εκ., τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε Euro 243 εκ. έναντι Euro 2 εκ., και τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε Euro 238,3 εκ. έναντι Euro 1,5 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
ACS Courier:
Η θυγατρική εταιρία ταχυμεταφορών ACS Courier, συνεχίζει και κατά το 2006 την ανοδική της πορεία παρουσιάζοντας σημαντική ανάπτυξη και βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της ACS κατά το Α' τρίμηνο του 2006 ανήλθαν σε Euro 17,3 εκ. έναντι Euro 14,9 εκ. -αύξηση 16%-, τα κέρδη προ φόρων τόκων & αποσβέσεων (EBITDA) υπερδιπλασιάστηκαν φτάνοντας τα Euro 754 χιλ. έναντι Euro 354 χιλ., τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε Euro 459 χιλ. έναντι Euro 9 χιλ. ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε Euro 189 χιλ. έναντι ζημιών Euro 41 χιλ. το Α' τρίμηνο του 2005. Η ACS διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυμεταφορών στην Ελλάδα, με περισσότερα από 320 καταστήματα σε 200 πόλεις, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνει την παρουσία της στα Βαλκάνια. Έτσι, εκτός από την Αλβανία και Κύπρο όπου δραστηριοποιείται επί σειρά ετών, η ACS λειτουργεί ήδη στην Βουλγαρία ενώ σύντομα αναμένεται η έναρξη λειτουργίας της και στη Ρουμανία.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων