Αποτελέσματα εννιαμήνου (1/7/2004 - 31/3/2005)

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ EVEREST
Αποτελέσματα εννιαμήνου (1/7/2004 - 31/3/2005)

H Everest AE Συμμετοχών & Επενδύσεων, ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του 9μήνου (περίοδος 1/7/2004 - 31/3/2005), τα λειτουργικά αποτελέσματα εκμετάλλευσης (κέρδη προ εκτάκτων, χρηματοοικονομικών, αποσβέσεων και φόρων) της μητρικής εταιρείας ανήλθαν σε 1.906 χιλ. ευρώ έναντι 1.458 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας οργανική ανάπτυξη κατά 30,7%. Η σημαντική αυτή βελτίωση είναι απόρροια :


α) της αύξησης των εσόδων από royalties και παροχή υπηρεσιών υποστήρι ξης προς το δίκτυο (2.229 χιλ. ευρώ έναντι 2.035 χιλ. ευρώ, αύξηση κατά 9,5%),
β) της αύξησης των εσόδων από τη κεντρική διαχείριση των προμηθειών και των προωθητικών ενεργειών (2.960 χιλ. ευρώ έναντι 2.665 χιλ. ευρώ, αύξηση κατά 11%) και
γ) της συγκράτησης των λειτουργικών εξόδων τα οποία προ αποσβέσεων ανήλθαν στο ποσό των 3.283 χιλ. ευρώ έναντι 3.243 χιλ. ευρώ, αύξηση κατά μόλις 1,2%.

Τα καθαρά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα συνολικού ύψους 416 χιλ. ευρώ, αναλύονται ως εξής :
α) έσοδα από μερίσματα θυγατρικών εταιρειών ποσό 730 χιλ. ευρώ (έναντι 373 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο,
β) έσοδα χρεογράφων και κέρδη από πώληση συμμετοχών ποσό 59 χιλ. ευρώ (έναντι 684 χιλ. ευρώ στη περυσινή περίοδο),
γ) χρεωστικοί τόκοι 340 χιλ. ευρώ (έναντι 410 χιλ. ευρώ) και
δ) ζημίες χρεογράφων και συμμετοχών ύψους 33 χιλ. ευρώ (έναντι 6 χιλ. ευρώ).

Επομένως, παρά τη μείωση των χρεωστικών τόκων (απόρροια της μερικής αποπληρωμής του κοινοπρακτικού δανείου) και των αυξημένων μερισμάτων από θυγατρικές εταιρείες, η Everest AE Συμμετοχών & Επενδύσεων σε σύγκριση με τη περυσινή περίοδο, εμφανίζει υστέρηση ως προς τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα κατά 225 χιλ. ευρώ, η οποία οφείλεται στη ενίσχυση της περυσινής περιόδου κατά 684 χιλ. ευρώ με κέρδη από πώληση χρεογράφων. Επίσης, τα αποτελέσματα χρήσης της τρέχουσας περιόδου επιβαρύνθηκαν με έκτακτα αποτελέσματα (ζημίες) συνολικού ύψους 511 χιλ. ευρώ.

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων της τρέχουσας περιόδου, ανήλθαν στο ποσό των 1.558 χιλ. ευρώ, έναντι ποσού 1.463 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,4% η οποία υπολείπεται της αύξησης των οργανικών λειτουργικών αποτελεσμάτων για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε στο ποσό των 54.698 χιλ. ευρώ, έναντι 53.689 χιλ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στο ποσό των 4.239 χιλ. ευρώ στα ίδια περίπου επίπεδα με την περυσινή χρήση. Τα δικαιώματα μειοψηφίας αποτελούν το 39% των συνολικών προ φόρων κερδών του ομίλου, έναντι 39,1% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα εκμετάλλευσης (κέρδη προ εκτάκτων, χρηματοοικονομικών, αποσβέσεων και φόρων, προ δικαιωμάτων μειοψηφίας), ανήλθαν στο ποσό των 9.983 χιλ. ευρώ έναντι 9.090 χιλ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 10% περίπου, η οποία αντικατοπτρίζει την οργανική βελτίωση και των επιμέρους εκμεταλλεύσεων του ομίλου.

Η διοίκηση της Everest AE Συμμετοχών & Επενδύσεων εκτιμά ότι σε ετήσια βάση ο κύκλος εργασιών (royalties) της μητρικής εταιρείας θα ξεπεράσει τα 3.000 χιλ. ευρώ , ενώ τα προ φόρων κέρδη αναμένεται να ανέλθουν στο ποσό των 3.700 χιλ. ευρώ .

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σε ετήσια βάση αναμένεται να ανέλθει στα 74.000 χιλ ευρώ , ενώ τα ενοποιημένα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη αναμένεται να ανέλθουν στο ποσό των 5.800 χιλ. ευρώ . Η εν λόγω κερδοφορία έχει επηρεαστεί από έκτακτα μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα (ζημίες) όπως έχει ήδη προαναφερθεί.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα περιόδου, ο κ. Αθανάσιος Παπανικολάου, γενικός διευθυντής του ομίλου Everest, δήλωσε ότι "η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου των εκμεταλλεύσεων του ομίλου και η αποτελεσματική διοικητική και διαχειριστική οργάνωση μας, αποδεικνύονται σημαντικά στοιχεία ανταγωνιστικότητας σε μια μάλλον στάσιμη περίοδο στην ευρύτερη αγοράς εστίασης. Στόχος μας είναι η επίτευξη σταθερής οργανικής βελτίωσης των αποτελεσμάτων της εταιρείας και η διατήρηση ισχυρής κεφαλαιακής διάρθρωσης η οποία θα μας επιτρέψει να εκμεταλλευτούμε αποτελεσματικά, νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων μας".


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων