Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

Η εταιρεία με την επωνυμία Ιχθυοτροφεία Σελόντα ΑΕΓΕ ανακοινώνει, ότι κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της την 29η Ιουνίου 2009, υπήρξε η απαιτούμενη εκ του Νόμου και του Καταστατικού απαρτία για την συζήτηση όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, πλην του 9ου θέματος στην πρώτη του παράγραφο και του 10ου θέματος, της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης, οι αποφάσεις των οποίων θεμάτων ελήφθησαν στο σύνολο τους ομοφώνως και με παμψηφία των παρευρισκομένων κ.κ. Μετόχων με 6.798.077 εμπροθέσμως δεσμευθείσες και 1.455.134 εκπροθέσμως κατατεθειμένες μετοχές, δηλαδή παρίστανται 10 μέτοχοι με κατατεθειμένες συνολικά 8.525.211 κοινές ονομαστικές μετοχές επί του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας 29.281,594, ήτοι ποσοστό απαρτίας 28,19%, συνοπτικά ως ακολούθως:
- Επί του 1ου θέματος, οι παρασταθέντες και ψηφίσαντες κατά τα ανωτέρω μέτοχοι ενέκριναν τις Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρικής χρήσης του έτους 2005 (01.01.2005 - 31.12.2005) που συντάχθηκαν με βάση τα ΔΛΠ, μετά των λοιπών Οικονομικών Καταστάσεων και των σχετικών Εκθέσεων Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και των Πιστοποιητικών Ελέγχου των Ελεγκτών της Eταιρίας, για τα πεπραγμένα της λήξασας εταιρικής χρήσης του έτους 2005.
- Επί του 2ου θέματος, οι μέτοχοι ενέκριναν τον πίνακα διάθεσης κερδών. Σύμφωνα με την διάθεση κερδών εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,020 ευρώ / μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος των κερδών της χρήσεως 2005 είναι οι κάτοχοι των μετοχών της Εταιρείας μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2006. Από την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2006 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα του μερίσματος της χρήσης 2005. Η ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος θα είναι η Τρίτη 29 Αυγούστου 2006.
Η διαδικασία και ο τρόπος καταβολής του μερίσματος να αποφασιστεί από το Δ.Σ. το οποίο θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό.
- Επί του 3ου θέματος, οι μέτοχοι επικύρωσαν όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της λήξασας εταιρικής χρήσης 2005, και απήλλαξαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τους Ελεγκτές της εταιρίας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την διαχείριση της Εταιρίας, τις Οικονομικές Καταστάσεις και τις Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις για την Εταιρική Χρήση 2005.
- Επί του 4ου θέματος, εξελέγη για την τρέχουσα εταιρική χρήση 2006 ως Τακτικός Ορκωτός Ελεγκτής ο κ. Αναστάσιος Κερατσής του Επαμεινώνδα, με αριθμό μητρώου ΣΟΕ 10871 και ως Αναπληρωματική την κα Σοφία Μουρατίδου του Ιωάννη, με αριθμό μητρώου ΣΟΕ 13961, εγκρίθηκε δε αμοιβή για 500 ώρες ελέγχου.
- Επί του 5ου θέματος, οι παρασταθέντες και ψηφίσαντες κατά τα ανωτέρω μέτοχοι ενέκριναν τις καταβληθείσες για την περίοδο 2005 αμοιβές και αποζημιώσεις των Μελών των Διοικητικού Συμβουλίου και ενέκριναν την αποζημίωση κάθε μέλους του ΔΣ για παράσταση και συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου για το 2006.
- Επί του 6ου θέματος, εγκρίθηκαν οι συμβάσεις εργασίας και οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ., για την χρήση 2005, όπως αυτές προσδιορίστηκαν από την Γ.Σ. της 24/06/2005 και προσδιορίστηκαν οι μηνιαίες μικτές αμοιβές ή μισθοί των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση του 2006.
- Επί του 7ου θέματος, οι μέτοχοι Χορήγησαν αδεία σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ.1 του κ. ν. 2190/1920 στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής διεύθυνσης της Εταιρίας, να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στην διεύθυνση (συνδεδεμένων) εταιριών που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.
- Επί του 8ου θέματος, οι παρασταθέντες και ψηφίσαντες κατά τα ανωτέρω μέτοχοι ενέκριναν τις εγγυήσεις προς τα πιστωτικά ιδρύματα που παρείχε η Εταιρεία, με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την προηγούμενη περίοδο, υπέρ των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου.
- Επί του 9ου θέματος, οι παρασταθέντες και ψηφίσαντες κατά τα ανωτέρω μέτοχοι ενέκριναν μόνο την έκδοση κοινού Ομολογιακού Δανείου διάρκειας 20ετών, καθώς και τους όρους του δανείου ποσού 3,5 εκ. ευρώ που θα συναφθεί με την NOVA BANK. Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την εξαγορά της εταιρίας ΒΙΛΛΑ ΠΡΕΣΙΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ που έγινε με αποκλειστικό κριτήριο την απόκτηση του μοναδικού περιουσιακού της στοιχείου, που είναι ένα αστικό ακίνητο, νεοκλασικό, διατηρητέο κτίριο στην περιοχή της Πλάκας, το οποίο μετά τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες που απαιτούνται θα αποτελέσει την έδρα και τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του Ομίλου Σελόντα.
- Επί του 11ου θέματος, οι παρασταθέντες και ψηφίσαντες κατά τα ανωτέρω μέτοχοι ενέκριναν την απόκτηση ιδίων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συμφώνως προς το άρθρο 16 παρ. 5 του Ν.2190/1920. Η Εταιρεία θα προβεί σε αγορά 2.928.159 μετοχών κατ' ανώτατο όριο, εντός χρονικού διαστήματος δώδεκα μηνών από την ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 29 Ιουνίου 2006, οι οποίες αντιστοιχούν στο 10% του σημερινού ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου. Η κατώτατη τιμή αγοράς καθορίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων στο ποσό των 1,00 ευρώ ανά μετοχή και η ανώτατη 3,00 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης δόθηκε η έγκριση και εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης της Γ.Σ. Όσον αφορά σχετικά με την απόφαση για Αγορά ιδίων μετοχών της από 24.6.2005 απόφασης της Γ.Σ. σας ενημερώνουμε ότι δεν συνέτρεξαν λόγοι για αγορά ιδίων μετοχών μέσα στο προηγούμενο διάστημα αφού με τις επιχειρηματικές εξελίξεις της εταιρείας μέσα στο 2005 και την πολύ καλή πορεία των μεγεθών της, βοηθούμενη και από την βελτίωση του κλίματος στο ΧΑ γενικότερα είχαμε αύξηση της τιμής της μετοχής. - Επί του 12ου θέματος, οι μέτοχοι αποφάσισαν την ανάκληση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και την εκλογή νέου. Η ανάκληση του Δ.Σ. έγινε για να εκλέξει η εταιρεία ως μέλος του Δ.Σ. τον κο Alsarraf Suleiman SS, General Manager της Σαουδαραβικής Εταιρείας Jazan Development Company, στρατηγικού μετόχου της Σελόντα ΑΕ. Έτσι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι:
1.Βασίλειος Στεφανής του Κωνσταντίνου ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
2.Ιωάννης Στεφανής του Κων/νου, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
3.Ιωάννης Ανδριανόπουλος του Παναγιώτη, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
4.Ευάγγελος Πίπας του Νικολάου, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
5.Alsarraf Suleiman SS , ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
6.Ευάγγελος Γαλούσης του Γεωργίου, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
7.Δήμητρα Τζουρμακλιώτου του Χρήστου, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
- Επίσης, υπό του 13ου θέματος δεν έγιναν ανακοινώσεις. Εφόσον δε, η απαιτούμενη εκ του Νόμου και του Καταστατικού απαρτία για την λήψη απόφασης επί του ένατου (9) θέματος, πρώτη παράγραφο, "ανανέωση εξουσίας στο Διοικητικό Συμβούλιο να εκδίδει ομολογιακό δάνειο" και του δέκατου (10) θέματος της ημερήσιας διάταξης "Λήψη απόφασης για διάθεση ή διανομή μετοχών στο προσωπικό της Εταιρείας ή και έγκριση προγράμματος παροχής δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών εκδόσεώς της", δεν επετεύχθη (απαιτείται, σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 3 του Ν.2190/20, αυξημένη απαρτία), αποφασίσθηκε να συζητηθούν κατά την 1η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, εντός της νομίμου προθεσμίας.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων