Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης - Ορθή Επανάληψη

Η MARFIN FINANCIAL GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ανακοινώνει ότι την 13.4.2006 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας, με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου 121 μετόχων που εκπροσωπούσαν ποσοστό 51,17 % του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας. Κατά τη Συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των θεμάτων υπ' αριθμούς 1, 2, 3, 4, 11, 12, 13, 14 και 15 ως ακολούθως:
1. Υποβολή και έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2005 και των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή. Διανομή αποθεματικών προηγουμένων χρήσεων. Αποφασίσθηκε η έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2005 και των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή. Ειδικότερα, αποφασίσθηκε η διανομή αποθεματικών προηγουμένων χρήσεων ανερχομένων στο ποσό των 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Περαιτέρω, εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο τη Εταιρίας να ορίσει την ημερομηνία αποκοπής, την ημερομηνία και την διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους, λαμβάνοντας υπόψιν το Πρόγραμμα Σκοπουμένων Πράξεων που έχει ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό. Το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να προβεί στην ταυτόχρονη διανομή αφενός των ως άνω αποθεματικών ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή και αφετέρου του ποσού που θα επιστραφεί συνεπεία της αποφασισθησομένης από Επαναληπτική Γενική Συνέλευση μειώσεως του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 0,37 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή συνολικά του ποσού των 0,42 ευρώ ανά μετοχή.
2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2005. Αποφασίσθηκε η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2005.
3. Εκλογή Εταιρίας Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών καθώς και ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για την εταιρική χρήση 2006. Καθορισμός της αμοιβής τους. Αποφασίσθηκε η ανάθεση του τακτικού ελέγχου της εταιρικής χρήσης 2006 στην Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Grant Thornton Α.Ε.. Ως τακτικός ελεγκτής ορίσθηκε ο κ. Σωτήριος Κωνσταντίνου και ως αναπληρωματικός ελεγκτής ο κ. Βασίλειος Καζάς. Τέλος, καθορίσθηκε η αμοιβή των ορισθέντων Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.
4. Υποβολή και έγκριση των Ενοποιημένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων, της Ενοποιημένης Έκθεσης Διαχείρισης καθώς και του Πιστοποιητικού Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.
Αποφασίσθηκε η έγκριση των Ενοποιημένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων, της Ενοποιημένης Έκθεσης Διαχείρισης καθώς και του Πιστοποιητικού Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.
11. Ενημέρωση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων σχετικά με την απόκτηση α) ποσοστού 9,98 % του συνόλου των μετοχών της ΛΑΪΚΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Δημοσία Εταιρεία Λτδ., β) ποσοστού 50,1 % της SBM BANK AS της Εσθονίας και γ) μειοψηφικών συμμετοχών στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής της Εταιρίας ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, και την περαιτέρω πορεία υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της Εταιρίας.
Η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε για την απόκτηση των ανωτέρω συμμετοχών στη ΛΑΪΚΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Δημοσία Εταιρεία Λτδ., την SBM BANK AS και την ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο υπέβαλε στη Γενική Συνέλευση τις εκθέσεις αποτιμήσεως των εν λόγω εταιριών τις οποίες κατήρτισε η ελεγκτική εταιρία Grant Thornton Α.Ε., από τις οποίες προκύπτει ότι η απόκτηση των συμμετοχών είναι σύμφωνη με τους όρους του από 29.9.2005 Επενδυτικού Σχεδίου - Χρονοδιαγράμματος υλοποίησης - Χρήσης αντλουμένων κεφαλαίων.
12.Πρόβλεψη προϋποθέσεων απόκλισης από τους όρους υλοποίησης του Επενδυτικού Σχεδίου της Εταιρίας που εγκρίθηκε από την Β' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 29.9.2005.
Σε συνέχεια της ενημέρωσης στα πλαίσια του Θέματος 11 της Ημερησίας Διατάξεως, η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του Επενδυτικού Σχεδίου της Εταιρίας που εγκρίθηκε από την Β' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 29.9.2005, συμπεριλαμβανομένης της αποκτήσεως συμμετοχής στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Λαμβανομένων υπόψιν των έως τώρα επενδύσεων το προς επένδυσιν υπόλοιπον των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ανέρχεται στο ποσό των 57 εκατομμυρίων ευρώ. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την κάλυψη του αρχικού ποσοστού συμμετοχής στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. από τα αντληθέντα από την αύξηση κεφάλαια και την ολοσχερή άρση των περιορισμών που προβλέπονταν στο Επενδυτικό Σχέδιο ως προς το τίμημα απόκτησης συμμετοχής και τους οποιουσδήποτε λοιπούς όρους.
13. Ενημέρωση των Μετόχων σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 11 του κ.ν. 2190/1920. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε του Μετόχους σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 11 του κ.ν. 2190/1920 ότι καθ' όλην την περίοδο αγοράς ιδίων μετοχών σύμφωνα με την από 17.2.2005 Έκτακτη Γενική Συνέλευση η Εταιρία δεν προέβη σε αγορά ιδίων μετοχών.
14. Αγορά ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του κ.ν. 2190/1920, όπως αυτό ισχύει.
Αποφασίσθηκε η αγορά ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 επόμ. του κ.ν. 2190/1920, όπως αυτό ισχύει, μέχρι ποσοστού 10 % του συνόλου των μετοχών της με κατώτερο όριο αγοράς την τιμή των 16 ευρώ ανά μετοχή και ανώτατο όριο την τιμή των 50 ευρώ ανά μετοχή και για χρονικό διάστημα ενός έτους από την ημερομηνία λήψης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για την εξειδίκευση της.
15. Πρόβλεψη αρμοδιότητας του Διοικητικού Συμβουλίου να χορηγεί άδεια σε Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντές της Εταιρίας να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στην διεύθυνση εταιριών που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 27 του Καταστατικού της Εταιρίας.
Εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 27 του Καταστατικού της Εταιρίας, στο οποίο προβλέπεται πλέον η αρμοδιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου να χορηγεί άδεια σε Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντές της Εταιρίας να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στην διεύθυνση εταιριών που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.
Η συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί του θέματος της Ημερησίας Διατάξεως υπ' αριθμόν 7 (Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με την επιστροφή μετρητών στους μετόχους, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής προς το σκοπό της ουσιαστικής διανομής στους μετόχους, μέσω της μειώσεως του κεφαλαίου και της διανομής αποθεματικών προηγουμένων χρήσεων, του συνόλου των κερδών της χρήσης 2005. Περαιτέρω τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρίας) δεν κατέστη δυνατή λόγω μη συντελέσεως της κατά το άρθρο 29 παρ. 3 του κ.ν. 2190/1920 και το Καταστατικό απαιτουμένης απαρτίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 2 του κ.ν. 2190/1920 και το Καταστατικό Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 3η Μαϊου 2006, ώρα 17:00, στον ίδιο χώρο, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί του θέματος αυτού.
Η συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της Ημερησίας Διατάξεως υπ' αριθμούς 5 (Υποβολή και έγκριση της Έκθεσης Πεπραγμένων της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων [Nomination and Remuneration Committee] προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων), 6 (Τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού συνεπεία της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας που αποφασίσθηκε κατά τη συνεδρίαση της 29.12.2005 του Διοικητικού Συμβουλίου λόγω εφαρμογής του προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών [stock option] σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 9 του κ.ν. 2190/1920), 8 (Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ορισμός Ανεξαρτήτων Μελών Διοικητικού Συμβουλίου), 9 (Εκλογή Μελών της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων [Nomination & Remuneration Committee] της Εταιρίας) και 10 (Έγκριση συμβάσεων και αμοιβών σύμφωνα με τα άρθρα 23α και 24 του κ.ν. 2190/1920) αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος μετόχου εκπροσωπούντος ποσοστό μεγαλύτερο του ενός εικοστού του μετοχικού κεφαλαίου σύμφωνα με το άρθρο 39 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920 για την 3η Μαϊου 2006, ώρα 17:00, στον ίδιο χώρο, ημερομηνία κατά την οποία θα συνέλθει η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση. Το σχετικό αίτημα του μετόχου είχε την αιτιολογία ότι αυτά τα θέματα θα είναι καλύτερα να συζητηθούν μετά την πιθανή ολοκλήρωση της αποκτήσεως μετοχικής συμμετοχής της DUBAI FINANCIAL LLC, ώστε να ληφθούν υπόψιν και οι απόψεις του νέου μεγάλου μετόχου.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων