Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ανακοινώνει ότι την 19.5.2006 συνήλθε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων παρισταμένου αριθμού μετοχών 11.145.394 ήτοι ποσοστό 67,72 % περίπου του μετοχικού κεφαλαίου, κατά την οποία:
α) Αποφασίσθηκε ομόφωνα η συγχώνευση δι' απορροφήσεως από την Εταιρία της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου της Εταιρίας κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στο από 22.12.2005 Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, του ν. 2166/1993 και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας.
β) Εγκρίθηκε ομόφωνα η Λογιστική Κατάσταση (Ισολογισμός Μετασχηματισμού) της 31.7.2005, η οποία αποτελεί την ημερομηνία μετασχηματισμού της συγχώνευσης.
γ) Υπεβλήθησαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα η από 26.4.2006 Έκθεση κατ' άρθρο 289 του Κανονισμού του Χ.Α. του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ και το διακριτικό τίτλο NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ. προς τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων αναφορικά με την αποτίμηση των συγχωνευομένων εταιριών και τη σχέση ανταλλαγής ενόψει της συγχώνευσης της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ και το διακριτικό τίτλο NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ. δια απορροφήσεως της από την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ, και το διακριτικό τίτλο INTERINVEST και η από 17.4.2006 Έκθεση Αποτίμησης και Γνωμοδότηση επί του ευλόγου και λογικού της προτεινόμενης σχέσης ανταλλαγής των μετόχων των υπό συγχώνευση εταιρειών ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ και NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 289 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι οποίες είχαν αποσταλεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών και δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
δ) Εγκρίθηκαν ομόφωνα το από 22.12.2005 Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης δι' απορροφήσεως από την Εταιρία της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ και η από 22.12.2005 Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων επί του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης (κατ' άρθρο 69 παρ. 4 του κ.ν. 2190/1920). Ειδικότερα εγκρίθηκαν ομόφωνα οι σχέσεις ανταλλαγής, σύμφωνα με τις οποίες οι μέτοχοι της Απορροφώσας Εταιρίας θα λαμβάνουν 0,3735037812 νέες ονομαστικές μετοχές της Απορροφώσας Εταιρίας ονομαστικής αξίας 2,00 ευρώ για κάθε μία (1) παλαιά μετοχή της Απορροφώσας Εταιρίας ονομαστικής αξίας 0,76 ευρώ, ενώ οι μέτοχοι της Απορροφώμενης Εταιρίας θα λαμβάνουν 0,6670589333 νέες ονομαστικές μετοχές της Απορροφώσας Εταιρίας ονομαστικής αξίας 2,00 ευρώ για κάθε μία (1) παλαιά μετοχή της Απορροφωμένης Εταιρίας ονομαστικής αξίας 1,30 ευρώ.
ε) Εξουσιοδοτήθηκαν ομόφωνα η Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρίας κα Χριστίνα Σακελλαρίδη και το Μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Νικολετόπουλος, ενεργώντας ο καθένας ξεχωριστά, για την υπογραφή της σύμβασης συγχώνευσης μεταξύ της Εταιρίας και της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ, και κάθε σχετικής δικαιοπραξίας ή δήλωσης και εν γένει την διενέργεια κάθε αναγκαίας πράξης για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.
στ) Εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν την κατάρτιση συμβάσεων με τον σύμβουλο ή τον ανάδοχο, την χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, την κατάρτιση του Πληροφοριακού Εντύπου σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2 στοιχ. δ του ν. 3401/2005, την εισαγωγή και διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κάθε συναφούς θέματος και εγκρίθηκαν ομόφωνα άπασες οι μέχρι σήμερα πράξεις και δηλώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας.
ζ) Αποφασίσθηκαν ομόφωνα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας συνολικά κατά το ποσό των 9.792.056,80 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί αφενός στο σύνολο του εισφερομένου μετοχικού κεφαλαίου της Απορροφωμένης Εταιρίας ύψους εννέα εκατομμυρίων επτακοσίων πενήντα χιλιάδων (9.750.000) ευρώ και αφετέρου σε κεφαλαιοποιούμενα ποσά: α) του Λογαριασμού Ειδικού Αποθεματικού Διαφορά από μετατροπή μετοχικού κεφαλαίου σε ευρώ ύψους είκοσι μίας χιλιάδων εκατόν τριάντα οκτώ ευρώ και εξήντα έξι λεπτών (21.138,66 ευρώ) και β) μέρους του Λογαριασμού Αποθεματικού Καταβεβλημένη διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον ύψους είκοσι χιλιάδων εννιακοσίων δέκα οκτώ ευρώ και δέκα τεσσάρων λεπτών (20.918,14 ευρώ), η μεταβολή της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής της Εταιρίας από εβδομήντα έξι λεπτά του ευρώ (0,76 ευρώ) σε δύο (2,00) ευρώ και η αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας.
Κατόπιν αυτών το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα ανέρχεται στο ποσό των είκοσι δύο εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων (22.300.000) ευρώ και θα διαιρείται σε ένδεκα εκατομμύρια εκατόν πενήντα χιλιάδες (11.150.000) ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής δύο (2,00) ευρώ. η) Παρασχέθηκαν από την Πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εταιρίας κα Χριστίνα Σακελλαρίδη στη Γενική Συνέλευση διευκρινίσεις και πληροφορίες επί της πορείας της Εταιρίας και των προδιαγραφομένων προοπτικών μετά την επικείμενη συγχώνευση.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων