Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

Σύμφωνα με το άρθρο 278 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε στις 23/6/2006 στα γραφεία της εταιρείας ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε. η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που περιλαμβάνονται στη σχετική πρόσκληση τα οποία και εγκρίθηκαν ομόφωνα και παμψηφεί, με απαρτία 92,79% του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου. Παρέστησαν συνολικά 4 μέτοχοι που εκπροσωπούσαν τους ίδιους και άλλους 37 μη παρόντες μετόχους ήτοι 27.522.244 μετοχές συνολικά. Ειδικότερα η Τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε τα ακόλουθα:
1) Εγκρίθηκαν η έκθεση πεπραγμένων Δ.Σ. και ελεγκτών.
2) Εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2005 μετά των εκθέσεων πεπραγμένων Δ.Σ. και ελεγκτών καθώς επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα η διανομή μερίσματος χρήσης 2005 στους μετόχους το οποίο ανέρχεται σε 0,04 Euro ανά μετοχή, Δικαιούχοι του εν λόγω μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της Εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 14/8/2006, σύμφωνα με την εκκαθάριση του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών Α.Ε. Από την 16/8/2006, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2005. Ημερομηνία έναρξης διανομής μερίσματος ορίζεται η 23/8/2006. Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει από την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias ΑΕ.
3) Εγκρίθηκαν οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2005.
4) Εγκρίθηκε η απαλλαγή μελών του Δ.Σ. και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη επί του Ισολογισμού και της διαχείρισης της ως άνω χρήσης 1/1-31/12/2005.
5) Εξελέγησαν οι Ορκωτοί ελεγκτές για την χρήση 2006 .
6) Εγκρίθηκε η αναπροσαρμογή αμοιβής μέλους του Δ.Σ.
7) Εγκρίθηκε να προχωρήσει το Δ.Σ. σε αγορά Ιδίων μετοχών μέχρι ανώτερου ποσοστού 10% του συνολικού αριθμού μετοχών ήτοι 2.966.197 μετοχές (μαζί με τις ήδη υπάρχουσες). Η κατώτερη τιμή ορίστηκε στα 0,50 Euro και η ανώτερη τιμή ορίστηκε στα 3,50 Euro. Οι παραπάνω αγορές θα συντελεστούν εντός 12 μηνών από την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης μέσω της MERIT A.X.E.Π.Ε.Υ. Οι ανωτέρω αγορές αποφασίσθηκε ομόφωνα να διαχειρίζονται από το Δ.Σ. της εταιρείας αφού πρέπει να λαμβάνονται συνέχεια υπόψη οι χρηματιστηριακές συγκυρίες, η ρευστότητα και η Κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος της εταιρείας κος Μανώλης Αποστόλου και έκανε ανασκόπηση της Αγοράς Ιδίων Μετοχών κατά το διάστημα 25/6/2005 έως 24/6/2006 και παράλληλα τέθηκε στην διάθεση των Μετόχων ο κατάλογος των πωλητών μετοχών της ΑΤΛΑΝΤΙΚ προς την ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε. κατά το παραπάνω διάστημα. Ακολούθως αναφέρθηκε αναλυτικά στους λόγους για τους οποίους η εταιρεία πρέπει να πάρει νέα απόφαση για Αγορά Ιδίων μετοχών. Μετά την συζήτηση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης έγινε συζήτηση για την πορεία της εταιρείας και για το μέλλον του κλάδου. Έγινε εκτενώς συζήτηση σχετικά με την συνδικαλιστική εκπροσώπηση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ και του κλάδου γενικότερα η οποία τώρα δεν υφίσταται, καθώς και για την γενικότερη στρατηγική της εταιρίας που αφορά τόσο την ανάπτυξη του Δικτύου των καταστημάτων όσο και την επέκταση της Χονδρικής και του Franchising Πανελλαδικώς. Για μια ακόμα φορά ο κ. Μανώλης Αποστόλου απάντησε σε ερώτημα μετόχου σχετικά με τις φήμες για την πώληση στην CarreFour, διαψεύδοντας κάθε σχετική είδηση σε ότι άφορά την οικογένεια Αποστόλου μέχρι σήμερα! Τα ανωτέρω αποτέλεσαν αντικείμενο ιδιαίτερης συζήτησης καθ' ότι η εταιρεία πιστεύει στην αναλυτική ενημέρωση των μετόχων ώστε να είναι επαρκώς ενημερωμένοι για την επιλογή της επένδυσής τους.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων