Αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2005

Ο όμιλος εταιρειών FASHION BOX ΕΛΛΑΣ AE ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2005 βάσει των Δ.Λ.Π., επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες ανάπτυξης που έχουν τεθεί από τη διοίκηση για τη τρέχουσα χρήση.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε ευρώ 5.340 χιλ. έναντι ευρώ 4.068 χιλ. το 2004, παρουσιάζοντας αύξηση 31,3%.

Το μεγαλύτερο μέρος της διεύρυνσης του κύκλου εργασιών προήλθε από την αύξηση των πωλήσεων χονδρικής που ανήλθαν σε ευρώ 3.928 χιλ. έναντι ευρώ 2.866 χιλ. το πρώτο τρίμηνο του 2004, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 37%. Μέσα στα πλαίσια των χονδρικών πωλήσεων, εντυπωσιακή ήταν η ανάπτυξη των πωλήσεων Shop in Shop, ενώ δυναμική ήταν και η εξέλιξη των πωλήσεων των καταστημάτων franchise καθώς και των πωλήσεων εξωτερικού. Η ιδιαίτερα ενισχυμένη συμμετοχή των χονδρικών πωλήσεων στο σύνολο της αύξησης του κύκλου εργασιών κατά το πρώτο τρίμηνο αποτελεί απόρροια του χαρακτήρα αυτού του είδους των πωλήσεων καθώς και της ιδιαίτερης εποχικότητας που παρουσιάζουν.

Σε ότι αφορά τις πωλήσεις λιανικής, ανήλθαν σε ευρώ 1.412 χιλ. έναντι ευρώ 1.202 χιλ. το πρώτο τρίμηνο του 2004, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 17,5%. Ο κύριος όγκος των λιανικών πωλήσεων προήλθε από τα καταστήματα REPLAY STORES, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην εξέλιξη των συγκεκριμένων μεγεθών αρνητική επίδραση άσκησε η μετάθεση κατά ένα μήνα της εκπτωτικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Παράλληλα με τη σημαντική εξέλιξη του κύκλου εργασιών, σε εντυπωσιακά επίπεδα διαμορφώθηκαν και τα υπόλοιπα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη της FASHION BOX ΕΛΛΑΣ. Τα μικτά αποτελέσματα ανήλθαν σε ευρώ 2.042 χιλ. έναντι ευρώ 1.699 χιλ. το 2004 σημειώνοντας αύξηση 20,2%. Το μικτό περιθώριο κέρδους παρουσίασε μικρή πτώση και διαμορφώθηκε σε 38,2% του κύκλου εργασιών έναντι 41,8% το πρώτο τρίμηνο του 2004. Η οριακή πτώση του περιθωρίου μικτού κέρδους όπως αποτυπώνεται στα ενοποιημένα αποτελέσματα ήλθε ως φυσικό επακόλουθο της υψηλής συμμετοχής των πωλήσεων χονδρικής στην συνολική αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας καθώς επίσης και της αύξησης του κόστους αγοράς των εμπορευμάτων.

Τα λειτουργικά κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 31,7% φτάνοντας τα ευρώ 799 χιλ. έναντι ευρώ 607 χιλ. την ίδια περίοδο πέρυσι. Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους αντίστοιχα ανήλθε σε 15% επί του κύκλου εργασιών έναντι 14,9% το 2004 σημειώνοντας οριακή αύξηση.

Τα ιδιαίτερα θετικά λειτουργικά αποτελέσματα είχαν αντίκτυπο και στα υπόλοιπα μεγέθη, με δεδομένη την οριακή μεταβολή των αποσβέσεων, των χρηματοοικονομικών εξόδων και των φόρων. Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 37,8% έναντι του πρώτου τριμήνου 2004 και διαμορφώθηκαν σε ευρώ 665 χιλ. έναντι ευρώ 483 χιλ. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 54,8% φτάνοντας τις ευρώ 447 χιλ. έναντι ευρώ 289 χιλ. το πρώτο τρίμηνο του 2004.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2005 αποτελούν έμπρακτη επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης δυναμικής αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας, η οποία για εννέα συνεχόμενες χρήσεις εμφανίζει κατά μέσο όρο αύξηση του κύκλου εργασιών στο 29%. Μέσα στους στρατηγικούς στόχους της διοίκησης εντάσσονται η επέκταση του δικτύου πωλήσεων στα Βαλκάνια, η αύξηση του ποσοστού συνεισφοράς της λιανικής έναντι της χονδρικής στον κύκλο εργασιών της εταιρείας καθώς και η αύξηση του μεριδίου αγοράς της REPLAY στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, για την χρήση 2005 προβλέπεται αύξηση των πωλήσεων της τάξεως του 18%.

Ο όμιλος εταιρειών FASHION BOX ΕΛΛΑΣ ΑΕ διαθέτει τα προϊόντα του σε 4 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Σκόπια), ενώ μέσα στο τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης αναμένεται να ξεκινήσει η δραστηριοποίηση του και στην αγορά της Ρουμανίας συνεπεία της υπογραφής από την 1η Μαΐου 2005, σύμβασης αποκλειστικής αντιπροσώπευσης των προϊόντων Replay, e-Play, Replay&Sons και WR Replay σε αυτή την αγορά. Για την διοίκηση της εταιρείας, η διεύρυνση της παρουσίας των προϊόντων REPLAY στις χώρες της Βαλκανικής αποτελεί ξεκάθαρο στρατηγικό στόχο. Η δυναμική των συγκεκριμένων αγορών καθώς επίσης και η παγκόσμια απήχηση του ονόματος REPLAY, αποτελούν χαρακτηριστικά που καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική αυτή την προοπτική.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων